Norbert & Stefan Ally (Aarsele, BE) opnieuw 1e Algemeen Kampioen in de Inter Westvlaamse Vereniging

Voor de 3e maal in de laatste vier seizoenen zijn Norbert & Stefan als 1e Algemeen Kampioen afgevlagd in de prestigieuze competitie van de I.W.V. Het betreft een competitie waaraan de fine fleur van gans West-Vlaanderen het tegen elkaar opneemt op de grote halve fond en fond.

Meer nog in die strijd voor de titel moet men zich zowel met oude duiven als met jaarlingen én met jongen bijna wekelijks aan de top van de provinciale uitslag kunnen handhaven. Het spreekt dan ook voor zichzelf dat de concurrentie er beenhard is , puntenverlies op één vlucht bijvoorbeeld kan al fataal zijn in de strijd om de hoogste titel.


Norbert & Stefan als 1e algemeen kampioen in de I.W.V. gehuldigd te Kuurne op 13 november 2011.

Op volgende vluchten dient men punten te scoren op de provinciale dubbelingen:

 • Oude: Tours (2X), Chateauroux, Argenton Nat., Poitiers (4X), Limoges Prov., Limoges Nat., Montauban Nat., Bordeaux, Brive Nat., Souillac Nat., Tarbes Nat., Narbonne Nat. en Perpignan Nat.
 • Jaarse: Chateauroux Nat., La Châtre Nat., Argenton Nat., Limoges Nat., Poitiers
 • Jongen: Blois (2X), Tours (4X), Bourges Nat., Argenton Nat., Gueret Nat.

Dit houdt bijgevolg in dat men in de drie kategoriën telkens moet beschikken over een excellente ploeg om in de arena te treden. Dat Norbert en Stefan hierop 65 punten scoren  in het algemeen kampioenschap is al een hele prestatie op zichzelf. Hun twee dichtste concurrenten behalen 62 punten en dat zijn niet van de minste …. Op de 2e plaats eindigt Joël Verschoot uit Ingelmunster ( 2e nat. Algemeen kampioen) en als 3e F & N Norman ( die eveneens een fantastisch seizoen achter de rug hebben).  Maar de Ally-duifjes lieten zich niet uit hun lood slaan en zegevierden met bravoure …… Tegenover de 10e liefhebber in de algemene ranking is er al een kloof van 14 punten.  Bovendien behalen  Norbert & Stefan een gemiddeld coëfficiënt van 10,4% wat het scherpste coëfficiënt is van de 16 hoogst geklasseerde liefhebbers ,  hetgeen de titel van 2011 nog veel meer luister aandoet !


Norbert & Stefan werden 2e kampioen bij de oude duiven in de I.W.V.

Hoe wonnen zij de titel van 1e Algemeen Kampioen ?
Zoals reeds vermeld moet men werkelijk hoog scoren met oude, met jaarlingen, met jongen. Bij de oude duiven komen 1e + 2e + 3e ingetekende in aanmerking, bij de jaarlingen is dat meestal 1e + 2e + 3e ingetekende en bij de jongen telt 1e + 2e + 3e + 4e
Norbert en Stefan eindigden in de 3 kategoriën van de I.W.V. op het podium: 

2e Kampioen bij de oude duiven
2e Kampioen bij de jaarlingen
3e Kampioen bij de jongen

Nog binnen de Inter Westvlaamse Vereniging zijn zij verder :

1e in het Interprovinciaal Criterium (waaraan ook liefhebbers 
uit Oost-Vlaanderen deelnemen)

Hierbij mogen we vermelden dat men ten huize Ally werkelijk beschikte over een bijzonder sterke ploeg jaarlingen ….. wat erop wijst dat de klasse die er op het huidige kweekhok aanwezig is ,bruist  van uitzonderlijke kwaliteit .
In 2011 werden ondermeer 3 provinciale overwinningen geboekt:

1e prov Libourne en terzelfdertijd de 2e nationaal
1e prov. Blois oude
1e prov. Blois jaarse

Hierbij zien we  meteen één der grote eigenschappen van de Ally-duif naar voor treden ….. het zijn “winnaars” . Zowel vanaf de snelheid tot op de fond  weten Norbert & Stefan topprijzen te behalen. Dat is al jaren zó en dat bleek in 2011 andermaal het geval ! Maar niet alleen op eigen hokken zorgen die duiven voor unieke prestaties , ook op andere hokken behaalt  men successen met afstammelingen uit die och……  zó “rijke” kweekstal waarover men er beschikt . Men kweekt er  jaarlijks kampioenenduiven, “winnaars pure sang” mogen we zeggen en we illustreren dit met onderstaande unieke prestaties geleverd op andere hokken.


Norbert  & Stefan als 3e kampioen I.W.V. jongen

Eerst een korte inleiding hieromtrent !
Na een zoveelste formidabel seizoen …….. we schrijven 2007 ….. wordt Norbert geconfronteerd met een enorm grote vraag naar jonge duiven. Ten langen laatste besliste  hij om een ronde “late”  jongen openbaar te verkopen …. Het werd een ongelooflijk succes waarbij de verkoopzaal werkelijk te klein bleek .
En ……. onderstaanden behoren tot de “gelukkigen” …… het  levert ons nog maar eens het bewijs van de “klasse” der Ally –duiven.

 • Norbert Sierens uit Zwevegem kocht er een dochter uit de “Boris” , die zelf  op zijn beurt een volle broer is van klasseduiven als de “Federer” en de “Rafaël” op de hokken te Aarsele .Norbert Sierens doopte deze duivin tot de “Ally-duivin” . Welnu die “Ally-duivin” is inmiddels al moeder van de 1e nationaal Chateauroux  op 17189 d.op de hokken te Zwevegem.
 • Gaby Vandenabeele uit Dentergem kocht er een duivin uit de  “Ronaldo” x “Dochter Zorro 618” en kweekte er al een waaier aan topvliegers uit zoals de 1e prov. Blois , 1e prov. Bourges,…
 • Debaere-Opsomer uit Avelgem kochten er een broer van “Steffie” en hieruit kweekten zij ondermeer al de 2e prov. Souillac en de 8e nat. Limoges, enz….
 • Team BDS uit Tielt kocht er een broer van de “Steffie” en ook daar werd met afstammelingen eruit schitterend gevlogen, zoals 1e prov. Bourges I jaarlingen, 1e Ablis, 1e Ablis, en nog zoveel meer …………
 • Joël Verschoot uit Ingelmunster, de kersverse 2e algemene nationale kampioen schafte er zijn “Ally” aan , waarvan afstammelingen  zorgden voor o.a. 1e Ablis, 1e Clermont, 2e prov. Brionne , enz …..
 • Linda Desutter uit Pittem kocht de “Speedy Boy Jr”  en afstammelingen ervan hielpen mee de nationale titel te winnen in het halve fondkampioenschap jonge duiven 2008.
 • André Vaernewijck uit Waregem kon beslag leggen op een zoon uit de “Boris” en deze werd inmiddels al vader van  de  5e nat. Limoges en de 87e nat. Chateauroux, enz…..
 • Noël Claerhout uit Wielsbeke kocht er een kleindochter uit de “Schumi” en de “Bordeaux” . Zij is er inmiddels moeder van de superieure ‘513/09’ bij Etienne Devos uit Deerlijk
 • Bernard & Karl Deltour schaften zich 2  Ally –duifjes aan op deze verkoping en ook zij zorgden er voor meerdere 1e prijswinnaars.
 • Vancauwenberghe – Ally uit Ruiselede kweekten uit een daar aangekochte duivin ook reeds topvliegers.
 • Maurice en Luc Delaere uit Anzegem haalden uit een aangekochte duivin reeds  een zeer beloftevolle jaarse duif.

U ziet stuk voor stuk referenties die de grote klasse van de soort N & S Ally dik in de verf zetten. (Opmerking: een gedetailleerd overzicht van deze referenties vindt u onderaan dit artikel.)

Voor Norbert &  Stefan gaat ondertussen het “feestje” verder!  Na de titel van 1e Algemeen Nationaal Kampioen in 2010 en een 1e- 2e en 4e nationaal Souillac, konden zij  het seizoen 2011 andermaal met bravoure afronden. Alvast onze felicitaties.


Norbert & Stefan gehuldigd als 2e kampioen jaarlingen in de I.W.V.

Klik hier om Norbert Ally - References 2007 te lezen