Resultaten poll: Ging jij al de baan op of (nog) niet?

Op maandag 27 april communiceerde de KBDB dat opleren van onze duiven opnieuw werd toegelaten, dit tot op maximaal 25 km vogelvlucht van het hok. Een eerste stap in datgene waar iedereen van droomt.

De voorbije dagen stelden we jullie via via een poll de vraag of jullie reeds op pad gingen om duiven te lappen. Veel respons en dus ook een goede graadmeter om na te gaan hoe fanatiek er de eerste dagen na de toelating al werd opgeleerd. Nu de poll ten einde liep, is het tijd om de resultaten te bekijken.

Het laagste maar toch opvallende cijfer was -gelukkig- dat wat uit de bus kwam bij de optie Ja, ik ben reeds gaan lappen vóór de versoepeling. 2% van de deelnemers aan onze poll gaf aan al eerder met de duiven op pad te zijn geweest.

Bij de opties waarbij liefhebbers reeds duiven opleerden, onderscheiden we 3 mogelijkheden. Enkel jonge duiven (6 %), enkel oude/jaarse duiven (14%) of oude/jaarse en jonge samen (7%). Samengeteld komen we dus uit op 27% van de liefhebbers die in de eerste week na de toelating al duiven opleerde.

Bij de opties waarbij liefhebbers konden aangeven dat ze (nog) niet lapten was er opnieuw keuze tussen 3 mogelijkheden:

  • Nee, maar ik ben van plan om nu snel een keer te gaan lappen. (25%),
  • Nee, voor mij is er geen haast bij, ik wacht nog even af. (19%)
  • Nee, ik zal pas gaan lappen wanneer er duidelijkheid is over wanneer we wedstrijden kunnen spelen. (28%)

Samen zijn deze opties goed voor 72% van de stemmen. We kunnen dus concluderen dat ongeveer net geen 1 op de 3 liefhebbers reeds ging opleren tijdens de eerste week waarin dit opnieuw toegelaten was. En dat ruim 2 op de 3 liefhebbers hier dus nog mee (heeft ge)wacht.

47% bekijkt de situatie en is niet echt gehaast. Mochten er wedstrijden in het vizier komen zullen zij het geweer (pas) van schouder veranderen.

(Oplettende bezoekers merkten het mogelijk al op. Het totaal aantal % komt uit op 101. Dit komt doordat de verschillende percentages worden afgerond.)

Bekijk hieronder nog eens de volledige uitslag van de poll.