Pieter Woord & Louw van den Berg (Urk, NL) richten pijlen op Internationaal Barcelona

Pieter en Louw zijn al een aantal jaren aan het bouwen aan een stam marathon duiven die zijn weerga niet kent. Inmiddels hebben zij het vizier op Barcelona gezet om zodoende de kroon op het werk te zetten met maar liefst al twee Internationale overwinningen op zak.

Er is in de afgelopen jaren veel gebeurd bij Pieter Woord en Louw van den Berg. Beide enorm gemotiveerd en samen getracht de beste marathon duiven naar Urk te halen. Vanaf 2014 richtten zij hun vizier op het zwaarste onderdeel van onze geliefde hobby. De ZLU vluchten. Pieter was van mening dat duiven op Urk het ook zouden moeten kunnen ondanks de overvlucht waar zij keer op keer mee te maken hebben.

2017, het eerste grote succes

In 2017 wist de combinatie beslag te leggen op de 1e Internationaal Perpignan tegen 14.851 duiven! De bonte duivin Leontine met geweldige pluim en een karakteristiek oog arriveerde om 01:27. Jawel, in de nacht. Dat ze uit het juiste hout is gesneden bewijst haar pedigree waarin we beroemde marathon spelers tegenkomen. Klik hier om haar pedigree te bekijken. 


Leontine, 1e Internationaal Perpignan.

2018, een unicum bereikt met opnieuw een internationale zege

Op de eerste ZLU vlucht was het direct weer raak. Deze keer was het de NL16-1124556 die mocht zegevieren. 1e Internationaal Pau tegen maar liefst 11.739 duiven op een afstand van 1129 km. Ongekend! Nooit eerder wist iemand twee internationale overwinningen op rij te behalen. 

Om verdere professionalisatie door te zetten werd besloten om DNA van duiven af te nemen om de verervingskracht te meten van hun duiven. Zo ook de ouders van Powerboy. Er werd ook direct een DNA certificaat voor Powerboy aangevraagd. Echter, wat men verwachte gebeurde niet. De vader van Powerboy bleek anders te zijn. De Urkers panikeerden niet en besloten DNA af te nemen van alle doffers die ouder zijn dan Powerboy om te achterhalen welke de echte vader is van Powerboy. Dit lukte en zie hier de juiste pedigree van Powerboy.


Powerboy, 1e Internationaal Pau. 

2019, dichtbij een overwinning op Barcelona

Pieter en Louw maken er geen geheim van dat zij dolgraag de 1e Internationale Barcelona willen winnen. Kosten noch moeite werden gespaard de afgelopen jaren en vroege duiven werden gepakt op meerdere ZLU vluchten. In 2019 stuurden zij ook een aantal duiven naar Barcelona. En niet zonder succes, de NL16-1508442 wist de 5e Nationaal Barcelona te winnen op een afstand van maar liefst 1285 km! Deze blauwwitpen duivin werd rechtstreeks gehaald bij Ad Fortuin en komt uit een rechtstreekse zoon van New Laureaat. Oftewel, de 1e Internationale Barcelona winnaar van 2013. Hij stond toen gekoppeld aan een dochter van de 2e beste Barcelona duif van 2006-2010. En als dat nog niet genoeg is zien we aan moederszijde de New Witbuik die de 1e Nationaal Barcelona won. Een geweldige pedigree met winnaars op de lange afstand. Klik hier om eens rustig te kijken naar de pedigree.


NL16-1508442, Miss Urk Laureaat, 5e Nationaal Barcelona  

2020, Miss Urk Laureaat richting Barcelona

In Urk ligt de lat hoog. Ze zijn hier van mening dat met goede duiven gespeeld moet worden. Dat betekent ook dat Miss Urk Laureaat geen kilometers bespaard blijft. Zij zal één van de troeven zijn op de Barcelona editie van 2020. Ze weten in ieder geval hoe het werkt. Goede duiven aanschaffen, hard trainen en sterk selecteren.