Rockefeller is de nieuwe sensatie van Marc De Cock (Temse, BE): 1e Nationale Asduif All-round KBDB 2018 & zeldzame genencombinatie LDHA AB DRD4 CTCC!

Rockefeller zorgde voor een schitterende apotheose van het zoveelste topseizoen van Marc De Cock door winst van misschien wel de moeilijkste asduifcompetitie van dit land: 1e Nationale Asduif All-round KBDB 2018. Marc liet zijn DNA testen en Rockefeller blijkt nu over de zeldzame genencombinatie LDHA AB DRD4 CTCC te beschikken!

Rockefeller, BE17-4094340, 1e Nationale Asduif All-round KBDB 2018

Rockefeller won de 1e Nationale Asduif Allround KBDB 2018 met een ruime voorsprong op de zilveren en bronzen medaillewinnaar. Met een coëfficiënt van 6,66% heeft hij minder dan de helft van het coëfficiënt van de eerste achtervolger (14,52%).

De uitslagen die werden gebruikt voor deze titel spreken dan ook voor zich:

2 prijzen nationale zware halve fond:

Bourges (26/05): 61e Nationaal Zone B1 van 6.920 duiven
Chateauroux (09/06): 67e Provinciaal van 5.209 duiven

2 prijzen nationale fond:

Brive (23/06): 4e Nationaal Zone B1 van 1.187 duiven
Limoges (07/07): 28e Nationaal Zone B1 van 2.510 duiven

1 prijs zware fond (internationale vluchten):

Narbonne (27/07): 92e Nationaal van 3.017 duiven

Stuk voor stuk topresultaten. Als je dan ook nog weet dat tijdens dit uitputtende zware seizoen slechts 3 duiven de nodige 5 prijzen vergaarden, dan weet je dat het gewoonweg aartsmoeilijk is. Het vergroot alleen nog maar de bewondering en het respect voor deze kampioen bij het zien van het bijzonder lage coëfficiënt dat Rockefeller vergaarde.

Rockefeller heeft de winnaars-genen als het waren met de paplepel mee gekregen. De vader van Rockefeller is immers een volle broer van Super Ace, 6e Nationale Asduif Fond KBDB 2014. Rockefellers vader is daarnaast ook al vader van o.a. 1e Provinciaal Chateauroux (3.206 jonge duiven), 111e Nationaal Libourne, 154e Nationaal Brive, enz... De vader van Rockefeller (en Super Ace) zijn kinderen van het superkoppel Super Etienne (rechtstreeks Etienne Meirlaen, Deurle, BE en inteelt naar Lange Marseille) x Princess. Super Etienne is een halfbroer van Monar, 1e Internationaal Narbonne 2009 en is ook grootvader van Cornee, 8e Nationale Asduif Zware Fond KBDB 2016. Princess is dan weer moeder van o.a. de 1e Nationaal Zone B Tulle.


Vader van 2 toppers: Rockefeller & Miss Chateauroux

Enkele weken geleden won, zoals eerder gezegd, een halfzus van Rockefeller nog de 1e Provinciaal Chateauroux van 3.206 jonge duiven. Lees hier het artikel nog eens na.

De moeder van Rockefeller is een dochter van Gazpacho (N&F Norman, Knokke-Heist, BE). Gazpacho was Olympisch winnaar in de categorie Marathon te Boedapest 2015. Hij werd ook 4e provinciaal Asduif met o.a. 57e nationaal Souillac (5.282 duiven) en 84e Nationaal Libourne (6.658 duiven). De grootmoeder van Rockefeller langs moederskant is bovendien een dochter van Abraham (eveneens F&N Norman). Abraham is een volle broer van Florian, vader en grootvader van 2 Olympiadeduiven en 4e, 5e en 12e Nationale Asduif Fond KBDB én vader van de winnaar 1 Million Dollar Race South Africa 2008.


Moeder van Rockefeller, een dochter van Olympiadeduif Gazpacho (Boedapest 2015)

Rockefeller heeft zeker en vast een pracht van een pedigree die hier nog eens te bewonderen is.

Het verhaal achter Rockefeller

Dat Rockefeller een topper ging worden, had Marc De Cock al snel in de gaten. We laten meesterverteller Marc hierbij zelf aan het woord:

"Rockefeller was mij al opgevallen als jonge duif en ik zeg dit niet zozeer omdat hij nu zo'n prachtprestatie heeft geleverd. Neen, het was een jonge duif die vrij laat op het seizoen werd opgeleerd, in de eerste plaats om ervaring op te doen naar 2018 toe. Het was bij één van deze thuiskomsten dat ik hem naast mij op het terras van mijn hokken zag binnenglippen op een manier die mijn bijzondere aandacht trok en waaruit ik toen al kon afleiden dat dit een goede duif ging worden. Het was misschien een intuitie maar mijn gevoel heeft me nog maar zelden bedrogen en zie wat het resultaat geworden is.

Dit seizoen werd hij dan gespeeld op het klassieke weduwschap en geen haar op mijn hoofd dacht er toen aan dat deze duif geschiedenis zou schrijven op de hokken in Temse! Naarmate de wedstrijden vorderden, begon ik er echter steeds meer in te geloven dat deze crack nog wel eens voor een stunt zou kunnen zorgen. En hoe meer kopprijzen hij vloog, des te groter werd het geloof in deze duif en besloot ik hem te spelen voor de aartsmoeilijke, zoniet de moeilijkst te winnen titel, nl deze van Nationale Asduif All-round KBDB.

Wat eigenlijk door al deze topprestaties voor onze vriend Rockefeller niet voorzien was, werd nu een feit. Na een verschroeiend hard en zeer warm gevlogen seizoen, moest deze supercrack nog een laatste immens zware taak afleggen, nl de Internationale vlucht uit Narbonne. Ik hoopte heimelijk op een stunt maar het was wel met de nodige stress dat ik mijn crack toen heb ingekorfd voor de laatste vlucht. De weersomstandigheden op de lijn (onweders enz) en het uiterst warme weer maakten het onze kampioen niet gemakkelijk, maar mijn crack heeft dat uiteindelijk met verve en brio tot een goed einde gebracht en alzo de titel binnengehaald van 1e Nationale Asduif all-round KBDB 2018! Al bij al heb ik nog geluk gehad want hij is naar huis gekomen met een vrij ernstige kwetsuur aan de rug en een aantal ontbrekende staartpennen. Ondertussen is dat allemaal goed en wel genezen maar ergens zijn we wel een beetje door het oog van de naald gekropen en heeft Rockefellers moed en doorzettingsvermogen, eigen aan deze soort van duiven, ertoe geleid dat hij goed en wel de thuishaven succesvol heeft bereikt met het gekende resultaat als logisch gevolg.

Ik wil de lezers ook attent maken op het uiterst lage coëfficiënt dat onze Nationale asduifwinnaar Rockefeller behaalde en denkelijk zal dit coëfficiënt nog vele jaren standhouden, temeer als men ziet dat de winnaar van de vorige editie ruim 3,5 x zoveel haalde en nog 1e asduif werd."

We zouden het zelf niet beter kunnen vertellen dan Marc De Cock zelf, 1 van de meest succesvolle duivenliefhebbers van zijn generatie en voor wie, zo lijkt het, zelfs The Sky geen Limit is. En ondertussen werd bekend dat Marc De Cock ook 2e Algemeen Nationaal Kampioen KBDB 2018 is geworden. Tel daar nog eens de 2 provinciale overwinningen van afgelopen zomer bij en je kan zeker en vast van een Grand-cru-jaar spreken!