PIPA draagt liefdadigheid een warm hart toe

Ieder jaar is het op 4 februari “Wereld Kanker Dag”, een internationale dag waarop mensen over de hele wereld bewust stilstaan bij de ziekte kanker. Op zondag 22 maart zullen een aantal PIPA-medewerkers in 2 groepen van 4 samen 2x 100 kilometer lopen.

Door 2 groepen aan de start te brengen zorgt PIPA dat er 2 x 2.500 EUR naar Kom op tegen Kanker kan gaan. PIPA zette de voorbije maanden zijn schouders echter ook onder twee andere liefdadigheidsprojecten: de strijd tegen het coronavirus en Pigeons for Life.

De strijd tegen het coronavirus

Eind vorig jaar dook er een “mysterieuze” longziekte op in en rond Wuhan, in de provincie Hubei in China. Uit onderzoek bleek dat het om een tot dan toe onbekend coronavirus ging.

Op 11 januari viel de eerste dode. Ondertussen zijn 425 mensen overleden. Het aantal besmettingen is opgelopen tot meer dan 20.000, waarvan 2.000 mensen in levensgevaar verkeren. Het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus op het Chinese vasteland is nu al groter dan die van de SARS-epidemie in het land in 2002-2003.

Terwijl het coronavirus razendsnel om zich heen grijpt, heerst er een enorme solidariteit onder de Chinese bevolking, tevens in duivenmiddens. Zo zamelden Chinese duivenliefhebbers reeds meer dan 1 miljoen EUR in.

Wuhan ligt PIPA ook nauw aan het hart. In het verleden heeft PIPA reeds verscheidene bezoeken aan de stad gebracht, meest recent nog tijdens de China reis in november 2019.

1. Jewels of the Sky Hyper Exclusive veiling

PIPA besloot 10% van de omzet van de “Jewels of the Sky Hyper Exclusive” te schenken in de strijd tegen het coronavirus.

De veiling bracht 112.700 EUR, jongen van Harry Junior (Jan Hooymans) en New Laureaat (Hugo Batenburg) eindigden respectievelijk op 21.000 EUR en 17.000 EUR.

De duiven werden verkocht naar volgende landen: China, Taiwan, Japan, België, Nederland, Duitsland, Polen, Portugal en Ierland.

2. Pioneer Beijing x PIPA

PIPA en de Pioneer Club in Beijing, de meest toonaangevende derby race in China, werken reeds sinds 2014 nauw met elkaar samen. Eerder dit jaar trad PIPA ook als partner toe tot het liefdadigheidsfonds opgericht door de Pioneer Club.

Terwijl het coronavirus uit het Chinese Wuhan zich razendsnel verspreidt, werd in onderling overleg met mijnheer Su, voorzitter van Pioneer Beijing, beslist 13 duiven te veilen waarvan de opbrengst integraal weggeschonken zal worden.

De duiven werden gisteravond, 3 februari, op het Kuaishou kanaal van Mr. Xiao Xiong, één van de bekendste veilingmeesters in de Chinese duivenwereld, geveild en brachten haast 65.000 EUR op.

Duurste duiven in de veiling werden een kind Porsche 911 (PIPA Elite Center – 14.250 EUR) en een kleinkind van de Limoges (Vandenheede – 9.050 EUR).

Volgende liefhebbers schonken een duif voor het goede doel: Bart Geerinckx, Jan Hooymans, Davy Tournelle, Hugo Batenburg, Tom Van Gaver, Pieter Veenstra, Rudi De Saer, Hardy Krüger, Joël Verschoot, Dirk Deroose, Freddy & Jacques Vandenheede, PIPA Elite Center en Stefaan Lambrechts.

Pigeons for Life

Voor de 3e keer op rij engageerde PIPA zich eind vorig jaar om te midden van de Warmste Week een veiling voor het goede doel te organiseren. Maar liefst 44 topliefhebbers uit de hele wereld toonden zich bereid om een duif te schenken.

Deze 44 duiven leverden samen 85.925 euro op voor deze 6 goede doelen:

  • vzw Kleine Held
  • Coda vzw
  • vzw Kruiskenshoeve
  • Hand in hand, samen tegen reuma
  • Aalternatief vzw
  • 100 km run Kom Op Tegen Kanker

Wij willen langs deze weg nog eens alle leveranciers bedanken die een duif schonken alsook de kopers vanuit de hele wereld die de veilingen steunden!