Premier Stud veiling haalt bedrag van ruim 140.000 EURO!

Met de veiling van Premier Stud vandaag werd het 3e en laatste deel van hun kwekers en beste vliegers van hun Koopman/Reynaert/Van Dyck-collectie verkocht. De 3 delen samen, verkocht over het laatste anderhalf jaar, brachten zo een immens bedrag van 631.500 EURO op.

Vorig jaar in maart bracht Premier Stud uit Engeland het eerste deel van zijn collectie Koopman & Van Dyck duiven in verkoop, toen lag de focus op de kinderen Kleine Dirk & Kannibaal en hun beste directe kinderen. Deze eerste veiling bracht 273.025 EURO op. De 2e veiling vond plaats vorig jaar in november waarin de focus lag op de A&H Reynaert duiven en dan voornamelijk op de vele kinderen Figo. Deze veiling bracht 217.850 EURO op.

Deze laatste en 3e veiling van de overige Koopman, Reynaert & Van Dyck duiven van Premier Stud bracht opnieuw een erg groot bedrag op van maar liefst 140.625 EURO voor 136 duiven, gemiddeld 1.034 EURO per duif. Ongeveer 80% van de duiven in deze veiling zijn gekweekt in Engeland (en dus met Engelse ring), het resultaat van vandaag is een ongeziene vooruitgang in waarde voor de Engelse duif.  Nooit eerder bracht een veiling van meer dan 100 Engelse duiven in 1 veiling van één en hetzelfde hok meer als 1.000 EURO gemiddeld op, daar lukten Premier Stud en PIPA vandaag wel in.

Zo komt het totaal bedrag voor de gehele collectie Koopman, Reynaert & Van Dyck duiven van Premier Stud op 631.500 EURO.

Hiermee is de eerste veiling van het nieuwe veilingseizoen van PIPA met succes afgerond. Eerstdaags presenteren we u onze verkoopsplanning voor de komende maanden.


PIPA keurt alle duiven in de hand voor deze in veiling komen en maakt hier een verslag van op bij elke duif. Op onderstaande foto's ziet u Vincent van der Kerk, PIPA agent voor Nederland, terwijl hij de duiven van Premier Stud keurt in UK. Onze experts gaan wereldwijd om duiven te keuren. Wenst u meer info van een bepaalde duif in onze veiling, dan kan u mailen naar auctions@pipa.be