Nieuwe veilingen online: Charity Auction New York, Jos Vercammen, Rene Geladi, Snellen & Son, March Auction I en Pieter Veenstra

Op dinsdag 26 februari zijn zes veilingen gestart die op 9 en 10 maart zullen eindigen. We stellen ze even aan u voor.

Charity Auction: New York hurricane "Sandy"

In deze New York Charity auction staat PIPA stil bij de gevolgen van orkaan Sandy voor de bevolking van New York … samen met PIPA-agent USA & Canada Andy Larentzakis werd het idee gevat een veiling te organiseren waarvan de opbrengsten integraag ten goede komen aan het fonds Orkaan Sandy … belangeloos en dus kosteloos werken PIPA, Andy, de fotografen en de tekstschrijvers mee; Andy benaderde een achttal liefhebbers om iets speciaal te schenken en zij gaven gehoor aan de oproep … daarmee een kleine maar zeer waardevolle veiling.

Jos Vercammen (BE): 40 jongen uit beste kwekers (met DNA!)

De duiven van Jos en zijn zoon Lars Vercammen uit Vremde zijn een begrip in de duivensport. Door de jaren heen zagen we heel wat liefhebbers en kampioenen komen en gaan, maar Vercammen staat nu al tientallen jaren onafgebroken aan de top in België. Bovendien bleken zijn duiven ook erg succesvol in andere hokken wereldwijd. 2012 was opnieuw een uitstekend jaar voor Jos en Lars, met verschillende provinciale zeges en heel wat provinciale top 10-plaatsen. Dit aanbod, een ronde van jonge duiven, is zonder meer uniek. Ze zijn gekweekt uit hun beste kwekers en hebben elk een DNA-garantie.

Rene Geladi (BE): Pros Roosen collectie

René Geladi was één van de beste vrienden van Pros Roosen en kwam er dagelijks over de vloer. Ook Pros kwam geregeld langs bij René om de duiven te bekijken en te keuren. Het hok van René was namelijk het tweede kweekhok van Pros. De eieren van bijna alle kweekkoppels van Pros werden aan René meegegeven om onder te leggen en nadat ze gespeend werden, verhuisden ze weer naar Pros. Talloze superduiven zijn op het hok van René Geladi geboren, o.a. de beroemde SUPERCRACK 327 (nationale Asduif Halve Fond KBDB) van Pros Roosen, de SUPER-36 van Rik Custers, Het LIMOGESKE (moeder 1e nationaal) van Pros Roosen, de VIEUX PROS (stamvader bij Thibaut-Boons) en zovele anderen. Ook werd er regelmatig een selectie van late jongen van superkoppels van Pros op het hok van René gestald als reserve. Enkel het beste van het beste was voor Pros goed genoeg. Deze veiling bevat dan ook rechtstreekse kinderen van de CHATEAUROUX, de TARZAN, de FLITS en de FREDDY. De vier peilers waarop het hok Roosen de laatste decennia is gebouwd en virtuoos de halve fond wereld heeft beheerste.

Snellen & Son (NL): beste vliegduiven

Het trio dat bestaat uit Wim L’Or, Netty Snellen en Kees L’Or doet het buitengewoon goed in de eendaagse races in Nederland. De verschillende grote zeges, asduiven, enz. hebben ze te danken aan een kweekpaar van uitzonderlijke klasse. Het is een paar dat gebaseerd is op de gouden lijnen van Bosua en Koopman, van hun topkwekers ‘Kleine Figo’ en ‘Den Dromer’. Al hun beste vliegduiven worden verkocht op PIPA, waaronder de 1ste NPO-winnaar ‘Ferdi’ en broers en zussen van dit fenomeen.

March Auction 1

De Internationale duiventop brengt een schitterend aanbod bijeen in maart 1 veiling … Jonge duiven uit de beste kwekers worden aangeboden door o.a. Johan De Belser, Gevaert-Lannoo, Daniel Poussart, Rens van de Zijde en Bart Verdeyen … Adrien De Munter brengt maar liefst 3 verschillende 1e prijs winnaars … Philippe Dobbelaere brengt een dochter van superduivin ‘Brigitte’… de Poolse toppers Piotr Ebelewicz en Wieslaw Kurek brengen top kweek en prestatieduiven … Geert Declercq biedt een dochter van ‘Cor’ x ‘Perpignan Lady’ Meirlaen … Eddy en Maarten Leutenez brengen Nationale top vliegers in veiling … top vliegers komen er via Bert Penne en Sonia Van De Maelen … Ron van Noort komt met twee NPO winnaars en Cees Schroevers met provinciale toppers uit zijn gouden stam … en tot slot een super aanbod uit het beste van David Vermassen, met kopvlieger ‘Game Boy’ als top aanbieding. Een veiling dus van grootse klasse.

Pieter Veenstra (NL): 40 kinderen van de beste kwekers

Pieter Veenstra heeft nog steeds het record van duurste geveilde duif en hoogste omzet ooit voor 1 veiling in handen. Enkele duiven werden in ‘bis’ verkocht, en momenteel vormen stamdoffer ‘Mr. Blue’ en zijn superdochter ‘Special Blue’ nog steeds de basis van deze kweekkolonie. De nieuwe kweekkolonie werd aangevuld met late jongen uit hun beste gewezen vliegduiven, die op hun beurt tot nieuwe successen leidden. Speciaal voor PIPA biedt hij uit de late jongen 2011 die hij overhield een uniek groepje duiven aan, in combinatie met nog enkele jongen 2012, gekweekt in januari vorig jaar.