Overslaan en naar de inhoud gaan

Olympiade in Maastricht: geslaagde 38ste editie met 7.600 bezoekers

In Nederland, meer bepaald in MECC in Maastricht, beleefden 7.600 duivenliefhebbers uit 60 landen de geslaagde 38ste Olympiade. De Nederlandse bond NPO werd daarmee beloond voor anderhalf jaar aan voorbereidingen op deze drie Olympische dagen.

De Olympische dagen in Maastricht stonden volledig in het teken van de duivensport. De keuze voor het MECC in Maastricht was meer dan terecht. Dat beurs- en evenementencentrum herbergt ieder jaar de grootste manifestaties met succes en deskundigheid. In zijn terugblik had NPO-voorzitter Ben Geerink de grootste lof voor zijn team dat met veel inzet deze Olympiade maakte tot een wereldfeest van de duivensport. "De 80 exposanten, met de mooie kleurrijke stands en de aankleding van de hal, kregen 7.600 bezoekers uit 4 continenten over de vloer." Een verbroedering van liefhebbers die dezelfde passie delen.

Aan het FCI Congres namen officiële delegaties deel vanuit Algeria, Argentina, Austria, Belarus White Russia, Belgium, Bolivia, Bosnia and Herzegovina, Brazil, Bulgaria, Chili, China, Chinese Taipei, Croatia, Cuba, Czech Republic, Denmark, Ecuador, France, Germany, England, Greece, Hungary, Iran, Iraq, Israel, Italy, Japan, Jordan, Kosovo, Kuwait, Lithuania, Luxembourg, Malta, Montenegro, Palestine, Paraguay, Peru, Poland, Portugal, Romania, Russia, San Marino, Senegal, Serbia, Slovakia, Slovenia, South Africa, Spain, Switzerland, Thailand, The Netherlands, Ukraine and Vietnam.

Intussen traden 11 nieuwe bonden toe tot de FCI: Indonesië, Albanië, Colombia, Mexico, Quatar, Turkey, Filipijnen, Ierland, Saudi-Arabië en Egypte. 

Feestavond en vrijwilligers

NPO-voorzitter Geerink: “Met ruim 600 deelnemers kan ik rustig stellen dat de feestavond zeer geslaagd was. Wij kunnen het met recht een feestavond noemen. Wij hadden er bewust voor gekozen om er geen Olympische winnaars te huldigen. Die kregen immers hun moment op het podium.”

Opvallend dankwoord kwam er van de NPO-voorzitter aan het adres van de vele vrijwilligers:Geen Olympiade zonder vrijwilligers, dat was zeker van toepassing deze keer. Het was een team dat er alles aan gedaan heeft om alles op en top te regelen. Of het nu bij de controle van de kaarten was, de tentoonstelling of bij de vele prijsuitreikingen, de Jeugdactiviteiten, het NPO Paviljoen etc etc. ze waren overal aanwezig. Het was fantastisch om te zien dat de vrijwilligers geweldig samenwerkten en energie kregen van elkaar. Alleen met inzet van vrijwilligers en bestuur kun je zo’n groot evenement natuurlijk niet tot een goed einde brengen. Wij mogen ons gelukkig prijzen met de professionele ondersteuning van Gazeuse Communicatie en Evenementen. Ze verdienen een dik compliment, van het begin tot het einde hebben ze het in goede banen weten te leiden. Klasse.”

Geslaagde Olympiade

“Ik wil graag iedereen bedanken die deze Olympiade heeft bezocht en hoop dat het gebracht heeft waar u naar uitzag. In totaal hebben ruim 7.600 mensen deze Olympiade bezocht. Allereerst wil ik graag de Olympische Kampioenen van de Sport- en Standaardklasse van harte feliciteren met het behalen van het Olympische podium. Een topprestatie! Ook wil ik graag alle ruim 80 standhouders bedanken voor hun komst naar Maastricht, zonder beurs geen Olympiade, het zag er perfect uit,” aldus voorzitter Ben Geerink.