Overlijden van de heer Marcel Aelbrecht (Lebbeke, BE)

Marcel Aelbrecht verwierf begin de jaren 2000 wereldfaam door zich meermaals op het podium te posteren van de nationale kampioenschappen en asduiven. Op de fond werd met weinig duiven bijwijlen buitenaards gepresteerd...
Vrouw Celine, buurman Frans Sablon, en Marcel Aelbrecht ten tijde van hun vele successen.

Of wat te denken van onder meer:

1° Algemeen Kampioen van België KDB 2006
1° Algemeen Kampioen van België KBDB 2005

2° Algemeen Kampioen van België KBDB 2003
1° Nat. Kampioen Fond KBDB 2006
1° Nat. Asduif Fond KBDB 2003 (met de ‘Patron’)
3° Nat. Kampioen Grote Fond KBDB 2005
4° Nat. Kampioen Fond KBDB 2005
8° Nat. Kampioen Fond KBDB 2007

Wie deed ooit beter op de fond met een handvol duiven, dan Marcel Aelbrecht? Dit was presteren op eenzame hoogte. Met weinig duiven op de hokken, alles winnen… Het zorgde dat de hele duivenwereld al snel de weg naar Lebbeke kende en zo kregen de duiven van Marcel Aelbrecht en buurman Frans Sablon (De Rauw-Sablon) al snel wereldfaam. Iedereen wou plots duiven van de ondertussen wereldberoemde ‘Bak 17’, de ‘970’ of ‘Vader Patron’, van het wonderkoppel ‘Marseille’ x ‘Fijn Blauw’, afstammelingen van de ‘Superkweker 548’, de ‘Crack’, de ‘IJzeren’ en de ‘Smallen’… in grote mate gestoeld op de lijn van het ‘Dream Couple’ van De Rauw-Sablon. Velen maakten furore nadat ze de soort van Marcel Aelbrecht konden bemachtigen.

Nadat dieven de hokken grotendeels leegroofden en Marcel besloot om zijn topduiven van de hand te doen om opnieuw gerust naar bed te kunnen gaan, richtte hij zich vooral nog op de jonge duiven, ondanks de tegenslag kon hij zo toch zijn hobby blijven uitoefenen. Maar gaandeweg gingen de jaren meer en meer wegen en Marcel en zijn vrouwtje Celine verhuisden na verloop van tijd naar een WZC waar ze 'van hun oude dag konden genieten'.

Eind juli 2021 overleed Marcels vrouw Celine D’Hooghe en nu, begin 2022 was het voor Marcel tijd om haar na een half jaar alleen te zijn geweest, opnieuw op te zoeken. Marcel overleed op donderdag 6 januari op 94-jarige leeftijd. Zijn naam zal nog voor lange tijd verder leven in vele kampioenenduiven die afstammen van zijn geweldige fondsoort. Het ga je goed Marcel!

Het iconische zolderhok van de weduwnaars dat vanaf maart 2008 leeg kwam te staan.

Het volledige PIPA-team wenst de familie en vrienden van Marcel veel sterkte toe in deze moeilijke periode.