Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe veilingen: Sangers Pigeons, Maxime Renaud, Comb. Elzinga, Pieter Veenstra, Gino Clicque & Rik Cools

Maandag 24 oktober starten de volgende nieuwe veilingen: Sangers Pigeons (NL), Maxime Renaud (BE), Comb. Elzinga (NL), Pieter Veenstra (NL), Gino Clicque (BE) & Rik Cools (BE).

Sangers Pigeons (NL)
Kinderen van de beste kwekers

Team Sangers verzorgde met de verkoop van de Van Den Bulck & Lambrechts kweekploeg samen met alle oude vliegduiven afgelopen winter op PIPA een absoluut hoogtepunt van het veilingseizoen. De ‘nieuwe’ basis bestaat uit kinderen van de sterkhouders Gold Dust en Banksy, maar vooral uit één der beste collecties Best Kittel duiven van Europa … met maar liefst 20 kinderen 14 kinderen van Best Kittel, 11 kinderen van Best Kittel II, 10 kinderen van Blue Best Kittel, 6 kinderen van Daniel en 4 kinderen van Junior … een kweekploeg om van de watertanden. In veiling op PIPA kinderen van de deze gouden collectie.

Maxime Renaud (FR)
1. Nat. asduif Sprint 2020 + familie

De jonge ambitieuze Maxime bestormde in recordtijd de top van de Franse duivensport. Vele overwinningen in groot verband werden zijn deel, met de 1e Nationale asduif sprint in 2020 als absoluut hoogtepunt! Deze superdoffer Double As met een karrenvracht aan (Nationale) titels komt op PIPA in veiling samen met 4 andere topvliegers en broer, zussen en kinderen van de beste Renaud duiven, zoals natuurlijk Double As maar ook 1e Nat. asduif WBP L’Issoudun.

Comb. Elzinga
Prestatieduiven uit de beste kwekers

Vader en zoon Tjeerd en Jouke Elzinga onderscheiden zich al jarenlang door uitmuntende prestaties van 100 tot 800 km … met natuurlijk hun eigen sublieme Esmee basis, aangevuld met het allerbeste van Jan Hooymans en o.a. gouden samenkweek met Gerard Koopman … hun superster Prince Esmee (2x 1e NPO) nam de rol als stamkweker op zich en naast eigen topprestaties werd faam gemaakt met topreferenties als 1e Nat. asduif Pogacar van Fokkinga, 1e s-Nat. NU winnaar Silvia van Hooymans, 1e NPO Sens bij Arie Dijkstra, NPO top 10 plekken bij Gerard Koopman etc., etc. In deze veiling een super aanbod van allemaal prestatieduiven uit de beste kwekers… Bewezen klasse dus, exclusief onder de veilinghamer op PIPA.

Pieter Veenstra (NL)
Flojo Special

Al decennia lang weet Pieter Veenstra zich stevig genesteld in de top van de Nederlandse duivensport en al zijn duivenleven lang hebben daaraan topduiven ten grondslag gelegen … legendes als Mister Blue en Dolce Vita werden na een rijke loopbaan kwekers van ongekend allure; hun rol is de laatste jaren overgenomen door Return Flojo, één der beste Million Dollar vliegers ooit en kweekster van wereldformaat. Samen met Cartier, Versace, Jappeloup en andere super broers en zussen vormen ze een dynastie die zijn weerga niet kent. In veiling een klein groepje jonge duiven uit sublieme koppelingen; uit de beste broers, zussen en kinderen van Return Flojo, vaak in koppeling met (Inter)nationale winnaars of asduiven.

Gino Clicque (BE)
VIP veiling – jongen uit Golden Princess, First Lady & Golden King, 1e Nat. Asduif KBDB

Één van de absolute sterren op de Belgische grote halve fond en fond is Gino Clicque … zijn collectie Nationale asduiven, Nationale winnaars en Zonale/provinciale supersterren is immens. Duiven als Piraat, Super Prince, Golden Prince en Prince Rudy werden legendarisch in binnen en buitenland … nieuwe generaties Nationale asduiven brachten Gino ondanks grote verkopingen in het verleden in no time weer naar de top, met als meest opvallend in 2022 de 1e Int. Agen JL 16.932 d. en 1e snelste Nat. Libourne 6.309 d. In een exclusieve veiling direct kinderen van de 1e Nationale KBDB asduiven Golden King, Golden Princess en First Lady en van 1e Nationale winnaar Golden Devil … verder van nieuwe toppers als Silver Olympic (2e Nat. jaarling Olympiade) en Tien Chang (1e Nat. asduif PIPA Ranking en 2e Nat. asduif KBDB) en verder koppelingen waarbij alle grootouders 1e Nat. asduiven zijn … kortom; een veiling van uitzonderlijke klasse.

Rik Cools (BE)
Kinderen beste kwekers & vliegers

Geen jaar gaat voorbij of Rik Cools klopt niet op het venster om mee te komen delen in de provinciale of Nationale top klasseringen … 2022 was niet anders met o.a. de 1e Zonaal Chateauroux en vele andere super klasseringen. Superman Cools en zijn atletes raasden op volle kracht door het seizoen 2022 en exponenten van de veelwinnaars komen in veiling op PIPA. Zoals kinderen van De Kleinen (3e prov. asduif KBDB & topkweker), Miss Willy (1e Belgische duif op 7 Nat. vluchten 2021), 1e Nat. asduif KBDB Guiseppe (en ouders Guiseppe) en Sander (1e prov. asduif halve fond KBDB).