Prachtige zegetocht van de Wiel-Schreuder - Luijksgestel (NL) Uit Argenton moest heel Oost-Brabant het hoofd buigen.

De tweede dagfondvlucht vanuit Argenton moest worden uitgesteld tot zondag en ook toen waren de omstandigheden licht twijfelachtig.. In het grootste deel van Frankrijk weliswaar goede omstandigheden maar een groot regengebied wat in de loop van de middag boven Brabant verwacht werd was toch een ongewisse factor.

De duiven van de midfondvlucht Creil zouden wel de graadmeter vormen wat men van Argenton kon verwachten.
Een juist het verloop van Creil was bar en boos. Hele vroege duiven en enorm grote gaten en diverse liefhebbers die na een uur dat de eerste duif in de vereniging viel nog altijd op hun eerste duif wachten.
Zo verging het ook André van de Wiel en Jan Schreuder uit Luijksgestel. Weliswaar hadden de mannen niet hun beste duiven mee op Creil, maar de tien stuks die ze mee hadden waren alleszins capabel om goed mee te doen.
Schuilend voor de regen zagen André en Jan twee duiven heel hoog over gaan waarvan er een naar beneden kwam. Hè, hè, eindelijk eentje van Creil.
“Jan ga eens kijken welke het is”. Jan kijkt op het systeem, kijkt nog eens goed, wordt wit om de neus en stamelt: “André….het is er een van Argenton, De 633”.
André werd er ook heel even stil van en dat betekent wat voor de man die nooit zonder woorden zit. Kom, snel de duiven melden bij Jan Antonis, en dan komt het. “Jan, hier met André ik wil een duif melden van Argenton”. Jan Antonis: “Een duif van Argenton, dat kan helemaal niet, ik heb de meldpost pas over een uur besteld, maar ik zal hem opschrijven”. Even later belt Antonis terug..”André hedde gij wel goede gekeke, witte wel zeker dat het er een van Argenton is? André..”Ja zeker weten Jan, ik ben toch gin gekske en ge kunt er nou twee meer opschrijven want we hebben er drie”
Grote consternatie in De Kempen en binnen de kortste keren ook in de rest van Oost-Brabant want dat gaat tegenwoordig als een lopend vuurtje. Hedde het al geheurd…Van de Wiel in Luijksgestel zit al um vijf over half vier. ’t Is nie te geleuve mar ut moet toch echt waor zen”
Kort weergegeven wat er zich rond de winnende duif en haar eigenaren afspeelde.
De eerste vijf duiven brachten d volgende tijd op de klok: 15.35-15.46-15.48-15.51-15.51 wat naar later bleek goed was voor 1-6-7-8-9 tegen 8046 duiven
In Fondclub Zuiderkempen (afdeling 3-NPO).
André en Jan hadden op deze Argenton 47 duiven in de strijd, 24 duiven en 23 doffers. De eerste zeven waren duivinnen, allemaal van dezelfde afdeling. En zoals de duivensport altijd vol verrassingen, mooie en minder mooie, zo arriveerde op deze memorabele dag hun eerste getekende als 47e.
André vertelt door deze “uitslag van zijn leven” toch ook verrast te zijn. De duivinnen waren de dagen voor inkorven niet in de lucht te houden. Tien minuutjes vliegen en de dames kwamen alweer naar beneden. Vlag en bal moesten er aan te pas komen om ze wat langer te laten trainen. Laat me nu maar iemand vertellen hoe het moet.

De supermeiden van Argenton
Nr 1: Miss Cacharel 08-633 is dochter van Mister Blois (o.a. 1e kampioen dagfond en 8e Blois 5127 ) x Lief 5560 duifke kleindochter van superkweker Witoogbultje. In 4 jaar speelde zij al 48 prijzen.
Nr 2: Topkrasje 625 Beste jonge duif 2007 speelde al 61 prijzen.
Is dochter van D’n Twan, in 6 seizoen 50 pr, w.v. 2x 1e en Krasje 6020 kleindochter Witoogbultje.
Nr 3: Olympic 8206 kleindochter Witoogbultje in kruising met lijn 613 Klak.
Speelde al 45 prijzen w.v. 21x 1 op 10.
Nr 4: Miss Boucre 08-567 Een echt toppertje. Speelde al 1e Creil 6007; 4e Bourges 11535 en nu 8e Argenton 8046. Zij is dochter van broer Miss Teletekst Daisy, kleindochter Witoogbultje. Zij won al 4x 1e prijs.
Nr 5: Zus Wonder Woman 06-238 . Zoals bekend was Wonder Woman 1e Nat. Asduif. Dit zusje kan er ook wat van. Speelde 37 prijzen w.v. 26x 1 op 10 en oa. 1e Chantilly 1426. Zij is dochter Blauw Bultje 5052 x Toppertje 38 (4x 1e en 8e Nat. Kampioen)

Zondag 7 juni zal de geschiedenis ingaan als de zondag die ’s middags ontaardde in een compleet waterballet voor de duiven, maar zeker ook als de zondag dat de combinatie Van de Wiel-Schreuder heel de afdeling aan hun zegekar bond en met 32 op 47 een onvergetelijke uitslag op papier bracht.
Maandag 8 juni als de dag dat diverse melkers ’s morgens last hadden van een “houten kop” omdat ze in Bergeijk volop mee hadden gefeest en iets meer dan helder water hadden gedronken.
André en Jan, nogmaals proficiat!!