Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe veilingen: Marc De Cock, Sangers Pigeons, One Loft Race Special

Maandag 25 september starten volgende nieuwe veilingen: Marc De Cock, Sangers Pigeons, One Loft Race Special.

Marc De Cock (BE)
Jongen uit de beste kwekers en vliegers

In het sterrenensemble van Marc De Cock is louter plaats voor duiven van het allerbeste soort. Het aantrekken van superduiven en met nazaten ervan de Olympus bestijgen; dat was en is het handelsmerk van de immer ambitieuze Belg. Huidige stervlieger in de kolonie is Double Remco, gekroond tot 4e Nat. asduif KBDB met liefst 3x 1e prijs, waarbij 1e Nat. Zone Tulle en 2e Nat. Zone Souillac als grootste hoogtepinten. In veiling op PIPA 3 kinderen van deze superster, gekoppeld aan de superduivinnen Iron Lady (7e Nat. asduif KBDB), Inteelt Noor (VD Wouwer) en Ace 038 Adele Platteeuw (2e Nat. asduif KBDB) … het viertal duiven in veiling wordt gecompleteerd met een kind van Prince Of Rhone (2e Nat. asduif Rhone Vallei KBDB) x Misses Bappé (10e Nat. asduif grote fond KBDB).

Sangers Pigeons (NL)
Kinderen van de beste kwekers

Met een indrukwekkende Best Kittel dynastie op de hokken, weet Sangers Pigeons zich gegarandeerd van een surplus aan unieke kweekmateriaal op de hokken. Natuurlijk maken ook nazaten van de eigen Super Kweker lijnen en van de Van Den Bulck giganten Gold Dust en Angelina een wezenlijk onderdeel uit van de kolonie. Nieuw zijn 3 kinderen van Goed Grijs Leideman, waaronder de grootvader van 1e Nat. asduif midfond NPO 2023. In veiling op PIPA kinderen van speciale koppelingen, uit de meest waardevolle pronkstukken van de Sangers collectie. Topkwaliteit gegarandeerd!

One Loft Race Special

Een specifiek onderdeel van de moderne duivensport wordt gevormd door de Internationale eenhoksraces. Voor de ene een leuk extra onderdeel in het najaar en voor de ander hèt hoogtepunt van het jaar. Hoe dan ook; topliefhebbers wereldwijd sturen uit hun beste duiven naar o.a. de Victoria Falls Classic, Pattaya Int. Pigeon Race, Africa Pro, Derby Arona, Golden Algarve Classic, etc., etc. Bepaalde duiven blijken specifieke kwaliteiten te hebben voor juist deze vorm van duivensport, die niet zelden gekenmerkt wordt door zijn selectieve omstandigheden. Op PIPA in veiling een selectie super One Loft Race duiven van gekende spelers. In deze versie onder andere van Klaas, Brockamp, Mantel, Krüger, Brinkmann en PIPA Breeding.