Overslaan en naar de inhoud gaan

Rik Cools (Ruiselede, BE) domineerde uit Clermont WVOU van 9 mei met de jaarlingen

Met een 1-2-4-5-7e prijs tegen 6.559 jaarlingen was Rik Cools de grote smaakmaker in de overkoepelende uitslag van de WVOU uit Clermont op 9 mei.

Dat het duivinnenteam van Rik Cools om geen stunt verlegen zit, is in het Vlaamse land geen geheim meer. Op de vlucht uit Clermont van 9 mei, haalden de duivinnen van Rik hun toverhoed van stal, om een kraker van formaat op papier te plaatsen

De eerste 2 duiven vielen samen op de plank, nauwelijks een minuut later gevolgd door nog 3 duiven. Samen goed voor de 1-2-4-5-7e prijs tegen 6.559 jaarlingen. Of vijf duiven van één en hetzelfde hok die quasi los vooruit vliegen op duizenden duiven. Straf, heel straf!

Het winnende duifje BE14-3135637 is afkomstig van sportvriend Chris De Backer als kleinkind van Tony x inteelt Emma (Emma, een super kweekduivin op de hokken Rik Cools). Bekijk hier de pedigree.

Het tweede duifje BE14-3115054 dat samen op de plank viel – het was het binnen lopen dat besliste wie de eer van de overwinning kreeg toegeschoven – is gekweekt uit de huidige toplijnen van de kolonie Rik Cools. Bekijk hier haar pedigree.
Proficiat Rik!

Bekijk hier het resultaat van deze Clermont WVOU.