Nieuwe veilingen: Simon Wolf, Jelle Jellema, Wilson Dekens, Luc De Laere, Rik Cools & One Loft Race special

Maandag 20 september om 17u starten de volgende veilingen: Simon Wolf (SWi), Jelle Jellema (NL), Wilson Dekens (BE), Luc De Laere (BE), Rik Cools (BE) & One Loft Race special.

Simon Wolf (SWI)
Romario Special

Wellicht de allerbeste lijn in One Loft Racing is die van Romario. Zelf 2e jaarling RV 2007 maar vooral wereldberoemd om zijn nazaten; enkele daarvan zijn Thomas 6, 1e finale Golden Algarve OLR 24 min. voorsprong 2018 … Marple, 1e finale Victoria Falls OLR 54 min. voorsprong 2019 … Corina, 1e finale Golden Algarve OLR 2014 … Lena, 1e finale Golden Algarve OLR 2019 …

Jelle Jellema (NL)
Super vliegduiven aangevuld met jongen uit kweekduiven

Als een naam een begrip wordt, dan is er duidelijk sprake van een enorme impact in de duivensport. In de wereld van de grote fond geldt dit boven anderen voor Jelle Jellema. De eindeloze reeks aan ereprijzen op de (Inter)nationale marathon van fenomeen Jelle is ontegenzeggelijk één der meest aansprekende ooit … maar vooral ook de ontelbare referenties van het ‘ras Jellema’ laten wereldwijd een onuitwisbare indruk achter. In veiling jonge duiven uit de beste vlieg- en kweekduiven van Jelle Jellema, waarbij de impact van 1e Internationaal Barcelona winnaar Kleine Jade natuurlijk enorm is. In veiling o.a. kinderen, broers en zussen van toppers als Jill (2e Int. Perpignan 2017), Lars (2e Nat. Perpignan 2020), Romy (3e Nat. Barcelona 2019), Levi (4e Nat. Perpignan 2021), Rena (6e Int. Pau 2016 & 8e Nat. Barcelona 2018), Noud (6e Nat. Barcelona 2021 en 24e Nat. Barcelona 2020), Rosalie (6e Nat. Narbonne 2019), Imke (7e Nat. Pau 2020) en New Rena (7e Nat. Barcelona 2020)

Wilson Dekens (BE)
Beste oude vliegers & kwekers

Al decennia lang is Wilson Dekens een gekende naam op het Nationale spel van België … bekend om zijn Nationale overwinningen en Nationale asduiven, terend op de gouden genen van de Jordy familie, zelf 6e Nat. asduif fond KBDB en o.a. grootvader van New Ace, 1e Nationale asduif fond KBDB … In vele hedendaagse toppers speelt dit nobele bloed nog een hoofdrol. Wilson verkoopt op PIPA zijn beste oude vliegers en kwekers en daarmee komt echt puur goud onder de digitale hamer … waaronder 1e provinciale asduiven, ouders van de 1e Nat. Tulle 2018 en de 6e Nat. Narbonne en winnaars van talloze Nationale top prijzen. Ook kinderen van (Inter)nationale winnaars in deze super collectie.

Luc De Laere (BE)
Jongen uit de beste kwekers & vliegers + enkele prestatieduiven

Luc De Laere schreef al meermaals geschiedenis in duivenland. Ook in 2021 kwam er een vervolg op het reeds jarenlange superieure duivenspel van de kolonie De Laere, waarbij met name de lijn van de wereldberoemde stamduif Tieke voor successen blijft zorgen. Vooral nazaten van deze wonderbare duif zorgt ervoor dat De Laere al decennia lang verbonden is met spetterend duivenspel op zowel provinciaal als Nationaal vlak. In een klasrijke veiling komt Luc De Laere met o.a. de supervliegers Berry (9e prov. asduif allround KBDB), Jomme (1e prijs winnaar en broer Jerommeke, 1e prov. asduif KBDB met 2x 1e prov.) tezamen met kinderen van zijn allerbeste duiven, zoals De Late Baron (vader 1e-1e-2e-3e-4e-4e prov.), Tiekes Bliksem (7x 1e prijs & topkweker), Sproet Tieke (1e I.prov. asduif en superkweker), Bonten x Gabriella (ouders 4 verschillende 1e prov. winnaars), Perfect Boy (2e prov. asduif KBDB) en superman Fideel (2x 1e provinciaal).

Rik Cools (BE)
Jongen uit de beste kwekers & vliegers

Rik Cools is een naam die klinkt als een klok in duivenland. De talloze zeges en titels die hij behaalde zijn stilaan niet meer bij te houden. Jaar na jaar excelleert de kolonie klasseduiven te Ruiselede op regionaal, provinciaal én nationaal vlak. Enkel het beste van het beste is namelijk goed genoeg om een plaatsje op de hokken te bemachtigen bij Rik. Vooral het ras van streekgenoot Gaby Vandenabeele is verantwoordelijk voor de uiterst sterke prestaties, maar ook samenkweek met goede vriend Chris Debacker pakte voortreffelijk uit. In een prachtveiling komt een elftal jonge duiven, met natuurlijk weer een belangrijk aandeel voor de bloedlijnen van Marieke (1e prov. asduif KBDB) en haar dochter Lady Messi (2e prov. asduif KBDB), tezamen met alle huidige vlieg- en kweeksterren van deze wereldberoemde kolonie.

One Loft Race Special

Een specifiek onderdeel van de moderne duivensport wordt gevormd door de Internationale eenhoksraces. Voor de ene een leuk extra onderdeel in het najaar en voor de ander hèt hoogtepunt van het jaar. Hoe dan ook; topliefhebbers wereldwijd sturen uit hun beste duiven naar o.a. de Million Dollar race, Victoria Falls Classic, Derby Arona, Golden Algarve Classic, etc., etc. Bepaalde duiven blijken specifieke kwaliteiten te hebben voor juist deze vorm van duivensport, die niet zelden gekenmerkt wordt door zijn selectieve omstandigheden. Op PIPA in veiling een selectie super One Loft Race duiven van gekende spelers. In deze versie onder andere van Hardy Kruger, Ken Easley, Mike Ganus, Veenstra Pigeons, PIPA Breeding, Florea Sorin, Kemper Pigeons en Alfons Klaas.