Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe veilingen: Luc De Laere, Göbel-Van Der Sluis, Gebr. Scheele, Verweij-De Haan, Jos Cools, Jelle Jellema, Comb. Elzinga, Gerard Schalwijk & Team Van Oss

Maandag 17 januari om 17u starten de volgende veilingen: Luc De Laere, Göbel-Van Der Sluis, Gebr. Scheele, Verweij-De Haan, Jos Cools, Jelle Jellema, Comb. Elzinga, Gerard Schalwijk & Team Van Oss.

Luc De Laere (BE)
Jongen uit de beste vliegers & kwekers

Luc De Laere schreef al meermaals geschiedenis in duivenland. Ook in 2021 kwam er een vervolg op het reeds jarenlange superieure duivenspel van de kolonie De Laere, waarbij met name de lijn van de wereldberoemde stamduif Tieke voor successen blijft zorgen. Vooral nazaten van deze wonderbare duif zorgt ervoor dat De Laere al decenia lang verbonden is met spetterend duivenspel op zowel provinciaal als Nationaal vlak. In een klasrijke veiling komt Luc De Laere met o.a.

tezamen met kinderen van zijn allerbeste duiven, zoals Tiekes Bliksem (7x 1e prijs & topkweker), De Late Baron (vader 1e-1e-2e-3e-4e-4e prov.), Sproet Tieke (1e I.prov. asduif en superkweker), Perfect Boy (2e prov. asduif KBDB), Bonten x Gabriella (ouders 4 verschillende 1e prov. winnaars), First Lady (1e prov. Compiegne 16,457 b.), Nadiya (2e prov. asduif allround) en superman Fideel (2x 1e provinciaal) x Jermainneke (1e prov. & 4e prov. asduif allround).

Göbel-van der Sluis (NL)
Eye catcher special

Een kweekhok van uitmuntende kwaliteit zorgt ervoor dat Team Göbel-Van Der Sluis tot de top van de Nederlandse duivensport behoort. Top lijnen van o.a. Leo Heremans, G. & S. Verkerk en Willem De Bruin maken het mooie weer bij Dick-Jan, Stephan en Hans. Op PIPA veilen ze enkele indrukwekkende prestatieduiven en een zeer uitzonderlijke rechtstreekse zoon van Eye Catcher Verkerk, een waar collectors item.

Gebr. Scheele (NL)
Jongen uit de beste kwekers

Als vaste waarde aan het Nederlandse duivenfirmament, overdonderde Gebroeders Scheele de laatste jaren met uitmuntende prestaties! Een pak aan 1e prijzen in groot verband werden gewonnen en met name de vele referenties vanuit Nederland en daarbuiten tonen maar eens de impact die duiven van Jaap Scheele hebben. Met als basis het stamkoppel Superboy x Dochter 666 en nazaten van de huidige superkweekkoppels Sonny x Cher en Jeroen Jr. x Hanny zijn is Jaap opnieuw verzekerd van de nodige successen in de komende jaren. In deze veiling komen jonge duiven uit de beste duiven. Zoals uit top koppels
- Fast Boy (1e NPO Argenton, 3e Nat. 23.000 d.) x New Linda (AA DNA dochter Superboy)
- Zoon Rudy Vandenabeele x Chrissy (5e Nat. asduif ‘De Allerbeste’ 2017)
- Rico (1e Olympiade duif allround 2019) x zijn grootmoeder en stamkwekers Cher
- Timo (6e Nat. asduif jong WHZB 2014 & vader 1e NPO) x Alanis (5e prov. asd. uit Fast Boy)
- Aaron (topzoon Superboy) x Cheryl (1e prov. asduif allround uit Sonny x Cher)
- Tygo x Eline, ouders van Rico (1e Olympiade duif allround 2019)
- Zoon Esmee (Vader 1e 10.375 & 7.823 d.) x Pink (1e prov. asd., 2e Nat. asduif WHZB)

Verweij-De Haan (NL)
Jongen uit de beste kwekers

Geen jaar gaat voorbij of Michel Verweij en Peter De Haan dingen niet mee om de hoogste eer op de Internationale klassiekers. Milos als super vererver staat aan de basis van ontelbare topduiven waaronder drie generaties internationale asduiven; zijn nazaten als Miss Milos (2e Europese asduif Int. vluchten en 3e Nat. asduif ZLU TBOTB/WHZB 2017) en Red Rose (1e Perpignan duif 2014-2016 en 3e Europese asduif Int. vluchten 2016) blijken ook alweer de winnende genen op geniale voort te brengen. In een prachtveiling op PIPA nu kinderen van alle best Verweij-De Haan kwekers, waaronder een schitterende inteelt zoon van bijna 20-jarige Milos.

Jos Cools (BE)
Jongen uit de beste kwekers & vliegers

Al jarenlang is Jos Cools in het sterke Tienverbond bij de uitblinkers op de snelheidsvluchten. Het leverde hem reeds talloze nationale asduif- en kampioenschapstitels op. Stamkoppel werd Miel x Octavia, die inmiddels zijn opgevolgd door nieuwe sterren als Remco (3e Nat. asduif snelheid jonge duiven KBDB 2018) en zijn ouders, Cher Ami (kleinzoon van stamkoppel Miel x Octavia en o.a. 14. Nat. asduif snelheid jonge KBDB) en Primus, medewinnaar van 1e Nat. kampioen snelheid jong KBDB 2015 en in 2018 winnaar 5x 1e prijs. In deze veiling het beste van Jos Cools, zoals een supersoon van Chipring x Super Lady met 2x 1e prijs … een broer van Remco met 7x top 10 … en jonge duiven uit o.a. Raket (1e-2e-3e prijs), Primus (meervoudige asduif met 5x 1e prijs) en uit Remco zelf (3e Nat. asduif KBDB).

Jelle Jellema (NL)
Silke Special

Met de fenomenale wint van de 1e Nat. Barcelona 2020, na al de 2e Int. Jl. Narbonne 2016, ontpopte Silke zich tot één der belangrijkste Jelle Jellema duiven van het nieuwe millennium. En ondanks dat het dievengilde nu net deze superduivin wisten te ontvreemden, blijft haar legende voortbestaan. Kleinkinderen van haar wonnen o.a. al 6e-12e-15e-24e-40e Nationaal Barcelona. Geen worden dat Jelle de rechtstreekse kinderen van Silke als zeldzame diamanten koestert op zijn kweekhok. In een speciale veiling biedt Jelle een prachtige selectie (dubbele) kleinkinderen aan van het icoon Silke met als absoluut collectors item in veiling een rechtstreekse zoon van Silke.

Comb. Elzinga (NL)
Jongen van de beste kwekers

Waar de Olympiade topper en 1e Nat. asduif Esmee de naam van Elzinga definitief op de kaart zette, gaf de superdoffer Prince Esmee nog extra elan aan het schitterende blazoen. Elzinga werd daarmee een gevestigde naam in de (Inter)nationale top en het zijn vooral de sterkhouders Hallilujah, Esmee, New Hope en Prince Esmee die ervoor zorgen dat prestaties van de mannen zelf en bij sportvrienden over de hele wereld van uitmuntend niveau blijven! In veiling op PIPA nu een groep kinderen van de beste kwekers, zoals o.a. Hallilujah, Prince Esmee, Inbred Hope (vader Olympic Pogacar), etc.

Gerard Schalkwijk (NL)
Jongen van de beste kwekers

Gerard Schalkwijk is de laatste jaren één van de topliefhebbers op de marathonvluchten van Midden Nederland (Afd. 7) en inmiddels ook van heel Nederland. De huidige stam is een mix van Cor de Heijde via de Belgische topper Frans Bungeneers , Jelle Jellema en de Aarden via Fam. van Houten … namen als Lady In The Dark, Orange Oil, Lady Richelle en Laika Junior klinken als een klok in de marathon wereld! Gerard brengt een kleine maar zeer hoogstaande selectie duiven in veiling op PIPA, waaronder een zoon van Goldplay (1e Nat. S3 Perigueux) x zijn volle broer … een halfzus van winnaars 2e & 5e Nat. S3 Perigueux … een directe dochter Lady In The Dark (2e-3e-3e Nationaal & 1e Int. marathon duif bij de duivinnen) … 2 inteelt kinderen van Orange Oil (1e Int. Barcelona duif 2017-2019) … en 2 kinderen van stamduivin Lady Richelle.

Team Van Oss (NL)
Jongen uit de beste kwekers

Team van Oss speelde in 2021 opnieuw een prominente rol in de Nederlandse duivensport. Met o.a. een 1e NPO Vierzon en een 1-2-3tje op de Grand Prix Nieuwe Oogst wordt voldaan terug gekeken op het seizoen. Team Van Oss biedt op PIPA een exclusieve selectie duiven aan, met o.a. een zoon van Harry als absoluut collectors item … maar ook jonge duiven uit alle beste kwekers en vliegers, zoals Issi (1e Nat. Issoudun 13.906 d. en topkweker), The Special (vader 1e prov. asduif & 5e PIPA Ranking), Harry 608 (één der beste kweekzonen Harry ooit), Gebroken Poot (1e Nat. S3 Chateauroux 8.623 d.), Nationaaltje (moeder 1e prov. jonge duif & 6e PIPA Ranking), etc.

Van Eynde-Goovaerts (BE)
Kwekers van 2018 & ouder

De vermaarde Tornado dynastie van Van Eynde-Goovaerts is al decennia lang één der beste bloedlijnen van België … met de veiling van alle oude kwekers van 2018 komt dan ook een groep duiven in veiling die zijn gelijke nauwelijks kent! Duiven die voor een groot deel hun oorsprong kennen bij supersterren Jos en Jules Engels … gekruist werden met het beste van o.a. Dirk Van Dijck (kinderen van de Kannibaal, Rambo en Bourges), Luc Daans (uit Dikke Brul) en Jos Maris uit … en die geperfectioneerd werden door de inbreng van duiven van Gaston Van De Wouwer (o.a. rechtstreeks uit de Kaasboer; zij brachten extra snelheid in de Engels-stam.