Rik Cools (Ruiselede, BE) zegeviert provinciaal op Chateauroux

Superman Rik Cools laat op Chateauroux gans West-Vlaanderen achter zich. Hij zet nog maar eens een provinciale zege bij op zijn stilaan imposante erelijst.

Rik Cools heeft in coronatijden zijn kolonie blijkbaar tot in de puntjes voorbereid voor de grote afspraken die momenteel aan de gang zijn. Op Chateauroux werd alweer een provinciale zege behaald, dergelijke overwinningen worden stilaan het handelsmerk van de kolonie Cools. Jaar na jaar presteert dit hok op de zware halve fond op een niveau dat slechts weinigen gegeven is, dit natuurlijk mede door de overvloedige aanwezigheid van het ras Vandenabeele. Om bij de tenoren op de halve fond te komen en vooral te blijven is echter ook de hand van de liefhebber noodzakelijk en is een keiharde selectiepolitiek noodzakelijk.

Dat de vliegploeg van Rik Cools dit seizoen spetterend uit de startblokken schoot maken de uitslagen die tot op heden werden behaald duidelijk. Nadat Fontenay op 13 juni al het beste liet verhopen kwam Blois van 20 juni eraan en meteen was duidelijk dat ook in 2020 rekening gehouden moest worden met deze kolonie uit Ruiselede. Provinciaal tegen 3.067 duiven werd het : 34-37-71-92-173-237-286-305-... en een score van 19 prijzen op 20 !! De week erna was er de eerste nationale confrontatie vanuit Bourges en opnieuw een schitterend resultaat voor het hok Cools : 14-31-36-64-67-91-125-131-132-186-253-265-.../ 2.825 d. op provinciaal vlak en 18 prijzen op 22 waarvan dus meer dan de helft per 10-tal. Toen kwam dus Chateauroux die met de provinciale zege nog maar eens een voltreffer werd : 1-30-118-119-140-150-152-182-365-387-... op 5.555 duiven en 13 pr. op 19, dus wederom meer dan 50% per 10-tal met de zege er bovenop ! Door de krachtige zuidwestenwind en bijhorende massa deelnemende duiven op deze klassieker waren de Westvlamingen bij voorbaat kansloos op nationaal succes. Daarom was de provinciale uitslag een veel betere waardemeter in de kustprovincie om te oordelen over wie de uitblinkers aldaar waren. En dan komen we haast opnieuw automatisch uit bij de spektakelman uit Ruiselede, Rik Cools lijkt een pattent te hebben op zeges en kettinguitslagen op de zware halve fond.  Op Chateauroux van 4 juli was het deze keer zijn Evita (BE19-3029526) die een exploot uit haar vleugels schudde. Deze prachtige duivin die eerder dit seizoen al piekte vanuit Blois en Bourges liet nu dus op Chateauroux alle 5.555 deelnemende jaarlingen achter zich en was tevens de snelste van alle 9.102 Westvlaamse duiven. Zoals zo vaak ten huize Cools is dit een product van de reeds jarenlange samenwerking tussen Rik en Chris Debacker uit Beveren -Leie. Insiders wisten al langer dan vandaag dat Rik en Chris geregeld het neusje van de zalm uit hun beider kolonies verdelen, het logische gevolg hiervan is dat hun prestatiecurve jaarlijks nog steeds in stijgende lijn zit.

Evita

In dit uitzonderlijke seizoen loopt alles anders dan gewoonlijk door het coronavirus. De voorbereiding liep nergens zoals oorspronkelijk gepland en het was volop improviseren geblazen om toch maar klaar te zijn tegen wanneer het startschot werd gegeven. Om dan uiteindelijk toch maar weer opnieuw te bevestigen zoals Rik Cools momenteel aan het doen is, toont aan dat de grote klasse ginds op de hokken aanwezig moet zijn. De toekomst oogt alvast bijzonder rooskleurig en het heeft er alle schijn van dat er binnen afzienbare tijd opnieuw gestunt zal worden ten huize Rik Cools.