Overslaan en naar de inhoud gaan

Philippe Dobbelaere (Olsene, BE) vindt met Super Jan een nieuwe goudader

Wat deze Super Jan – zelf 1e Nat Asduif KBDB – op nauwelijks 2 jaar tijd, aan winnaars en toptalent op de wereld trapte is effenaf fenomenaal.

Nationale asduiven moet je koesteren. 

Met Super Jan BE21-4078387 ontdekte de kolonie van Philippe Dobbealere een nieuwe gigant van een superkweker. Deze Super Jan is niet zomaar de eerste de beste, hij werd zelf:
1. Nat Asduif Allround Jonge KBDB 2021
5. Nat Asduif Grote Halve Fond Jonge KBDB 2021 

Het grootste deel van de duiven met een titel van 1e Nationale Asduif KBDB achter hun naam, verhuist naar verre oorden. Veelal door een bod dat niet te weigeren valt. Zo stonden de jongste seizoenen tal van geïnteresseerden in de Asduiven KBDB van Philippe Dobbelaere, te Olsene op de stoep.  Zo ook voor Super Jan. Dit keer ging Philippe Dobbelaere niet overstag, en wou hij zijn Super Jan kost wat kost op eigen hok houden. Niet alleen als nieuwe wissel op de toekomst, maar vooral omdat hij uit de kern van zijn kolonie afstamt, als telg uit die gouden stamlijn van de Rocco-dynastie, die zijn oorsprong vindt in het gouden stamkoppel Father Cleo BE00-3155029 x Black Romulus BE05-4377735… de succesader die als een rode draad doorheen de kolonie Philippe Dobbelaere loopt. Met Cleo, Keizer, en vooral Father Rocco als één der beroemdste kinderen. 

Deze Father Rocco, is zoals zijn naam aangeeft niet alleen vader van supercrack Rocco, maar ook van Robby BE17-4197527: zelf 2e Prov en 7e Nat Asduif Fond KBDB 2019. Uit zijn volle broer stamt Robin: 1e Nat Asduif Fond YL KBDB 2019, tevens winnaar 1e Nat Libourne 4.356 YL en snelste van 8.963 deelnemende duiven. 
Robby zelf is dan weer vader en grootvader van tal van 1e prijswinnaars op de hokken van Philippe Dobbelaere en tal van sportgenoten. Super Jan is evenzeer een kleinzoon van deze Robby. De erfkracht van deze succeslijn deed Philippe uiteindelijk besluiten om zijn Super Jan niet te verkopen, maar meteen in te schakelen op zijn eigen kweekhok. Een meesterzet, zo blijkt nu. Zijn aandeel in de topsuccessen die in 2023 werden neergezet is gigantisch. Waarmee een nieuwe goudader lijkt aangeboord. 

Video Super Jan: 1. Nat Ace Allround KBDB 2021

Super Jan: leverancier van fenomenale 1e Prijswinnaars en Nationale Asduiven

In 2023 liet Philippe Dobbelaere meerder kaskrakers van formaat noteren. De mirakeluitslag uit Orleans met de 8 eerste prijzen Interprovinciaal… gevolgd door de dubbelslag op Chateaudun Interprovinciaal deden het (West-)Vlaamse land op zijn grondvesten daveren. 
En nu komt het… waar niemand nog kan naast kijken…  In ALLE duiven die tekenden voor de kaskraker 1-2-3-4-5-6-7-8 Intprov Orleans tegen 9.231 jonge stroomt het bloed van Super Jan, de winnaars 1-2 Intprov Chateaudun 2.889 jonge zijn ook beiden kleinkinderen Super Jan. De dominantie van de kinderen en kleinkinderen Super Jan op de wedvluchten, op het uitslagenbord, is fenomenaal. Wat nog meer is: onder deze duiven gingen ook de latere 2. en 6. Nat Asduif Kleine Halve Fond KBDB 2023 schuil… beiden kleinkinderen van Super Jan, en bovendien volle broer(s) van elkaar. 

Black Tornado: 2. Nat Asduif Kleine Halve Fond jonge KBDB 2023... en kleinzoon van Super Jan, en volle broer van BlUe Tornado.

Blue Tornado: 6. Nat Asduif Kleine Halve Fond jonge KBDB 2023... en volle broer van Black Tornado (2. Nat Asduif KHF KBDB 2023)

Bijna onvoorstelbaar. En dit in nauwelijks 2 jaar op de kweek. Wanneer Super Jan met deze regelmaat en aan dit tempo superduiven en winnaars op de wereld blijft trappen, dan zou dit wel eens de aanleiding kunnen zijn voor een enorm meesterschap in de nabije toekomst. Naast een boomgaard en kweekvijver aan toptalent.

Met deze voortzetting in rechte lijn van de Rocco-dynastie heeft Philippe Dobbelaere duidelijk puur kweekgoud voor de vluchten van snelheid tot fond (200-800 Km)! 
Ja, dit is zonder twijfel één van de beste kweeklijnen van dit moment, binnen de internationale duivensport.

Huidig sterkweker Robby, zelf 7. Nat Asduif Fond KBDB 2019... en grootvader van Super Jan.

Video Robby: 7. Nat Asduif Fond KBDB 2019 - grootvader van Super Jan