Nieuwe veilingen: Sky Chen, Brugse Barcelona Club, Gebr. Scheele, Samuel Mbiza, Sangers Pigeons, Daan Besseling, Karlo Van Rompaey, Jos & Jan Loobuyck, Bart Geerinckx, Henrik Brinkmann, Ivan Baetens & Jos Thoné

Maandag 19 december starten deze nieuwe veilingen: Sky Chen, Brugse Barcelona Club, Gebr. Scheele, Samuel Mbiza, Sangers Pigeons, Daan Besseling, Karlo Van Rompaey, Jos & Jan Loobuyck, Bart Geerinckx, Henrik Brinkmann, Ivan Baetens & Jos Thoné.

Sky Chen (CN)
Exclusieve collectie

Met een uniek oog voor kwaliteit laat Sky Chen uit China inmiddels al geruime tijd zijn oog vallen op de crème de la crème van de Internationale duivensport. Hij vergaarde een kweekploeg die zijn weerga niet kent van de beste liefhebbers uit West-Europa. Op PIPA brengt hij enkele parels van zijn collectie, o.a. rechtstreeks Freialdenhofen, kinderen 1e Int. St. Vincent 2021 en Nationale winnaars Forrest Gump Junior, Perpignan King en Night Gump … rechtstreekse Clicque duiven uit King Prince … en 2 Elzinga duiven uit superkoppel Blue Harry x Olympic Marjolein.

Brugse Barcelona Club (BE)
Duiven van super grote fond spelers

De Gouden Vleugels die worden uitgereikt door de Brugse Barcelona Club zijn tot ver over de Belgische grenzen vermaard om hun prestigieuze karakter. De beste Barcelona duiven mogen deze trofeeën in ontvangst komen nemen; steevast kleppers met ijzeren karakter die nauwelijks hun gelijke kennen. De Brugse Barcelona Club haalt mede inkomsten uit schenkingen van enkele uitmuntende liefhebbers en ze koos PIPA als medium om dit twaalftal waardevolle duiven te veilen. Barcelona klasse van uitmuntend niveau!

Gebr. Scheele (NL)
Jongen uit de beste kweekduiven

De erelijst van Jaap Scheele is indrukwekkend. Legio provinciale, regionale en NPO overwinningen werden zijn deel, samen met top klasseringen in de Nationale competities. In veel gevallen staat nog steeds de wondere Superboy aan de basis, maar ook duiven van o.a. Elzinga en Koopman kwamen kwaliteitsimpulsen brengen die tot nieuwe successen leidde. Jaap brengt 6 jonge duiven uit zijn beste kwekers aan, kwekers van massale winnaars of zelf topwinnaars en Nationale asduiven. Zoals De Argenton (1e-2e-4e-4e-4e NPO), Pink (1e prov. & 2e Nat. asduif), Timo (6e Nat. asduif) en Cheryl (1e prov. asduif allround).

Samuel Mbiza (SA)
Collectors items

Aan klasse op de hokken van Samuel Mbiza geen gebrek. Enkele jaren geleden baarde hij opzien met de aankoop van Golden Prince, destijds duurste duif ter wereld. Sindsdien heeft hij altijd het beste van het beste samengebracht op zijn kweekhokken. Hij brengt nu 5 zeer exclusieve kweekparels in veiling, 5 kinderen van zeer exclusieve koppelingen, allen in samenkweek met PIPA. Te weten Golden Prince x Louise, Porsche 911 x Gentle Lady, Golden Prince x Gentle Lady, Salvador x Gentle Lady en Infinity x Gentle Lady.

Sangers Pigeons (NL)
Kinderen van de beste kwekers

Team Sangers verzorgde met de verkoop van de Van Den Bulck & Lambrechts kweekploeg samen met alle oude vliegduiven afgelopen winter op PIPA voor een absoluut hoogtepunt van het veilingseizoen. De ‘nieuwe’ basis bestaat uit kinderen van de sterkhouders Gold Dust, Angelina, Bratt en Banksy, maar vooral uit één der beste collecties Best Kittel duiven van Europa … met maar liefst 14 kinderen van Best Kittel, 16 kinderen van Best Kittel II, 10 kinderen van Blue Best Kittel, 6 kinderen van Daniel en 4 kinderen van Junior op de hokken … een kweekploeg om van de watertanden. In veiling op PIPA kinderen van de deze gouden collectie.

Daan Besseling (NL)
4 exclusieve fondduiven

De grote fond kent in Daan Besseling één van zijn Nederlandse uitblinkers. Daan maakte furore met zijn Euro Marseille, in 2012 de enige duif in Nederland die van Marseille de thuisbasis bereikte om 22.44 uur na 945 loodzware kilometers. Inmiddels 10 jaren later heeft Daan nieuwe sterren onder pannen, zoals zijn Super Agen (3e Nat. ZLU jaarlingen) en Blue Marseille (4e Nat. Marseille 2021). In veiling 2 kinderen van Super Agen x Blue Marseille en 2 kinderen van Vader Super Agen x Blue Marseille … topklasse voor de grote fond.

Karlo Van Rompaey (BE)
Kinderen van de beste kwekers

Grote zeges behalen lijkt haast kinderspel voor de kolonie van Karlo Van Rompaey. Ook in 2022 scheerde zijn vliegploeg weer hoge toppen en vele liefhebbers die Van Rompaey duiven kwamen halen plukten er de mierzoete vruchten van. 1e Nationaal Bourges winnaar en kweekwonder Hattrick is zonder meer de basis van vele nieuwe successen, net als die andere 1e Nat. Bourges winnaar Prima Dora. Nieuw kweekgoud vanuit de PEC-stal kwam nog eens een extra kwaliteitsinjectie brengen! In veiling een exclusieve dochter van Hattrick x Prima Dora samen met een zoon van Hattrick x Dochter Prima Dora. Verder direct kinderen van 1e Nationale asduif Pascal, 1e Nat. Souillac Klaas Johannes en jonge duiven uit de beste kinderen van Hattrick gekoppeld aan o.a. kinderen Porsche 911, Wacko Freddy, Moeder Red Devil of eigen halfbroer/halfzus.

Jos & Jan Loobuyck (BE)
Totale vliegploeg (2020 en ouder) & kinderen beste kwekers

Het vader-zoon duo geniet naam en faam binnen de internationale duivensport, als specialisten op fond en grote fond met de ‘kleine mand’. Met dank aan hun knalprestaties die ze jaar na jaar weten neer te zetten op fond en grote fond. Met o.a. 3x 1e Nationale overwinningen, de 1e Nationale asduif fond KBDB en veel meer unieke hoogtepunten! In 2022 werd nog de titel 1e algemeen Kampioen Belgische Verstandhouding 2022 gewonnen na een reeks superprestaties met 8x de 1e prijs en 1e kampioenschappen in Fondclub Eeklo, het 1e prov. kampioenschap zware fond Oost-Vlaanderen, de 1e Belgische jaarduif fond 2 wedstrijden PIPA Ranking en 3x top 10 provinciale asduiven alsmede de 9e Nat. asduif fond jaarse KBDB 2022! Alle oude duiven (2020 en ouder) verantwoordelijk voor de meest recente successen komen veiling, samen met een selecte groep kinderen van de beste kwekers!

Bart Geerinckx (BE)
Veiling kinderen beste kwekers

De naam Geerinckx klinkt als een klok in de Internationale duivensport. Er werd alles gewonnen wat er te winnen valt, maar toch blijft team Geerinckx uiterst gedreven om duivensport op topniveau te blijven spelen. En daarmee teren ze op een kolonie duiven die zijn gelijke nauwelijks kent, met iconen als ‘Gladiator’ en ‘Wittekop Sylvester’ als stamduiven en gouden verervers. Vele hokken wereldwijd slagen bijzonder goed met deze topduiven; Bart zelf natuurlijk niet in de minste plaats als National top ster; met in 2022 o.a. Twinkle Star als de 1e Nationale asduif KBDB jaarlingen fond! In veiling op PIPA kinderen van alle beste kwekers en vliegers, met als hyper exclusief aanbod het eerste kind van Twinkle Star in veiling.

Henrik Brinkmann (DE)
Jongen van de beste kwekers

Door het binnenhalen van verschillende zeer aansprekende duiven werkt Henrik aan zijn droom om een superkolonie voor One Loft Races te vormen. De lijnen van Prince Porsche (PEC) en Best Kittel (PIPA Breeding) spelen een hoofdrol, aangevuld met o.a. waardevolle kwekers via Tom Van Gaver. Henrik won in 2022 de finale van de Victoria Falls OLR 2022 en heeft met Ice Prince I & II, de kwekers van de 8e-10e-27e-39e asduif Pattaya OLR 2022 in de gelederen. Hij brengt een selectie jonge duiven uit zijn beste kwekers in veiling op PIPA!

Ivan Baetens (BE)
Veilingen kinderen beste kwekers & vliegers

Vader en zoon Ivan & Willy Baetens specialiseerden zich de afgelopen jaren vooral op de nationale vluchten tot 750 km … en met succes. De weg richting de absolute top werd in snel tempo bewandeld, zo bewijzen wel de talrijke nationale en provinciale kampioenschapstitels van de voorbij jaren. Op PIPA brengen ze een perfecte selectie kinderen van de beste kwekers aan, o.a. uit 2e Nat. asduif KBDB Rax … uit 5e Nat. asduif KBDB As 214 x provinciale winnaar Miss La Souterraine … uit vader Rax x Dochter As 214 … een volle broer en zus van 4e Nat. asduif NPO midfond, ingeteeld naar Rax … uit superkweker Lucky Star … en een broer van 1e prov. Orleans 9.979 d., uit Robinho x Rachel.

Jos Thoné (BE)
Kinderen van beste kwekers & vliegers

De top bereiken is één ding; er blijven een tweede. Hoe clichématig dit ook klinkt, vele liefhebbers zal het als een waarheid in de oren klinken. Jos Thoné – met inmiddels zonen Xavier en Maxim op de bagagedrager – slaagt er al decennia lang in zich in de top van de Belgische duivensport te manifesteren. Met ieder jaar opnieuw 1e prijzen in groot verband en top klasseringen bij de Nationale en provinciale asduiven. In veiling op PIPA het allerbeste van de Thoné hokken, kinderen van vlieg- en kweeksterren als Figo James, Hulk x Konda, Kwain x Candira, Koen, Last Son Crow, Olympic Son, Frodo, Sacha, Pano x Sua, Kajo x Suske en Apollo x Lena.