Overlijden van Lilian Vanbruaene (Lauwe, BE)

We vernemen het overlijden van mevrouw Lilian Vanbruaene op een leeftijd van 85 jaar.

Lilian was een dochter van grote fondcoryfee wijlen Andre Vanbruaene, en moeder van duivenliefhebber Patrick Delrue, waarmee ze samen actief was in de duivensport onder de tandem Delrue-Vanbruaene. Zoals het bij de naam Vanbruaene past, met de focus op Barcelona. De internationale topklassieker, die vader en grootvader Andre in zijn carrière twee maal won.
Samen schreven Lilian en zoon Patrick een stukje duivensportgeschiedenis. Zo wonnen ze in 2010 de prestigieuze 'Gouden Vleugel' op Barcelona. Deze klepper werd ook 2e Primus-inter-Pares op Barcelona 2006-2010. Een echte Barcelonacrack! Met Klein Donker hadden ze één der allergrootste supercracks op de grote fond onder de pannen. Deze klepper won 6 x Top-100 - waar van liefst 5 x Top-50 Nationaal, op de grote fond. Zowat een unicum. Deze supercrack klasseerde zich ook als 2e Nat Asduif Grote Fond KBDB in 2019. In 2006 traden ze ei zo na in de voetsporen van (groot)vader Andre, toen de tandem Patrick Delrue-Vanbruaene strandde op een 2e plaats Nationaal Barcelona en 4e Internationaal met duivin Luna. In 2016 wonnen ze 2 x 1e Provinciaal uit Agen en Narbonne. Prestaties waarmee ze de naam van Vanbruaene alle eer aandeden, en het levenswerk van (groot)vader Andre op een glorierijke manier hebben verder gezet.

Vandaag zijn de families Delrue en Vanbruaene in diepe rouw gedompeld, met het overlijden van Lilian. Langs deze weg willen we ons medeleven betuigen bij zoon Patrick, de familie en vele vrienden van de familie Vanbruaene. Wij wensen hen veel sterkte toe, in deze moeilijk dagen die hen nu treffen.