Ook u was succesvol met duiven van Gebroeders Janssen uit Arendonk? Laat het ons weten!

Liefhebbers die een groot deel van successen te danken hebben aan rechtstreekse duiven van de gebroeders Janssen uit Arendonk, ze zijn met geen handen te tellen! Bijna onbegonnen werk ze allen te achterhalen… misschien was u wel één van de velen?

Over één zaak kunnen we het met zijn allen wellicht eens zijn… de gebroeders Janssen uit Arendonk zijn op wereldvlak de grootste ‘ambassadeurs’ geweest voor onze Belgische duivensport. Geen plekje op onze aardbol waar met duiven wordt gespeeld, of de Janssen-duiven zijn er gekend, en/of liggen er mee aan de basis van roemrijke successen. Geen enkel duivenras ter wereld was zo succesvol als dit van de broertjes uit Arendonk. Geen wonder dat Arendonk een waar bedevaartsoord werd voor duiven…  aan de Schoolstraat nr. 6 stonden duizenden liefhebbers van over gans onze aardbol op de stoep. De Gebroeders Janssen werden niet alleen wereldberoemd door hun eigen prestaties, maar evenzeer door deze van duizenden duivenliefhebbers, met afstammelingen van duiven die ze te Arendonk kwamen halen.

Straks valt definitief het doek over de roemrijke Janssen-kolonie, de voorbereidingen voor de verkoop zijn in volle gang… en moeten een stuk eerbetoon worden aan het succesrijkste duivenras ooit ter wereld. Alle liefhebbers achterhalen die succesvol waren met afstammelingen van rechtstreekse duiven die ze te Arendonk haalden, is onbegonnen werk… zeker op straffe van er talrijke te vergeten of over het hoofd te zien. Daarom deze oproep om deze lijst zo compleet mogelijk te maken:

Bent u, of was u succesvol met rechtstreekse Janssen-duiven of hun directe afstammelingen, laat het ons weten! Stuur ons uw voornaamste exploten met het roemrijke Janssen-ras kort samengevat in een 3 à 4-tal regeltjes toe per e-mail (naar mm@pipa.be). Wij nemen ze straks graag op in de verkoop cataloog.