Overlijden van de heer Raymond Maggen (Genk, BE)

We vernemen het overlijden van Raymond Maggen (83), lid van De Eendracht Genk. Raymond kreeg 31 jaar geleden een nieuw hart, dat voor de duivensport bleef kloppen.

Raymond Maggen won in 1979 de auto op de provinciale Autovlucht Orléans en in 1989 provinciaal Chateauroux. Maar het jaar daarop – op 6 maart 1990 - stuikte de toen 52-jarige praktijkleraar slagerij in elkaar op de speelplaats van de hotelschool in Hasselt. Die hartstilstand was het begin van een verhaal dat 31 jaar geleden begon met een ruilhart. De transplantatie gebeurde in het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven. Raymond was een van de eerste Belgen met een getransplanteerd hart.

Raymond Maggen

Raymond speelde zijn hele leven met de duiven. Maar de hartstilstand en het ruilhart hebben een impact gehad op zijn leven. De duiven zijn er altijd gebleven. De VRT volgde de harttransplantatie destijds op de voet. Voor het programma “Het Ei van Christoffels” werden zelfs opnames gemaakt van de eigenlijke operatie. Het leverde spraakmakende beelden op.

Het PIPA-team wenst de familieleden en vrienden van Raymond veel sterkte toe in deze moeilijke periode.