Nieuwe veilingen starten maandag om 17u: Delrue-Vanbruaene, Marc De Cock, Sakis Minovgioudis, Team BDS en Gerard Koopman

Vandaag, maandag 28 december, starten 5 nieuwe veilingen. Al deze veilingen eindigen op zondag 10 januari. Dinsdag starten de Jewels of the Sky & de veiling van beste vliegers en kwekers van Frederic Beukenne.

Delrue-Vanbruaene (BE)

Jongen van beste kwekers

Al decennia lang leggen duivenliefhebbers wereldwijd bij het horen van de naam Vanbruaene direct de link met ijzersterke matadoren voor de zwaarste klassiekers … een reputatie opgebouwd door wijlen André Vanbruaene en in de moderne tijd voortgezet door kleinzoon Patrick Delrue-Vanbruaene.

Marc De Cock (BE)

Topprestatieduif + jongen van beste kwekers

Al vele jaren voert Marc De Cock als slogan The Sky Is The Limit … een motto waarvan het razend knap is om telkens weer waar te maken. Natuurlijk staat Marc bekend als fijnproever die alleen het allerbeste op de kweekhokken wenst; meer en meer ontwikkelt de De Cock-duif zich ook als stervlieger die onder alle omstandigheden meestrijdt om de hoogste eer.

Sakis Minovgioudis (NL)

Kinderen van beste kwekers

Met zorg conserveert Sakis Minovgioudis de beste bloedlijnen van Ludo Claessens. Als bezitter van één van de beste Claessens kwekers ooit - Meeuwke 12 - weten velen de weg naar sympathieke Nederlandse Griek te vinden, omdat ze weten dat Sakis duiven een basis kunnen betekenen voor grootse successen.

Team BDS (BE)

Topprestatieduiven + jongen van de beste kwekers

Het driemanschap Dr. Piet Blancke, Bart Declerck en Dirk Speybroeck bundelen inmiddels meerdere jaren de krachten en plukken de vruchten van de gezamenlijke inspanningen. Op provinciaal en Nationaal vlak wordt veelvuldig geoogst en vele liefhebbers die bij Team BDS versterking kwamen halen, slaagden er voortreffelijk mee.

Gerard Koopman (NL)

30 jongen van beste kwekers

Het was in 2015 weer op zijn Koopmans … de wijze waarop werd uitgeblonken op de NPO klassiekers! Twee NPO vluchten op rij werden aan de zegekar gebonden en de schijnbaar eenvoudige wijze waarmee enorme series kopprijzen werden gepakt, waren maar weer eens indrukwekkend.