Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe veilingen: Youri Deblanc, Bastogne-Henry, Karlo Van Rompaey, Verweij-De Haan, Paul Gevaert, Pieter Oberholster, Rudi Desaer, Comb. Elzinga, K&K Meijers, Maarten Huijsmans & Hardy Krüger

Maandag 22 november om 17u starten deze nieuwe veilingen: Youri Deblanc, Bastogne-Henry, Karlo Van Rompaey, Verweij-De Haan, Paul Gevaert, Pieter Oberholster , Rudi Desaer, Comb. Elzinga, K&K Meijers, Maarten Huijsmans & Hardy Krüger.

Youri Deblanc (BE)
Jongen uit de beste vliegers & kwekers

Als een komeet schoot Youri naar de top. En daar heeft hij met recht en rede zijn plaats. Dat blijkt in 2021 maar weer eens, waar hij terug een topseizoen kende met o.a. 2e Int. Agen, 4e Nat. Limoges I, 6e Int. Agen, 8e Nat. Limoges II, 10e Nat. Bourges, 15e Nat. asduif KBDB zware fond jaarl. … en daarmee gaat hij gewoon verder op zijn elan van de jaren ervoor:
1e Nat. Libourne 2019, 3e Nat. Bourges 2020, 3e Int. St. Vincent 2017, 4e Nat. Limoges 2019, 5e Nat. asduif KBDB 2020 … In veiling allemaal duiven uit de hechte Julien familie, waaronder:
- een dochter van Star Julien (1e Nat. Libourne) x Crack Renee 760 (3e Nat. Bourges)
- een broer en zus van Crack Monti (5e Nat. asduif KBDB en dochter Crack Julien)
- een broer van Crack Renee 760 (3e Nat. Bourges) en Crack Renee 750 (1e Nat. Souillac & 21e Nat. Bourges)
- een dochter van Star Julien x basisduivin Louise
- 2 broers van Camilla Blanca (1e Nat. Zone / 4e Nat. Limoges)

Bastogne-Henry (BE)
Jongeren uit exclusieve koppels van Europese asduiven

De combinatie Bastogne-Henry heeft vele uren gespendeerd aan het zoeken naar de beste marathonduiven van Europa, aangezien het sinds dag één hun ambitie is om tot de Europese top van de extreme fondvluchten te horen.
Beide partners hebben veel geïnvesteerd om een van de meest exclusieve collecties van marathonduiven uit Europa op te bouwen. Hun kweekhok is nu de thuisbasis van verschillende Europese asduiven, zowel op Barcelona als op de internationale vluchten. Zij verkopen op PIPA verschillende jonge duiven, gekweekt uit exclusieve koppelingen:
- SM 911 x Mother Théo, (1. International Ace Barcelona 2018-2019 x Mother 2. Internationale Asduif Barcelona 2018-2019)
- SM 911 x Poco Lady, (1. Internationale Asduif Barcelona 2018-2019 x 6. Nationaal & 13. Internationaal Barcelona)
- Mad Max x Goldikova, (1. Europese Asduif 2020 x 1. Europese Asduif jaarling & Beste Europese duivin 2020)
- Pierre x Goldikova, (1. Europese Asduif 2019 x 1. Europese Asduif jaarling & Beste Europese duivin 2020)
- Theo x Fille Kleine Jade, (2. Internationale Asduif Barcelona 2018-2019 x Dochter 1. International Barcelona)
- Magic Gift x September Girl, (Zoon MG430 & New Jade 7 x 1. Nat. Perpignan NL 2020 & 4. Nat. Agen NL 2018)
- Zoon Silke x Dochter Evi, (5x ingeteeld op MG430, 100% Jellema)
- Le Survivant x Anneke (1. International Ace Barcelona 2012-2015 x 1. International Ace Barcelona duivin 2018-2019)

Een unieke kans om uw kweekhok te versterken voor de marathonwedstrijden!

Karlo Van Rompaey (BE)
(Klein) kinderen Hattrick gekoppeld aan beste PEC duiven

Het palmares van Truienaar Karlo Van Rompaey imponeert met maar liefst 3x 1e Nationaal Bourges. De 1e Nat. Bourges 2015 met Hattrick betekende direct het ontstaan van een nieuwe stamkweker. Nazaten van de doffer met het uitzonderlijke LDHA genotype A/A DRD4=CCCT presteren uitonderlijk goed en winnen tientallen 1e prijzen waaronder ten minste 2x 1e Nationaal. Speciaal de kruising met duiven van PIPA Elite Center blijken van uitzonderlijk niveau. In veiling een prachtige selectie jonge duiven uit zoons en dochter van Hattrick gekoppeld met het allerbeste van PEC, vooral natuurlijk de Porsche dynastie.

Verweij-De Haan (NL)
Milos special

De absolute stamkweker van het kampioenenhok Verweij-De Haan is Milos … zelf 1e NPO Montauban winnaar en daarna vader, grootvader en overgrootvader van een enorm regiment aan Nationale en Internationale toppers … In 2021, als 19-jarig doffer, bevruchtte het icoon nog steeds enkele malen … het tekent de enorme vitaliteit van deze wonderdoffer. Verweij-De Haan brengt een prachtige groep jonge duiven in veiling, allen gelinkt aan de Milos. Met daaronder zeer exclusief een inteelt dochter van het fenomeen, maar ook kinderen van o.a. Red Rose, 1e Nat. asduif Perpignan 2014-2016 en kleindochter Milos … van Miss Milos, 2e Europese duivin Int. vluchten, 3e Nat. asduif TBOTB/WHZB en dochter Milos … en (dubbele) kleinkinderen van Milos, Red Rose en Miss Milos.

Paul Gevaert (BE)
Jonge duiven uit de beste kwekers

Stuntwerk, zo valt de doorstart van Paul Gevaert in 2021 op sportief vlak zeker te noemen. In 2020 verloor hij tandemgenoot en boezemvriend Carlos Lannoo en natuurlijk bracht dat Paul in grote rouw. De succeskolonie werd verkocht en stevig gewaardeerd, al kan dit nooit het verlies van Carlos compenseren, dit doet nog altijd pijn. Paul wou zijn geliefkoosde duivensport niet vaarwel zeggen, en behield 1 rondje zomerjongen 2020 (24 stuks of 12 koppeltjes), waaronder 10 kleinkinderen van stamkweker King Gaby, 2 uit Olympiadeduif Ivanka, 3 uit winnares 1. Nat Argenton Enable, 3 uit 1. Prov/5. Nat Asduif KBDB Platina, kortom de allerbeste bloedlijnen Gevaert-Lannoo … Zijn vrouw Daisy sprong ter hulp bij het beoefenen van zijn hobby en direct werd er ultiem goed gespeeld met de jonge duiven … ze presteren zelfs direct terug op Nationaal topniveau met 2 duiven in de top van KBDB Nationale asduifcompetities. In veiling komt een prachtig groepje jonge duiven van veelal de oude gouden lijnen, waaronder broers/zussen van de 1e prov. asduif KBDB 2021, 5e prov. asduif KBDB 2021, 2e Nat Asduif Kleine Halve Fond jonge KBDB 2021 ,11e Nat. asduif KBDB 2021, kandidaat Olympiade … kortom het allerbeste van het hok Paul Gevaert.

Pieter Oberholster (UK)
Exclusieve rechtstreeks bewezen Gaby Vandenabeele kwekers & jonge duiven van de beste kwekers

Wellicht de meest waardevolle collectie Gaby Vandenabeele duiven ter wereld is in handen van Pieter Oberholster. Hij koestert een vijftiental kinderen van legende Rudy, waarvan er in Europa nauwelijks nog kinderen zijn … nazaten van deze kinderen Rudy haalden al legio top klasseringen binnen … absolute wereldklasse dus. PIPA vroeg Pieter al deze collectors item in veiling te brengen, samen met verschillende van hun kinderen. Daarmee komen maar liefst 14 rechtstreekse kinderen van Rudy in veiling, vele met kweekprestaties en daarmee van uitzonderlijke waarde. Ook een schitterende rechtstreekse dochter van New Bliksem en kinderen van al deze toppers, waarbij ook duiven met schitterende kweekprestaties! Als extra kwaliteit injectie kwamen 5 kinderen van Golden Prince, Gino Clicque, die ook in veiling komen! Wat een klasse dus in een fenomenale veiling op PIPA!

Rudi Desaer (BE)
Jongen uit de beste vliegers & kwekers

De naam De Saer staat al enkele decennia synoniem voor topkwaliteit. Sinds Jaren Negentig worden met name op de Nationale fondvluchten prestaties neergezet die regelmatig de monden doen openvallen bij vriend en vijand. Meerdere nationale zeges, KBDB titels, asduiven en een lange rij kettinguitslagen werden behaald … en de rij referenties die binnenloopt lijkt wel eindeloos, het ras Vandenabeele is daar grotendeels verantwoordelijk voor. Op PIPA brengt Rudi traditioneel een prachtige collectie duiven uit het allerbeste van kolonie in veiling, met daarbij o.a. het laatste kind in veiling van Antonio 1e Nat. Souillac en stamkweker …en van kinderen stammoeder Tgoedje... en van supervliegers Neymar, Suarez, Ace, Jacko, Flasch en Typhoon … en topkwekers Champion, Antonio Jr., Adonis,Milanov,etc...,

Comb. Elzinga (NL)
Prince Esmee Special

Waar de Olympiade topper en 1e Nat. asduif Esmee de naam van Elzinga definitief op de kaart zette, gaf de superdoffer Prince Esmee nog extra elan aan het schitterende blazoen. In 2 weken tijd won deze topper 2x 1e NPO, te weten 1e NPO & 1e Nat. S4 Sens 8.762 d. en 1e NPO Morlincourt 8.939 d. (2e Nat. S4 11,506 d.). Een duif van goud dus, wiens afstamming naast Esmee ook het Hooymans icoon Harry herbergt. Bloedlijnen kortom van de top van de Internationale duivensport. In een schitterende veiling op PIPA worden jonge duiven aangeboden alleen sterk gerelateerd aan Prince Esmee.

Kas & Karel Meijers (NL)
Olympiade Special

Vader Karel en zoon Kas Meijers hebben een rijke historie opgebouwd waar het gaat om Olympiade duiven. Na Olympic Bolt in 2013 en Olympic Nicole in 2019 is het nu Olympic Anaba die Nederland in 2022 zal vertegenwoordigen. Basis van zo veel succes komt door nazaten van Heremans topkweker Juan Carlos in kruising met voornamelijk duiven van Stefaan Lambrechts. Olympic Nicole neemt na haar Olympiade deelname met verve de rol van sterkweker op zich. Ster in de veiling is Olympic Aponi, 5e Nederlandse duif cat. G Olympiade 2022 en 1e prov. asduif natour; ze is dochter van Olympic Anaba. Verder in veiling jonge duiven uit o.a. Olympic Nicole en ouders Olympic Nicole … en jonge duiven uit Olympic Anaba en ouders Olympic Anaba …

Maarten Huijsmans (NL)
Jongen van de beste kwekers

Maarten Huijsmans toonde zich de afgelopen jaren ongenaakbaar op zijn favoriete vitesse- en midfondspel. In de laatste jaren stond hij vier maal in de top 3 Nationale kampionen met in 2019 nog de titel 1e Nationaal kampioen midfond Nederland. In een selecte veiling op PIPA kinderen uit superkoppelingen, zoals:
- NPO Winner (1e NPO Creil 24.470 d. & Superkweker) x Doutzen (2e Nat. asduivin & topkweker)
- Super Cees (4e Nat. asdoffer WHZB & Topkweker) x Ace Hen (2e Nat. asduif midfond)
- Super Yearling (7e Nat. Olympiade & Topkweker) x Super Bonny (2e-3e prov. winnaar)
- Special Diamond (3e Nat. asduif NPO) x Blue Dream (5e Nat. Olympiade, uit Super Cees x Doutzen)
- Simply The Best (1e & 2e prov. +7.500 d.) x Golden Iris (1e prov. 10.995 d.)
- Olympic Roel (3e Int. Olympiade duif) x Blue Pearl (1e prov. 13.240 d. & 3e prov. 4.971 d.)
- Broer Doutzen (1e prijs & superkweker) x Super Dutch (5e Nat. jaarling & 3x 1e prijs)

Hardy Krüger (DE)
Jongen van de beste kwekers

Al jarenlang een toonaangevende naam in de Internationale duivensport is die van Hardy Kruger. Zijn duiven blinken wereldwijd uit; of het nu de Million Dollar race, de Hoosier Classic of de Victoria Falls Challenge is; telkens weer zijn het Krüger duiven die meedoen om de hoogste eer. Maar ook op Nationale vluchten over heel de wereld worden overwinningen geboekt met de bloedlijnen van de Duitse alleskunner. In een prachtveiling op PIPA brengt Hardy jonge duiven uit al zijn beste kwekers … waarbij natuurlijk de Black Power dynastie met zijn superzoon Black Diamond een belangrijke rol speelt, maar ook nazaten van Internationale iconen als Porsche 911 PEC en Kaasboer Van De Wouwer al van grote kweekwaarde bleken.