PIPA wenst u een zalige Kerst!

Het sturen van kerstwensen is een traditie. Blijk geven dat bepaalde mensen om u heen diep in uw hart zijn. Geef uw kerstwens iets extra, zorg vooral dat er een woord van dankbaarheid in schuilt.


Het ganse PIPA-team wenst u een zalig kerstfeest

Een witte kerst. Het lijkt stilaan pure nostalgie. Ook dit jaar gaan we het met een groene kerst moeten stellen. Hopelijk blijft de kerstgedachte wel overeind. Met Kerst als feest van het licht, nieuw leven, nieuwe hoop. Wij duivenliefhebbers als pure optimisten. De duif als symbool van vrede.

Feest van het licht. Licht dat in deze periode komt van fonkelende sterren aan de hemel. Door de lange nachten zijn ze met kerst op hun mooist. Ze weerspiegelen een stuk ons binnenste ik, onze ziel. Ieder individu is immers een sterretje op zichzelf. Om wat hij is. Beknot door zijn beperktheid. De mooiste sterren zijn juist deze die het felst weten te schitteren in hun beperktheid. Schitteren in alle eenvoud, in hun eerlijkheid en oprechtheid. Op om het even welk vlak. Zich onderscheiden van de rest. Vooral van vallende sterren, van wie het licht snel uitdooft.  

Feest van het licht. Figuurlijk bekeken als, elkaar het licht in de ogen gunnen. Respect tonen. In de huidige tijd meer en meer een utopie, in een wereld waar het eigenbelang  (onze eigen doelen) een steeds dominanter rol gaat spelen. Jammer genoeg ontsnapt ook onze duivensport daar niet aan. Net dit bezorgt onze mooie sport ernstige imagoschade. Zeker naar de buitenwereld toe. Te vaak wordt op de man gespeeld, niet op de bal. We zouden beter moeten weten!
De periode rond kerst en het nieuwe jaar is een  ideaal moment om daar iets aan te veranderen, bij nieuwe hoop en verse wensen. Een sportgenoot, sportvriend of sportief concurrent feliciteren bij een mooie prestatie, het kost niks. Leren inzien dat, wanneer de prestaties van onze duiven onder de verwachtingen blijven, dit aan onszelf of aan onze duiven ligt, niet aan de anderen. Het vele werk van de mensen in de lokalen/verenigingen waarderen, zonder hen kunnen we met geen duiven spelen, is er geen sport. Zelf vrijblijvend eens een helpende hand toesteken. Een sportgenoot die het moeilijk heeft motiveren. Hem proberen helpen  zonder iets terug ter verwachten. Jeugdige liefhebbers of beginnelingen bijstaan met advies, goed raad, desnoods met enkele jonge duiven of eitjes.

Naast het nastreven van onze eigen doelstellingen, ook nog iets betekenen voor anderen, voor sportgenoten duivenliefhebbers. Is dit niet de mooie kerstboodschap, naast uitdaging voor ons als duivenliefhebber?

Kerstmis is een tijd van geven, net een tijd waarin we onze vrienden en familie kunnen laten merken hoeveel ze voor ons betekenen.
PIPA wenst iedereen alvast vrede, hoop en liefde. Vandaag, morgen en altijd. Vrolijk kerstfeest!