PIPA kondigt historische veiling Jelle Jellema aan voor januari 2024!

Jelle Jellema is zonder twijfel de meest succesvolle marathon speler van de afgelopen jaren. Wereldwijd presteren ook andere liefhebbers enorm goed met de Jellema-duif. Van One Loft Racing tot aan internationale marathonvluchten.

Op de top van zijn roem besluit Jelle zijn prachtige kolonie duiven voor het allergrootste deel in veiling te gaan verkopen op PIPA! Een complete verzameling aan iconische vliegers, kwekers en kinderen van supersterren. Om precies te zijn bestaat de veiling – die van 15 tot 28 januari zal lopen op PIPA – uit de volgende duiven:

  • Alle kweekduiven
  • Alle vliegduiven 2020 en ouder
  • Een groep van jonge duiven 2023 uit alle topvliegers en kwekers
  • Alle One Loft Race kwekers (een uiterst bijzondere verzameling!)

Marathon specialist

Vader Ultsje en zoon Jelle kenden al vele successen in het Friese Steggerda. Jelle nestelde zich in 2008 met zijn gezin in Nijverdal, waar vanaf dat moment geselecteerd werd op uitsluitend de zwaarste vluchten. De uitslag was altijd leidend. Het stamkoppel Zwart Goud x De 02 – met super kinderen als Orion, Saffier en Jade als belangrijkste exponenten – stond aan de basis van ‘de moderne Jellema-duif’. Maar het Fondkoppel (Bergerac-doffer x Blauwe Dame) mag wat Jelle betreft zeker op dezelfde hoogte staan als het basiskoppel. Niet toevallig; de glorieuze 1e Int. Barcelona winnaar van 2014 Kleine Jade is een kleindochter van beide stamkoppels. Ze bleek een ware topkweekster.

Kleine Jade NL11-1292679

De topduiven werden nooit verkocht. De sportieve prestatie ging altijd voor. Kleine Jade, maar ook toppers als 1e Int. Olympiade duif Romee en 3e Int. Barcelona winnaar Silvie werden behouden om de kolonie van extra kweekkracht te voorzien. Dat heeft Jelle enorm veel goeds gebracht. Handenvol (Inter)nationale top 10 winnaars, maar ook winnaars in de Algarve Golden race en de 1e Super Ace in Victoria Falls OLR 2023 stammen af van Kleine Jade. Daarnaast is de impact van andere toppers significant, zoals MG430 (zn. Miss Gijsje Arjan Beens) en zijn beste dochter Silke (1e Nat. Barcelona 2020). De referenties die deze superduivin in haar korte kweek carrière wist op de bouwen, is simpelweg fenomenaal!

Naomi NL20-1165795

Vanaf 2014 werd veelvuldig samengekweekt met de sterren van Hugo Batenburg. Onder andere Kleine Jade, Romee en Silvie werden gekoppeld aan 1e Int. Barcelona winnaars als New Laureaat, Special One en Jef. Hoe kan het anders dan dat beide hokken enorm veel succes behaalden met de samenwerking! Ook prominent in deze veiling zijn de nazaten van kweekfenomeen Rena, die garant staan voor topprestaties! Rena won zelf 6e Int. Pau en 8e Nat. Barcelona … haar moeder Evi won 9e Nat. Perpignan en 10e Nat. Barcelona …  haar nazaten winnen o.a. 1e Nat. S4 Bergerac 2022, Kleine Rena (dochter Rena) … 1e Nat. S3 Bergerac 2022, Naomi (kl.dochter Rena)   7e Nat. Barcelona 2020, New Rena (dochter Rena) … 8e Nat. Perpignan, Demi (dochter Rena). Al deze toppers komen in veiling op PIPA!

OLR successen

Nazaten van de Jellema sterren toonden zich wereldwijd met de allerbesten te kunnen meten tijdens toonaangevende One Loft Races als de Victoria Falls OLR, Pattaya PIPR OLR en de Algarve OLR. In kruising met zowel programma als marathon duiven behaalden ze vele ereplaatsen. Zo komt de 1e finale Algarve Golden OLR 2021 van Jürgen Altmiks uit een dubbele kl.zoon Kleine Jade … werd de laatste twee jaren o.a. de 9e finale en 7e-11e asduif Pattaya OLR gewonnen met Jellema nazaten … won Jelle in 2020 de 4e finale Victoria Falls OLR en pakten afstammelingen van Kleine Jade o.a. de topklasseringen 6e-9e-14e-16e finale en 1e-10e-22e Super Ace in Victoria Falls OLR 2023 … en werden kleinkinderen van Kleine Jade eerder al 2x 1e Europese asduif in Pioneer Club China! De conclusie: Jellema duiven kruisen heel makkelijk met zowel andere marathon-bloedlijnen als echte programmaduiven. Ze zijn daarmee ook voor de liefhebbers van One Loft Races een belangrijke kwaliteitsinjectie om uitblinkers op deze specifieke discipline te kweken!

Met de veiling van de totale Jelle Jellema kweekploeg en de vliegers van 2020 en ouder, brengt PIPA het beste van het beste onder de hamer! Inclusief nationale winnaars, (inter-)nationale top 10 winnaars, kinderen van Kleine Jade, Romee, Silke, Silvie, Rena en al die andere wereldberoemde Jellema sterren!