Nieuwe veilingen: Liliane Demely, Embregts-Theunis, Herman Hendrix & Arie Dijkstra

Maandag 3 januari om 17u starten de volgende veilingen: Liliane Demely (BE), Embregts-Theunis (NL), Herman Hendrix (NL) & Arie Dijkstra (NL).

Liliane Demely (BE)
Jongen uit de beste vliegers & kwekers

De kolonie van Liliane Demely bevestigde in 2021 wat de vorige seizoenen reeds duidelijk was; in België is er bijkans geen betere! De vele successen van het hok Demely zijn ongetwijfeld te danken aan de enorm hoge kwaliteit van het kweekhok. Het belang van de waarde van Mister Unique kan niet genoeg benadrukt worden. Die superieure vlieger én kweker won zelf de 1e Nationaal Limoges én 2e nationaal Brive in 14 dagen tijd won, naast tal van andere topnoteringen. Verder deden ze de gouden zet door alom gekende Mister Chateauroux op het kweekhok te plaatsen; deze geweldenaar werd in 1e provinciale asduif allround 2020 en won tevens de 5e Nationaal Chateauroux En nu zetten ook nazaten van deze giganten de naam Demely verder op de kaart! In veiling een inteelt kind van Mister Unique, maar ook kinderen Miss Argenton (1e prov. & 4e Nat. Argenton), Mister Gueret (3e Nat. Gueret & 5e Nat. Limoges), Den Tulle (1e & 5e Nat. Zone, ook 6e-6e-29e Nationaal) en Gilbert (2x 1e provinciaal).

Embregts-Theunis (NL)
Jongen uit de beste kwekers

Peter Theunis behoort tot de absolute top van de Nederlandse duivensport. NPO overwinning, provinciale zeges en Olympiade duiven of Nationale asduiven en de afgelopen jaren in de top van de beste liefhebbers van Nederland 3e -5e-10e-11e WHZB dit kan alleen met een uitzonderlijke stam duiven gewonnen worden. Sterkhouders zoals De Witbuik, Super Rossi, Millennium koppel en de nakomelingen hiervan zijn verantwoordelijk voor de vele hoogtepunten. In een super veiling op PIPA kinderen van de beste Embregts-Theunis kwekers, zoals stamkwekers Super Rossi en het Millennium koppel … de Olympiade duif Olympic Millennium zelf … 1e NPO winnaars Millennium’s Winner, Super Daisy en National Rossie … en al die andere Nationale en provinciale toppers.

Herman Hendrix (NL)
Veiling rond Anouk en Silke

De fantastische marathon speler Herman Hendrix vergaarde een indrukwekkende kolonie met als doel Barcelona voornaamste lijnen zijn de Jelle Jellema duiven … waarin vooral de genen van superduivin Silke (1e Nat. Barcelona 2020, 3e Int. Narbonne 2016 en superkweker) een voorname positie innam maar ook Rena en Joyce de topduivinnen van Jelle . Herman won met Anouk, kleindochter van Silke, zelf al de 1e Noordelijke Unie Agen, 13e Nat. Agen 2019 en 15e Nat. Barcelona 2020. Op PIPA brengt Herman kinderen van het fenomeen Anouk, samen met (half)broers en zussen van Anouk. andere volle broers en zussen en kinderen van Anouk. Een extreem hoog Silke gehalte in deze super veiling.

Arie Dijkstra (NL)
Verkoop van alle duiven geboren in 2015 en jonger

Met de verkoop van Arie Dijkstra komt de allerbeste Nederlandse allround kolonie van de laatste decennia onder de hamer. Tot ver over de landsgrenzen maakten de Dijkstra-duiven furore, met name door zeer vaak met de eer (en grote sommen geld) te gaan strijken op de meest prestigieuze One Loft Races. Toverwoord in deze veiling wordt natuurlijk stamkoppel Leonardo x Tinkelbel! Maar zeker ook de supergenen van Gaston Van De Wouwer waarmee Arie een gouden greep deed spelen een rol … net als succesvolle duiven via Chris Hebberecht, Peter Jansen en Flor Engels.

Een kort overzicht van de Nationale hoogtepunten bij Enne en Arie Dijkstra:

 •       7e Nationale asduif Jaarlingen DE ALLERBESTE 2020
 •       8e Nationale asduif Vitesse Natour WHZB/TBOTB 2019
 •       8e Nationaal kampioen Eendaagse Fond NPO 2018
 •       10e Nationale asduif Vitesse WHZB/TBOTB 2017
 •       3e Nationale asdoffer WHZB 2016
 •       9e Nationale asduif Eendaagse FONDSPIEGEL 2013 - 2016
 •       6e Nederlandse Olympiade duif cat. C (Eendaagse Fond) 2013
 •       1e Nationaal kampioen Eendaagse Fond 2011
 •       9e Nationale asduif Allround EUROPA CUP 2011
 •       4e Nationaal kampioen cat. 8 Eendaagse FONDSPIEGEL 2010
 •       6e Nederlandse Olympiade duif cat. E (Marathon) 2009
 •       2e Nationale asduif Eendaagse Fond WHZB 2008
 •       2e Nationale asduif Eendaagse Fond NPO 2008
 •       2e Intenationale asduif Marathon WENC 2008
 •       5e Nationaal kampioen NBvZ 1995
 •       1e Nationaal kampioen NBvZ 1993
 •       3e Nationale duivin WHZB 1989
 •       3e Nationale asduivin DE VREDESDUIF 1989
 •       5e Nationale duivin WHZB 1980

 

Toen Arie in 2007 het koppel Leonardo x Tinkelbel samenstelde, boorde hij een goudader aan die grote impact zou hebben op de Internationale duivensport. Een aaneenschakeling van hoogtepunten allereerst in binnen-, maar later zeker ook in buitenland werd het gevolg. Met name op eenhoksraces bleken Leonardo en Tinkelbel duiven  van onschatbare waarde; tot en met 2020 wonnen ze al voor meer dan 2 miljoen dollar aan prijzengeld! Na een super carrière merkte Arie dat het moment gekomen is een flinke stap terug te doen en als trouw PIPA lid besloot hij te gaan voor een sensationele veiling van alle duiven van 2015 en jonger … daarbij komt dus een heel regiment absolute toppers in veiling!