Nieuwe veilingen: Sky Chen, Green, Brys-Cleys, Freddy & Jacques Vandenheede, Kai Er, Non-Payers auction Gino Clique, Chris Hebberecht, Stefaan Lambrechts & Wojciech Handerek

Maandag 8 november om 17u starten de volgende veilingen: Sky Chen (CN), Green (CN), Brys-Cleys (BE), Freddy & Jacques Vandenheede (BE), Kai Er (CN), Non-Payers auction Gino Clique, Chris Hebberecht (BE), Stefaan Lambrechts (BE) & Wojciech Handerek (PL).

Sky Chen (CN)
Kinderen van (Inter)nationale toppers

Met een uitmuntend oog voor superduiven, wist de Chinese duivensporter Sky Chen een kweekploeg van ongekend niveau samen te stellen. Veel van de kweekparels werden in West-Europa gestald, om de nazaten uit te testen op de Belgische en Nederlandse klassiekers. Uit enkele van de meest geslaagde koppelingen biedt Sky Chen nu een vijftal duiven aan … onder andere uit Prince Esmee (2x 1e NPO in 2 weken) x Olympiade topper Olympic Marjolein … Maar ook uit een zoon van Clicque topkoppel Golden King (1e Nat. asduif KBDB) x Golden Princess (1e Nat. asduif KBDB). Internationale topklasse dus in veiling op PIPA.

Green (CN)
Halfbroer New Kim (Gaston Van de Wouwer) & kinderen

Een veiling van uitzonderlijk klasse komt uit de koker van de Chinese kenner Green Xiang. Hij is in het unieke bezit van een halfbroer van New Kim, de 1e Nationale asduif grote HAFO jong KBDB voor Gaston Van De Wouwer en duurste duif ter wereld verkocht voor 1,6 miljoen Euro op PIPA. PIPA trok Green over de streep dit collectors item in veiling te brengen op PIPA, samen met een vijftal kinderen, telkens gekoppeld met allerbeste van topkolonie Norbert & Stefan Ally … een veiling dus van Internationaal ongekend allure!

Brys-Cleys (BE)
Beste kwekers & vliegers

De tandem Brys-Cleys behoort al jaren tot de kampioenen op vitesse in de regio Waasland & Antwerpen. Vele 1e prijzen worden er behaald op het Quievrain en vooral het Noyon spel met vaak ook vele (1e) asduiven in de verschillende samenspelen. Eddy en Martine weten elk jaar opnieuw zich in de kijker te spelen en zijn door bikkelharde selectie van topduiven bovenaan de ladder geraakt. Op PIPA een unieke kans van een kolonie die winnen tot kunst heeft verheven, voor een deel met dank aan duiven van de gekend Jos & Jules Engels die eigenlijk overal ter wereld tot grote hoogtes stegen, maar ook uit de beste lijnen van Gevaert-Lannoo (via Luc Standaert).

Freddy & Jacques Vandenheede (BE)
Jongen uit de beste kwekers & vliegers

Freddy en Jacques Vandenheede behoren al decennia lang tot de absolute top; velen zien ze zelfs als de allerbeste ooit. Niemand in België grossiert in zoveel KBDB asduiven als de broers Vandenheede. Freddy en Jacques zijn gewoon de Nationale nr. 1 in de duivensport op Grote halve fond en Fond, op de nationale klassiekers. In veiling brengen ze als paradepaardje de 1e prov. Orleans winnaar Witte Orleans en verder jonge duiven uit Liam 1e Nat. asduif KBDB … 2 kinderen Miracle Ace 1e Nat. asduif KBDB … kind van Django 6e Nat. asduif KBDB … 2 kinderen Gentleman 2e Nat. asduif KBDB … kind van Tamino 1e Nat. Brive & 3e Nat. Souillac … en kinderen van superkoppelingen als:
- Golden Buzzer 3e & 5e Nat. asduif KBDB x Chocha 7e Nat. asduif KBDB
- Olympic Tygo 2e Nat. asduif KBDB & Olympiade x Marita VD Wouwer, moeder 1e Nat.
- Streetfighter 9e Nat. asduif KBDB x Rising Wonder 2e Nat. asduif KBDB

Kai Er (CN)
Jonge duiven uit legende’s van de Belgische duivensport

Telkens als er een record werd gevestigd met ‘duurste duiven ooit’, is de Chinese liefhebber en verzamelaar Kai Er daarbij betrokken … hij creëerde daarmee een Dream Team van Nationale asduiven en winnaars – die hij stalde in België om met kinderen en kleinkinderen ervan deel te nemen op de Belgische Nationale programma en zich daarmee al te nestelen tussen de Nationale asduiven KBDB! In een prachtveiling op PIPA komen exclusief kinderen uit de iconen
- Armando 1e Nat. asduif fond KBDB 2018 Joel Verschoot
- New Bliksem 1e Nat. Tulle 11.707 d. Gaby Vandenabeele
- New Neymar 3e Nat. asduif fond KBDB en zijn moeder New Schuma Norbert Ally
- Neymar Junior 3e Nat. asduif KBDB Norbert Ally
- Platina 1e prov. & 5e Nat. asduif KBDB Gevaert-Lannoo
- Neymar 1e Nat. Montauban 6.119 d. & 2e Nat. Brive 3.840 d. Norbert Ally
- Nairo 1e Nat. La Souterraine 9.870 d. Luc & Hilde Sioen
- Casino Royal 1e Nat. Argenton 23.386 d. Wim De Troye
- Prima Dora 1e Nat. Bourges 18.864 d. Karlo Van Rompaey
- Selleke (gr.vader New Kim) x Moeder New Kim, 1e Nat. asduif grote HAFO KBDB Van De Wouwer

Non-payers auction Gino Clicque

In het vorige veilingseizoen deed de verkoop van Gino Clicque de duivenwereld op zijn grondvesten schudden … zo veel klasse, 1e Nationale assduiven KBDB, 1e Nationale winnaars en hun beste kinderen en kleinkinderen maakte grote indruk wereldwijd. Iedereen wilde wel iets van het Clicque goud bemachtigen en sommigen gingen daarbij zo ver, dat ze hun winnende bod niet konden verzilveren, om uiteenlopende redenen. Daarmee komt een groep duiven opnieuw in veiling, van uitzonderlijke kwaliteit.

Chris Hebberecht (BE)
Jongen van de beste kwekers

De naam Chris Hebberecht is nooit uit de brandende duivenactualiteit weg te slaan. De afgelopen sportseizoenen 2020 vormen daarop geen uitzondering. Dat bewijst de machtige erelijst en de gewonnen titels tot op provinciaal en nationaal vlak. Stellen dat de ijzersterke Hebberecht kweekstal tot de wereldtop behoort tot op de fond en grote fond is een open deur intrappen. Aansprekende referenties in 2021 zijn daarvan een overduidelijk voorbeeld:
1e Nationale Asduif KBDB Rhone Vallei 2021 – Kristian Vrebos
1e Nationale Asduif KBDB Grote Fond 2021- Ivan Eeckhout
1e Nationaal Chateauroux 7.674 jaarlingen - De Geest-De Cock
1e Nationaal Agen Frankrijk (zelfde duif als 2e Nat Agen 2020) – Philippe Huyghe
1e National Final Colombodromo Colombia 580 km Bosconia-Bogotá – Ricardo Hardy
De Hebberecht-stam is ingeteeld naar fenomenale winnaars en asduiven op eigen hok. Namen als Champion, Jempy (vader Ike), Pancho, Jaws, AXL, Keno, Edou zijn allen stuk voor stuk Nationale Asduiven KBDB en lopen als een rode draad doorheen de kolonie. In deze veiling o.a. kinderen van oude superkweker Costello … uit Nationale supervlieger Lord … uit topkweker Jempy, vader van 1e Nat. asduif KBDB Ike … uit 7e Nat. asduif KBDB Edou … en uit topvliegers Hachi, Raketje, Elvis, Falco en Miss Blois.

Stefaan Lambrechts (BE)
Jongen uit de beste kwekers & vliegers

De grootste snelheid en kleine halve fond sensatie van het afgelopen decennium verkoopt jonge duiven op zijn beste kwekers en vliegers op PIPA!
In 2021 was het nog maar eens raak met de titel 1e Nat. kampioen kleine halve fond KBDB jonge duiven en daarbij ook de 8e-15e-19e-24e-32e National asduif KBDB. De kolonie Lambrechts excelleert wereldwijd en de dynastie van 1e Nationale asduif Lincia is één der meest geroemde wereldwijd. Maar zeker ook nazaten van basiskoppel Blauw Gert x Van Loock blinken overal ter wereld uit … jongste kweeksensatie is de 1e Nat. asduif KBDB 2018 Venus; haar genen blijken al goud waard en winnen al bij Stefaan en bij liefhebbers wereldwijd. In deze veiling een ronde duiven uit alle meest aansprekende Lambrechts duiven; natuurlijk uit Lincia, maar ook broers/zussen en kinderen van Venus, kinderen van Nationale asduiven Henkie J, Lukcy, Blauwe Jan, Yintje, etc., etc.

Wojciech Handerek (PL)
Jongen duiven van de Olympiade marathon ploeg

Een icoon op de marathon, dat is zonder meer de Poolse grootmeester Wojcjek Handerek … Dakar werd Olympiade duif met het beste coëfficiënt sinds Euro Diamond van Brockamp en exact die bloedlijnen voeren de boventoon in de pedigree van Dakar … Hij kweekte in meerdere generaties ook al voortreffelijk en is samen met Olympiade duif Karin de absolute ster van het hok. Nieuw elan komt met name via de Armando lijn van Joël Verschoot, Golden Prince lijn van Clicque, Porsche 911 lijn van PEC, en de New Laureaat lijn via Hugo Batenburg. In veiling 13 jonge parels van de superkolonie Wojciech Handerek.