Nieuwe veilingen: Shaun McDonaugh, Van Ouwerkerk-Dekkers, Avirings, Ahmad Majid, Gino Clicque, Jelger Klinkenberg & Davy Tournelle

Maandag 28 november starten de volgende veilingen: Shaun McDonaugh, Van Ouwerkerk-Dekkers, Avirings, Ahmad Majid, Gino Clicque, Jelger Klinkenberg & Davy Tournelle.

Shaun McDonough (UK)
Top vliegers

De Engelse liefhebber Shaun McDonaugh behoort tot de beste liefhebbers in de Britse duivengeschiedenis. Twee jaren terug verkocht hij zijn topfamilie duiven totaal op PIPA, om met nieuwe sterren een doorstart te maken. Duiven van o.a. de Best Kittel familie via PIPA Breeding en de beste Vandenabeele en Clicque lijnen via Pieter Oberholster. De beste van deze duiven brengt Shaun nu in veiling op PIPA, verschillende (meervoudige) 1e prijs winnaars van Internationaal vermaarde afkomst.

Van Ouwerkerk-Dekkers (BE)
Jongen van de beste kwekers & vliegers

Op de Internationale vluchten kan er steevast zwaar rekening gehouden worden met Jacques, Irene en Vincent; oftewel Van Ouwerkerk-Dekkers. Natuurlijk schiet dan direct de naam van 1e Nationale asduif Poco Barcelona in gedachten, wiens nazaten zo voortreffelijk presteren op zwaarste krachtmetingen. IJzersterke duiven die enkel maar meer floreren als de wedstrijden zwaarder worden of er langer gevlogen moet worden. In veiling een selecte groep kinderen van de allerbeste duiven; de zware fond in België op zijn allerbest!

Avirings (SI)
Top 10 finale duiven en asduiven

Een zeer populaire One Loft Race heeft domicilie in Slovenië. Daar staat de AviRings One Loft Race nu al enkele jaren op het programma, een race die zich onderscheidt door innovatie. Zo hebben de liefhebbers de mogelijkheid hun duiven via GPS tracking rings te volgen, worden jonge duiven ‘op de deur’ gespeeld en ook verduisterd en kan 24/7 via webcams worden meegekeken in de hokken … een uitzonderlijke transparantie dus. Het officiele programma begon op 2 augustus met een race van 120 km, om op 13 september te eindigen op de finale over 521 km. 602 duiven kwamen nog aan de start en los vooruit won de Sloveens liefhebber Marco Goranic met een snelheid van 1133 mpm … De meeste duiven kwamen mooi alleen aan, met successen voor verschillende Europese deelnemers. 237 duiven arriveerden op dag 1, op het einde van de dag stond de teller op 364 duiven.

Ahmad Majid (NL)
Jongen van de beste kwekers

Wie zaait, zal oogsten. Zoveel geldt zeker voor Ahmad Majid, die investeerde in superduiven van o.a. Leo Heremans, Dirk Van Den Bulck, Jos Cools en Gustaaf Boeckmans … en van deze elementen een kolonie ware stervliegers en -kwekers smeedde. Olympic Storm, Wondergirl, De Vooruit, Miracle-lijn, Noortje, Cruijff, Little Kittel, Golden Best Kittel, Mother New 030, nestbroer Miracle 307, Speciale Blue etc.zijn maar enkele voorbeelden van toppers die de hokken bij Ahmad bevolken en aan de basis staan van alle successen. Van al deze sterkwekers komen jonge duiven in een fantastische veiling op PIPA.

Gino Clicque (BE)
Jongen uit de beste kwekers & vliegers

De collectie Nationale asduiven, Nationale winnaars en Zonale/provinciale supersterren van Gino Clicque is immens. Duiven als Piraat, Super Prince, Golden Prince en Prince Rudy werden legendarisch in binnen- en buitenland … nieuwe generaties Nationale asduiven brachten Gino ondanks grote verkopingen in het verleden in no time weer naar de top, met als meest opvallend in 2022 de 1e Int. Agen JL 16.932 d. en 1e snelste Nat. Libourne 6.309 d. In veiling nu kinderen uit de beste kweek- en vliegduiven, met speciale aandacht voor kinderen van 1e Nat. asduiven KBDB Golden King en Golden Princess, 2e Nat. asduiven KBDB New Piraat en Silver Olympic en 1e (Inter)nationale winnaars Mario en Gabriella.

Jelger Klinkenberg (NL)
Totale verkoop

Een gekende naam in de Nederlandse duivensport is Jelger Klinkenberg zonder meer. Vele Nationale asduiven heeft hij op zijn palmares, waaronder Olympic Miss Magic die 1e internationale asduif Olympiade 2013 Snelheid in Nitra werd! Het weerhield Jelger er niet van zijn kapitale kolonie van de hand te doen en focus op werk en gezin te leggen. Omdat bloed kroop waar het niet gaan kon werd toch voorzichtig doorgestart in 2016 … met alweer talrijke successen en als kroon op werk in 2022 een seizoen op om nooit te vergeten als 1e beste liefhebber van Nederland onaangewezen en aangewezen! Ook werd het 1e Nat. hokkampioen jong NPO zowel aangewezen als onaangewezen gewonnen met maar liefst 9 duiven in de top 20 Nationale asduiven jong NPO! Op zijn hoogtepunt verkoopt Jelger zijn complete kolonie, oud en jong … in veiling op PIPA alle toppers, zoals 1e NPO winnaar Lieke, 4x 1e prijs winnares Maud, 1e prov. asduiven Ace Blue en New Mistral, de top 20 Nationale asduiven jong 2022 (waarvan meerderen samenkweek met PIPA) en nog vele andere 1e prijs winnaars in groot verband en top 10 provinciale asduiven.

Davy Tournelle (BE)
Veiling kinderen beste kwekers & vliegers

Davy Tournelle belichaamt de nieuwe generatie Nationale toppers in de Belgische duivensport … met dank aan de legende Tiesto die één der beste kwekers van België zou worden en zijn kinderen en kleinkinderen die Nationale successen in opvolgende jaren bleven garanderen. In een klasrijke veiling komen kinderen van alle beste kweek- en vliegduiven van Davy Tournelle, grossier in Nationale top klasseringen en Nationale asduiven.