Overslaan en naar de inhoud gaan

Rik Cools (Ruiselede, BE) piekt nu ook op Limoges

De kampioen uit West-Vlaanderen bevestigt voor de zoveelste keer de klasse van zijn kolonie. Deze keer was Limoges een voltreffer met o.a. de 4° nationaal met superduif Feline.

Een bijzonder sterke stam

Rik Cools is een naam als een klok in duivenland, de talloze zeges en titels die deze liefhebber al heeft behaald zijn stilaan niet meer bij te houden. Jaar na jaar excelleert de kolonie klasseduiven te Ruiselede op regionaal, provinciaal én nationaal vlak. Enkel het beste van het beste is namelijk goed genoeg om een plaatsje op de hokken te bemachtigen bij Rik. Vooral het ras van streekgenoot Gaby Vandenabeele is er verantwoordelijk voor de uiterst sterke prestaties, net als de vruchten van samenkweek met goede vriend Chris Debacker uit Beveren-Leie. Ook het meest recente exploot vanuit Limoges kwam er mede dankzij deze rassen. 

Feline : 2° provinciaal. en 4° nationaal Limoges 

Op Limoges was Feline (BE20-3092444) deze keer de grote blikvanger. Limoges is één der belangrijkste en mooiste fondwedstrijden van de nationale vluchtkalender en daarop verzamelen dan ook de grootste kampioenen van Belgie hun favorieten. In misschien wel het sterkste lokaal van het land (NKV, te Kortrijk) behaalde prachtduivin Feline de zege tegen 235 concurrenten. Op provinciaal vlak werd het de 2° prijs op 1.950 duiven terwijl ze nationaal 4° eindigde tegen maar liefst 9.218 duiven. Dit alles aan een snelheid van 1350 m/min voor toch 631 kilometer, een prestatie om U tegen te zeggen dus en de naam Cools meer dan waardig. Dit was overigens niet de eerste stunt van Feline want voorheen won ze ondermeer al 1° Fontenay, 2° Clermont, 5° Clermont, 6° Fontenay tegen meer dan 3.000 duiven, ...

Feline is een duivin die in haar aderen het bloed heeft lopen van het allerbeste wat er zich in duivenland bevind. Zij is een product uit Kaer (BE18-3127099) die zelf 2° provinciale asduif KBDB was x Elodie Ace (BE19-3029408). Die laatste is gekweekt bij Chris Debacker en won vervolgens bij Rik als jonge duif de titel van 1° provinciale asduif KBDB + 2° nationale asduif KBDB halve fond. Ook hier was de alomgekende spreuk van GOED X GOED dus zeker van toepassing. 

Elodie Ace : moeder van Feline én zelf absolute topvliegster

2021 loopt op wieltjes

Ten huize Cools is het seizoen 2021 een topjaar aan het worden. Op haast elke grote wedstrijd tot nu toe waren de duiven op de afspraak, met de regelmaat van een klok is de naam Cools bovenaan de uitslagen terug te vinden met torenhoge prijspercentages daarbovenop. Kortom : ook in 2021 posteert deze kolonie topduiven zichzelf tussen de allerbesten en dus hebben we het laatste van dit kampioenenhok voor dit jaar zeker en vast nog niet gezien!