Op 6 april start in België het vluchtseizoen 2013 met de eerste kleine snelheidsvluchten tot 100 km - Hoe uw club toevoegen?

Na de lange voorbereidingsmaanden vol kwakkelweer en drie weken volledig uitstel is het eindelijk weer zo ver: we mogen de borst natmaken voor het nieuwe vluchtseizoen!

Begin maart kregen we temperaturen die de intrede van de lente lieten verwachten en in de daaropvolgende weken liet Koning Winter weer stevig van zich horen. Na drie weken volledig uitstel worden in het weekend van 6 april de duiven weer het luchtruim ingestuurd. De tijd van dromen is voorbij en er staat ons weer een bikkelharde strijd te wachten. Voorlopig nog met de zogenaamde België-vluchten vanuit lossingplaatsen op Belgische bodem!

Zoals elk jaar kunt u bij PIPA alles op de voet te volgen. Onze schrijvers worden opnieuw de weide ingestuurd voor hokreportages en in de rubriek Clubs kunt u de lokale uitslagen van de maatschappijen uit alle provincies van ons land zelf gaan bekijken en analyseren. De clubverantwoordelijken zullen vanaf nu opnieuw hun uitslagen plaatsen op onze site en u zo op de hoogte houden van wie op lokaal vlak stevig uitpakt. Heeft uw duivenmaatschappij nog geen eigen webstek op PIPA, spoor uw bestuursleden dan aan om de uitslagen van uw club op PIPA te plaatsen. De uitslagen van uw vereniging, en dus ook uw persoonlijke prestaties, worden zo onder de ogen van duizenden liefhebbers waar ook ter wereld geschoven! Daarnaast zal ook onze traditionele rubriek Mooie Prestaties vanaf april opnieuw van start gaan, maar daar komen we later nog op terug.

Clubs die nog geen eigen webpagina hebben, kunnen die zelf aanmaken onder de rubriek Clubs door in de linker kolom te klikken op Club toevoegen. Mocht u problemen ondervinden of hulp nodig hebben, neem dan een kijkje naar de uitleg onder Handleidingen. U kan ons uiteraard ook altijd contacteren via het e-mailadres redactie@pipa.be.

Ook op het PIPA-forum zal voortaan weer gediscussieerd worden over de neergezette prestaties. Uw fierheid en grieven delen met concullega's kan in het topic Seizoen 2013 - Racing Season 2013.

Aan alle duivenliefhebbers alvast een spetterend sportseizoen 2013 toegewenst met hopelijk veel eclatante overwinningen!