RMG Racing pakt winst op race 7 Afrika Pro Series

Na de vliegensvlugge Race 6 kende de Afrika Pro Series een vlucht van 280 km, voordat eind deze week een ware uitdaging van 480 km op het programma staat. Winnaar en liefhebber van de dag werd het ambitieuze RMG Racing met hun Coco; een Heremans x Ganus duif.

549 duiven kwamen aan de start en met 1361 mpm voor de winnende duif, kwamen de strijders zeer regelmatig huiswaarts met – alweer – geen noemenswaardige verliezen. Tekenend voor de goede conditie waarin de duiven verkeren; de inmiddels 7 weken durende inspanningen lijken ze nauwelijks te deren. Voor de ‘buitenlandse’ duiven bleek het opnieuw lastig zich met de hoofdprijzen te bemoeien, wat tot de volgende top 10 van de dag leidde: 

1e RMG Racing, Zuid Afrika
2e Anton Schonken, Zuid Afrika
3e Webster Loft, Zuid-Afrika
4e Team Majestic 10, Zuid-Afrika
5e Diamond Pigeon Stud, Zuid-Afrika
6e TNT Loft, Zuid-Afrika
7e Michel-Michel, Zuid-Afrika
8e Xafari.com, Zuid-Afrika
9e Loft Einkamerer, Zuid Afrika
10e Family Loft, USA

RMG Racing winnaar van de dag

Winnaar van Race 7 en Beste Liefhebber van de dag werden Quintin en Riyaad van RMG Racing … twee enorm ambitieuze liefhebbers die sinds 2012 de krachten bundelden en door investeringen in klasse duiven met rasse schreden tot de (Inter)nationale top gingen behoren. Talloze kampioenschappen in sterke ‘Unions’ werden hun deel en dat met name door gerichte aankopen. “Allereerst in topduiven; winnaars op vluchten in onze buurt met snelheden van 1.200 mpm of minder proberen we aan te kopen. Pedigrees zijn daar niet belangrijk; het gaat ons erom dat de duiven kunnen winnen.”

Daarnaast zochten Quintin en Riyaad verder om deze ‘local heroes’ te versterken met bloedlijnen van extra waarde. Vooral ook om op One Loft races goed voor de dag te komen … hiervoor werden met name duiven van Alfons Klaas aangeschaft, de Duitse gigant … Klaas duiven vormen inmiddels de basis van RMG Lofts. Verder kwam er versterking van de beste bloedlijnen van Leo Heremans, Dirk VD Bulck (Kittel lijn) en de Best Kittel lijnen. Het leidde tot asduiven en winnaars in o.a. de Carnival Gold Cup, Dinokeng OLR, Million Dollar race, Victoria Falls OLR, Cape Town OLR, etc. etc. … Ook Vandenabeele en Jan Aarden genen droegen bij aan deze prestaties.

De winnaar van Race 7 in de Afrika Pro series komt uit Blue Wonder, een doffer van Jim Ward uit de beste Mike Ganus lijnen die al 4 verschillende 1e prijs winnaars kweekte … Moeder is Kimberley, 100% Heremans en al kweker van 3x 1e prijs.

RMG Loft; winnaar 1e prijs Race 6
Winnaar 5e asduif Victoria Falls van RMG Loft

Status quo in Blue Jacket & Black Jacket

Door de relatief vlotte aankomsten veranderde er nog weinig in de competitie ‘Beste Liefhebber overall’ (Black Jacket). Het klassement is als volgt:

  • 1e Knoetze Loft (Z-Afrika) 49 uur, 27 min., 35 sec.
  • 2e Triple J Lofts (Z-Afrika) 49;30;05
  • 3e Diamond Pigeon Lofts (Z-Afrika) 49;31;13
  • 4e Ebraheem Mohammed (Z-Afrika) 49;39;59
  • 5e JJM Lofts (Z-Afrika) 49;50;15

Karayel van Ebraheem Mohammed blijft leider in de Blue Jacket, de beste duif over de Series van 10 vluchten; op 7 vluchten noteerde hij maar liefst 6x top 100 noteringen.

Met nog 3 vluchten te gaan domineren de Zuid-Afrikaanse duiven dus enorm, voor de organisatie van Afrika Pro reden dit te willen verklaren. Geruchten dat de ‘buitenlandse’ duiven veel verder in de rui zouden zitten blijken niet op waarheid gebaseerd. Logischer lijkt ‘de achterstand’ die zij hebben, o.a. door het moment van aanleveren en behorende quarantaine. Deze duiven waren veelal 6 maanden oud voordat ze uit konden vliegen en daarmee missen ze een belangrijk deel van de inprenting van ‘thuis’ en ‘omgeving’… Zuid-Afrikaanse inzenders hebben dan ook veelal nog meer duiven in de strijd. “We denken alvast te kunnen stellen dat dit volgend jaar anders moet,” aldus organisator  Hendrik von Wielligh. “We zijn druk met de autoriteiten in overleg om de quarantaine korter te maken en op de locatie van Afrika Pro. Dat zal ook betekenen dat het tijdstip van aanleveren anders zal liggen. Zo gauw daarover meer bekend is, maken we dat direct wereldkundig. Dat en andere veranderingen moeten er toe leiden dat Afrika Pro een lang leven beschoren is, onderscheidend is van andere races en waarbij wee telkens record-prijzengelden willen kunnen aanbieden.”

Afrika Pro kijkt dus zeker in de spiegel en zonder zelfreflectie geen verbetering! In de 2022 Series wacht de komende weken nog het drieluik 480 km – 240 km – 600 km … een flinke kluif die de klassementen nog volledig op de kop kan gooien. We kijken met spanning uit naar de ontknoping!