Perpignan Noord & Zuid-Holland werd familieaangelegenheid voor Batenburg-Van De Merwe & J.P. Van Nederpelt

Als afsluiting van het ZLU seizoen zette de vermaarde kampioen Batenburg-Van De Merwe met ‘Little Diamond’ een flinke stap op weg naar de titel 1e Nat. asduif Perpignan over 4 jaar. Van het Samenspel Noord en Zuid-Holland won het wondertje namelijk de 1e prijs van 2.112 d. en in de Nationale duivinnen uitslag van 1.705 duiven wint ze zilver; Hugo’s stiefvader Jan Van Nederpelt maakt het succes compleet door de 2e N+Z-Holland en 3e Nat. duivinnen voor zich op te eisen.

Hugo Batenburg is zeer content met de topprestatie van zijn ‘Little Diamond’. “De afgelopen twee jaren haalden we samen met PIPA Elite Center twee toppers op de kweekhokken; ‘New Witbuik’ en ‘New Laureaat’. We zijn ervan overtuigd dat met de inbreng van deze giganten onze oude ‘Witbuik’ familie nog eens twintig jaar op het allerhoogste niveau kan presteren. Om die reden haalden we 15 van onze beste vliegduivinnen ( om te koppelen met de nieuwe aanwinsten ) – die bijna allemaal top 15 Nationaal hadden gewonnen – naar de kweek en dat laat zich in de vliegploeg natuurlijk voelen. We besloten slechts op 4 vluchten in te manden - Bordeaux/Agen, Barcelona, Cahors en Perpignan – en dat maakt je kwetsbaar. Maar om de toekomst veilig te stellen, moet je offers brengen. Het ging ten koste van het aantal kopprijzen, maar deze zege op Perpignan geeft toch een heel goed gevoel!”


Dat goede gevoel zit hem mede in de winnares, de NL09-1137480 ‘Little Diamond’. Een prachtduivin uit een top zoon van ‘Euro Diamond’ x asduivin ‘Davonne’ (klik hier voor volledige pedigree). Haar palmares is van grote klasse en kent o.a. al de volgende kopprijzen:

   1e Nat. asduif Perpignan 2011-2012-2013
   2e Nat. duivinnen Perpignan 2014 – 1.705 d. (20e Nat. 6.413 d.)
   5e Nat. Perpignan 2011      – 5.607 d. (6e Int. 15.107 d.)
   79e Nat. Perpignan 2013      – 4.978 d.
   413e Nat. Perpignan 2012     – 5.616 d.
   112e Nat. St. Vincent       – 3.163 d. 


‘Little Diamond’ werd geconstateerd om 5.56 uur op een afstand van 1023 km en leverde daarmee – alweer – een prestatie van formaat. Koud geklokt viel bij de boerderij aan de overkant van de straat een duif bij Jan Van Nederpelt, man van Hugo’s moeder en relatieve nieuwkomer in de wereld van de grote fond. Basis van het fondhok van Jan ligt – niet verwonderlijk – bij de oude Batenburg-stam en ook de winnaar van de 2e I.prov. / 3e Nat. duivinnen Perpignan voert als kleindochter van de ‘Jonge Witbuik’ deze gouden bloedlijnen. Klik hier voor de complete pedigree

Het oude duiven seizoen wordt bij de kampioenenkolonie in Klaaswaal met een mooie zege afgesloten. Hugo focust zich inmiddels op een goede opleiding voor zijn jonge garde. “We hebben schitterende koppelingen gemaakt en jongen hieruit zijn prachtig opgekomen. ‘New Witbuik’ en ‘New Laureaat’ spelen al een prominente rol in veel van de gekweekte jongen – volgend jaar kunnen we van hun nazaten een eerste indruk krijgen als ze als jaarling aan de tand worden gevoeld. Mijn gevoel is heel goed, maar de mand zal de scherprechter worden. Een prachtige nieuwe fase in mijn duivenloopbaan, die ik met veel vertrouwen tegemoet zie!