Overslaan en naar de inhoud gaan

Peter Casteleyn & Gilbert Van Parys uit Zwevezele: 1e algemeen kampioen I.W.V 2023

I.W.V. staat voor Inter-West-Vlaamse Vereniging…..een organisatie die in de geschiedenis tot op heden geschreven staat als 87 jaar West-Vlaamse Vereniging en 22 jaar I.W.V. Huidig voorzitter van deze unieke Vereniging is de heer Filip Norman, die zijn vader Norbert opvolgde.

Filip blijft die prachtige organisatie met bravoure voortzetten, dit samen met zijn twee luitenanten: Eric Claerhout en Joris Follet. De I.W.V. is al vele jaren een begrip in de kustprovincie waarbij de jaarlijkse hulde aan de kampioenen uitgroeit tot een uitstekende happening. De prijsuitreiking gaat ieder jaar door op het “ Domein Maelstede” te Kuurne, een gebeurtenis welke ieder jaar gepaard gaat met een hoogstaand culinair banket. 192 aanwezigen mocht voorzitter F. Norman in zijn openingswoord verwelkomen . In de I.W.V. loopt de competitie voor alle grote halve fond- en fondspelende liefhebbers van de kustprovincie en dit over 5 kategorieën, plus een algemeen kampioenschap waarin de 50 beste spelers van de I.W.V. kunnen genieten van een gratis geldprijs en dit naast de gratis prijzen in de verschillende disciplines.

In het algemeen kampioenschap ging de overwinning naar de tandem Peter Casteleyn & Gilbert Van Parys uit Zwevezele (Groot-Wingene): Zij mogen terugblikken op een effenaf schitterend seizoen waarbij 52 punten werden verzameld. Evenzo hebben we op de tweede podiumplaats  Bart Vaneenoo uit Wingene met 51 punten en dit eveneens na een bijzonder succesvol seizoen 2023 . Als derde, ook na een topjaar, eindigde de tandem Frans & Frida Vanwildemeersch-Vyncke uit Knokke-Heist. In totaal werd € 3100 uitgedeeld aan de 50 genomineerden.

IWV top drie algemeen kampioenschap

Zware fond met oude 1 – 2

De top-3 in deze discipline waren 1e Fernand Malfait uit Zerkegem, 2e Koen Meerschaert uit Moerkerke en 3e Bart Vaneenoo uit Wingene. 20 genomineerden verdeelden hier € 1200 aan gratis prijzen. 

1e en 3e kampioen zware fond

Grote Halve fond oude met 1-2-3-4

Met de eerste vier ingegeven duiven kon men in deze discipline punten scoren. Op de 1e plaats eindigden Willy - Jo - Hans Dekeyser uit Koekelare, bescheiden liefhebbers met een heel goeie kolonie aan duiven. Na hen stond Laurens Heggermont uit Ingelmunster op het podium, ook zo’n fijne liefhebber en als 3e mocht Patrick Staelens uit Sijsele het podium betreden. In deze discipline was het een harde strijd trouwens,  gezien het gewonnen aantal punten heel dicht bij elkaar lag. Ook hier weer 20 genomineerden die € 1200 konden verdelen.

IWV top drie oude duiven grote halve fond

Fond oude met 1-2-3

Winnaar was Fredrik Everaert uit Aarsele met 18 ptn met in zijn spoor het Team Huyzentruyt-Fourneau uit Moen met 17 ptn als tweede en op de derde podiumplaats hadden we S & P Colpaert uit Roeselare eveneens met 17 ptn maar een ietske hoger coëfficiënt. Stuk voor stuk opnieuw drie zeer goeie fondkolonies. De € 1200 op de fond oude  werd verdeeld door de 20 genomineerden.

IWV top drie oude duiven fond

Jaarlingen met 1-2-3

Met 22 punten wonnen Casteleyn-Van Parys het pleit bij de jaarlingen, gevolgd door Rik Cools uit Ruiselede met 21 ptn als 2e en Bart Vaneenoo uit Wingene met 19 ptn als derde. Opnieuw 20 genomineerden voor de € 1200 te verdelen gratis prijzen.

IWV top drie kampioenen jaarlingen

Jonge duiven met 1 -2 -3 -4 -5 -6

In deze kategorie moest men voor waar zeggen met de 6 eerst ingegevene duiven . De in 2023 sterk uit de hoek komende Rudi Verhaest uit Lichtervelde mocht de hoogste trede van het podium betreden en dit na een supersterk seizoen met zijn jonge duiven. De volgende combinatie rondde eveneens een superieur  seizoen af en eindigde op de 2e plaats, namelijk Vanwildemeersch-Vyncke uit Knokke-Heist en op plaats drie mocht Mario Vandekerkhove uit Ingelmunster met fierheid plaats nemen. Ook hier weer 20 genomineerden voor de voorziene € 1005.

IWV top drie kampioenen jonge duiven

Na de officiële prijsuitreiking volgde nog de gebruikelijke hulde aan provinciale/nationale winnaars /nationale kampioenen.

IWV West-Vl. Nationale kampioenen en Nationale vluchten

Traditioneel is het feest van de Inter-Westvlaamse één der mooiste van het jaarlijkse “tussenseizoen”. Ook nu weer mag voorzitter Filip Norman bijgestaan door Eric Claerhout & Joris Follet terugblikken op een bijzonder geslaagde kampioenenhulde. Het strekt hen ieder jaar tot eer. Proficiat heren.