Overslaan en naar de inhoud gaan

NIeuwe veilingen: November Auction, Team Euregio, Henrik Brinkmann, W.H Murk & zn, Alpdag Brothers, Frits & Wytse Mantel, Kristof Mortelmans, Rudi De Saer, Gebr. Leideman & AfrikaPro OLR

Maandag 6 november starten volgende nieuwe veilingen: November Auction, Team Euregio, Henrik Brinkmann, W.H Murk & zn, Alpdag Brothers, Frits & Wytse Mantel, Kristof Mortelmans, Rudi De Saer, Gebr. Leideman & AfrikaPro OLR.

November Auction

Geluk bij een ongeluk voor de geïnteresseerde bieders zou je het kunnen noemen. Omdat sommige bieders wellicht hun hand overspelen en de aangekochte duiven niet betalen … of omdat transport naar verre oorden hapert en verscheping te veel voeten in de aarde heeft … brengt PIPA enkele malen per jaar deze niet gekochte duiven in veiling. Duiven van vaak heel verschillend allooi maar in de veiling schitteren vaak diamantjes van gouden lijnen - zoals u dat van PIPA gewend bent.

Team Euregio (DE)
Kinderen van de beste kwekers

In het Nederlands-Duitse grensgebied bouwde Team Euregio aan een kolonie veelwinnaars, waarbij de hoofdrol in de kweekploeg is weggelegd voor kinderen van o.a. Best Kittel en Daniel (PIPA Breeding) en Porsche 911 (PEC). Met name de doffer Nero, zoon van Best Kittel en vader van massale 1e prijs winnaar, neemt een vooraanstaande rol aan. In veiling 6 super inteelt jonge duiven, vier dubbele kleinkinderen Best Kittel, een dubbel kleinkind Porsche 911 en een kleinkind van Best Kittel & Daniel … geweldige kwaliteit!

Henrik Brinkmann (DE)
Kinderen van de beste kwekers

Door het binnenhalen van verschillende zeer aansprekende duiven werkt Henrik aan zijn droom om een superkolonie voor One Loft Races te vormen. De hoofdrollen in de Brinkmann kolonie zijn weggelegd voor 1e finale VFWCPR winnaar Little Finn en zijn beide ouders (rechtstreeks Tom Van Gaver), voor 3e asduif Golden As OLR Prince Finn en zijn ouders (zoon Prince Porsche PEC x dochter Finn Van Gaver) en voor topkinderen van o.a. Prince Porsche (PEC), Best Kittel, Victory Best Kittel en Junior (PIPA Breeding). In veiling kinderen voor genoemde toppers!

W.H Murk & zn (NL)
Totale verkoop

Met de totale verkoop van de Murk kolonie komt een einde aan een zeer succesvol tijdperk in de Nederlandse marathonsport. Waar enige tijd terug een zware klap moest worden geïncasseerd met de diefstal van unieke kweek- en vliegduiven, is het nu de gevreesde ‘duivenlong’ die roet in het eten gooit. Dusdanig dat stoppen met de zo geliefde duivensport de enige overgebleven optie is. In veiling komen alle duiven, met als kopstukken 1e Nat. Narbonnen winnaar Lucky 13 … 4e Nat. Marseille asuif en 8e Nat. Pau asduif Marseille Lady … en vele andere Nationale toppers en talenten. Ook kinderen van Internationale iconen als Cas, New Laureaat, Helen en top exponenten van kampioenen als Ad Fortuyn, Verweij-De Haan, etc. etc.

Alpdag Brothers (TR)
Porsche Special

Met het binnenhalen van duiven uit de beste West-Europese duivenfamilies, verzekerden de gebroeders Alpdag zich van een ijzersterke kweekkolonie. Waarin een belangrijke rol is weggelegd voor duiven uit de Porsche 911 dynastie van PIPA Elite Center, oftewel het Gouden Koppel Wacko Freddy x Lieve … sinds 2015 zorgen zij ervoor dat PEC-duiven de Belgische duivensport op de fond en zware halve fond met een hegemonie kennis lieten maken, zoals die niet eerder is vertoond. Inmiddels wisten nazaten van het Gouden Koppel al maar liefst 17x 1e Nationale overwinningen in België op te eisen; een indrukwekkend getal. Alpdag biedt jonge duiven aan uit hun beste kwekers van deze superstam duiven; uit directe kinderen van Porsche 911, Louise, Nestsister Boxster, Miss Million 483, etc.,; vrijwel allemaal kwekers waarvan kinderen en kleinkinderen al super presteerden, In Turkije, maar zeker ook op One Loft Races wereldwijd.

Frits & Wytse Mantel (NL)
Jongen uit de beste kwekers / OLR Special

Een nadrukkelijke focus op Internationale One Loft Races; Met meerdere top 10 plaatsen in finales en topklasseringen in de asduif-rangschikking, behaalden Frits & Wytse Mantel in sneltreinvaart aansprekende successen op deze specifieke discipline.
Extra bijzonder gezien er maar met een klein aantal duiven wordt deelgenomen als gevolg van de kleine accommodatie. 
Sinds de start van het OLR avontuur komt het gros van de prestaties op het conto van de twee basisduiven Olympic Amador en Vardy, die zich eerst op de vlieghokken van Frits en Wytse wisten te onderscheiden en nu de basis vormen voor de successen in de finalevluchten van de OLR. In veiling op PIPA nu kinderen van speciale koppels, zoals
- Vardy (1e NPO Issoudun & OLR topkweker) x eigen dochter Amy (moeder 7e finale Algarve Golden Race)
- Alexio (7e finale Algarve Golden Race) x Starling (1e NPO Troyes & OLR topkweker)
- Jason (vader 8x 1e & 9e finale Sofia OLR) x Queen Vardy (topdochter Vardy)
- Jason (vader 8x 1e & 9e finale Sofia OLR) x Starling (1e NPO Troyes & OLR topkweker)
- Alonso (vader 7e & 18e finale Algarve Golden Race) x Queen Vardy (topdochter Vardy)

Kristof Mortelmans (BE)
Jongen uit de beste kwekers en vliegers

De opeenstapeling aan successen voor grote fond specialist Kristof Mortelmans de afgelopen jaren is ongekend. Of het nu een Nationale asduif, een Nationale overwinning, provinciale zeges of asduiven betrof; Kristof kwam steevast nieuw eremetaal in ontvangst nemen. Zelfs op One Loft Races werd succes geboekt met de 6e finale en 10e Super Ace in de Victoria Falls OLR 2023. In veiling 2 zussen van deze OLR topduif Jolly, maar natuurlijk ook kinderen van de gekende fondiconen als Kobe, Jelle, Den Dave, Daan en Pauline

Rudi De Saer (BE)
Jongen uit de beste kwekers en vliegers

De naam De Saer is in duivenland reeds decenia gekend om het superieure spel, vooral op de nationale fondwedstrijden is dit een gevestigde waarde aan de top. Nationale zeges, KBDB titels, asduiven, kettinguitslagen, ... maar zeker ook de talloze referenties op andere hokken én eveneens in de vele One Loft races waar er fenomenaal gepresteerd wordt met het ras De Saer … een synoniem voor pure klasse! In veiling op PIPA een fraaie selectie jonge duiven uit de beste kwekers en vliegers van het moment … met als kers op de taart de prestatieduif Feniks, winnaar 1e prov. & 3e Nat. Issoudun.

Gebr. Leideman (NL)
Jongen van de beste kwekers

De huidige supersterren van de Nederlandse duivensport trokken ook in 2023 weer stevig van leer. Met maar liefst 13x 1e prijs in groot verband en kettinguitslagen die hun gelijke niet kennen. Het beste allround hok van Nederlands is een predicaat dat volledig rechtdoet aan de status van André en Bert Leideman. Met Goed Grijs, Silver Dream en de Roeper duiven bouwden ze ijzersterke pilaren; nieuw wonderkoppel Arturo x Tila ontpopte zich als één der beste kweekkoppels ooit en in hun kielzog ontpopt ook de koppeling Monello x Selassie zich meer en meer als succesgarantie! In veiling op PIPA kinderen uit alle beste duiven; van speciale kweekkoppels Crack 19 x Goed Grijs … Arturo x Tila … Monello x Selassie. Maar natuurlijk ook van de wonder duiven als Ace 820, Raissa, Claire, Sia, Frida, El Zarka (vader Goed Grijs), Uncle Goed Grijs … etc., etc.

AfrikaPro OLR (SA)
Toppers in de finale en asduiven klassering

Één van de jongste maar meest besproken One Loft Races is die van Afrika Pro. Waarin 15 weken lang competitie met een team van (maximaal) 10 duiven onder selectieve Zuid-Afrikaanse omstandigheden; daarin kan deze One Loft Race zonder meer revolutionair worden genoemd. Nieuw werd de Sprint Series over de eerste 8 vluchten tot aan 300 km, waar de 1e asduif van dat moment de Green Jacket wint; 1e asduif Sprint. De beste liefhebber (op basis van zijn 2 snelste duiven over alle vluchten) en de beste duif over alle vluchten (met de hoogste gemiddelde snelheid) verdienen respectievelijk de prestigieuze titels Black Jacket & de Blue Jacket … En verdienden op die wijze minstens zo veel eer als de winnaars op de eindvlucht. Vlucht 1 kende een deelname van 1.698 duiven en op de finale stonden nog 960 duiven in concours; een zeer goed verloop dus gedurende de hele series, die bespaard bleef van vluchten met grote verliezen. De top 30 finale en de top 30 asduiven komen in deze speciale veiling; de beste duiven van deze eerste AfrikaPro editie.