Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe veilingen: Kemper Pigeons, Brys-Cleys, Vermeerbergen-Wilms, Jos & Lars Vercammen, Romein-Klein, Comb. Elzinga, Freddy & Jacques Vandenheede, Kristof Mortelmans, Rudi De Saer & Derksen-Van De Keuken

Maandag 14 november starten deze nieuwe veilingen op PIPA: Kemper Pigeons, Brys-Cleys, Vermeerbergen-Wilms, Jos & Lars Vercammen, Romein-Klein, Comb. Elzinga, Freddy & Jacques Vandenheede, Kristof Mortelmans, Rudi De Saer & Derksen-Van De Keuken.

Kemper Pigeons (DE)
Jongen van de beste kwekers

De Duitse alliantie Kemper Pigeons wist zich in korte tijd te verzekeren van een kolonie unieke kweekduiven … Zij wisten beslag te leggen op de beste lijnen van de Best Kittel dynastie en de Porsche 911 dynastie … en voegden daar enkele waardevolle OLR duiven aan toe, zoals Pebbles 1e Grand Avg. Victoria Falls OLR en Romen 453 de 6e Super Ace en 8e Grand Avg. Victoria Falls OLR. In een topkwaliteit veiling kinderen van Pebbles gekoppeld aan PIPA Breeding iconen Junior en Best Kittel II … verder (dubbele) kleinkinderen van Best Kittel, maar ook gouden bloedlijnen van o.a. OLR legende Romario, Olympic Rosita Van Den Bulck, 1e asduif Car races SAMDPR Ornat en Mister Unique Demely Liliane.

Brys-Cleys (BE)
Beste prestatieduiven 2022

Martine Brys en echtgenoot Eddy Cleys bezitten een mini kolonie met super prestaties. Snelheidsspel wordt op superieur niveau bedreven met slecht 13 weduwmannen in totaal. Een keiharde selectie zorgde dat de vliegduiven haast allemaal 1e prijs winnaars zijn én bovendien een prijzenpercentage kunnen voorleggen van +80%. Prestaties zijn voor Brys-Cleys veel belangrijker dan al het randwerk eromheen zoals pedigrees en palmaressen. Het maakt de kwaliteit van hun duiven er zeker niet minder om. Superbreeder 912 is de sterkweker, lijn Kim van Van De Wouwer (via Leo en Gerry Dockx) … aangevuld met toplijnen Gevaert-Lannoo en Jules en Yves Engels. Op PIPA komen de beste prestatieduiven van 2022 in veiling; en dat is pure klasse!

Vermeerbergen-Wilms (BE)
Kinderen van de beste kweek- en vliegduiven

Lucky Luc (100 % Leo Heremans), Pitbull Grizzly Wonder (vader van minimaal 43x 1e prijzen), Porsche 493 (Samenkweek Porsche 911 x National Wonder - PEC), Golden Boxster 88 (PEC), Best Kittel (PIPA Breeding ), Kittel, Pitbull en Nationaal Wonder vormen de basislijnen van de kolonie van Vermeerbergen-Wilms. En dat de mannen wel raad weten met zo veel klasse moge duidelijk zijn. Stuntuitslagen zijn het handelsmerk en daarin wordt gegrossierd, ook weer in 2022. Luc en Robby kweekten voor een topveiling op PIPA kinderen van al hun beste kwekers en leveren als ster in de veiling een super inteelt Pitbull duivin, zelf 1e prijs winnaar van geweldige komaf.

Jos & Lars Vercammen (BE)
Jongen van de beste kwekers

Aan de lange rij hoogtepunten van vader Jos en zoon Lars Vercammen werd in 2022 de prestigieuze titel 1e National kampioen grote halve fond KBDB toegevoegd. Resultaat van constant acteren op topniveau, eigenlijk van snelheid tot aan fond. In een topveiling op PIPA presenteren de mannen het allerbeste van hun superkolonie, met o.a. kinderen, broers en zussen van Nationale sterren als Olympic Elektro, Olympic La Donna, Shaki, Iron Man, Mustang Queen, Samsung, Ice Tea, Origi, Maété, El Muro … en natuurlijk van de mede-winnaars 1e Nat. kampioen KBDB; Paulina, Super 100, Cuba, Blanca en Mustang Disney.

Romein-Klein
Totale verkoop beste kwekers en vliegers

De Rotterdamse tandem Romein-Klein maakte in Zuid-Holland bijkans wekelijks furore met kettinguitslagen en 1e prijzen in groot verband. Het bracht ze tot 1e NPO zeges, Olympiade deelname en veel … heel veel roem in binnen- in buitenland. De schok was dan ook groot toen de mannen het einde van hun duivensportloopbaan aankondigden. Haperende gezondheid, reistijd naar de hokken en dalende motivatie lagen daaraan ten grondslag; ‘we doen het goed of helemaal niet’. De allerbeste duiven van hun kapitale kolonie komen daarmee in veiling op PIPA, met vele massale winnaars, asduiven en NPO top 10 duiven. Met als kopstukken 1e NPO winnares New Starlett, 3e Nat. asduif Blue Tornado, 4x massale winnaar Mr. Perfect, 2 massale winnaar Lightning Strike en natuurlijk Olympiade deelnemer Olympic Starlet.

Comb. Elzinga (NL)
Prince Esmee special

Iedere liefhebber hoopt ooit een superster onder de pannen te hebben waarover nog jaren wordt nagepraat … Tjeerd en Jouke Elzinga hadden er één; en hebben nu een nieuwe! Te beginnen met Olympiade duif, 1e Nat. asduif en 1e NPO winnaar Esmee … en opgevolgd door haar kleinzoon Prince Esmee, met 2x 1e NPO in 1 jaar en inmiddels kweker van 2 generaties winnaars tot op One Loft Races in Thailand en Portugal. Comb. Elzinga brengt een topselectie duiven in veiling, allen gerelateerd aan het icoon Prince Esmee.

Freddy & Jacques Vandenheede (BE)
Mattheo Special

En alweer worden Freddy en Jacques Vandenheede 1e Nationaal algemeen kampioen van België KBDB … voor de 4e maal in 10 jaren tijd! Is het een wereldrecord? In ieder geval een glorieus nieuw hoofdstuk in een uitzonderlijk dik boek aan hoogtepunten. Het brede scala aan wonderkwekers en -vliegers bij Vandenheede is indrukwekkend; in veel gevallen staat stamdoffer Mattheo aan de basis van het succes, maar aan topduiven van andere lijnen om mee te kruisen absoluut geen gebrek. In veiling een mooie selectie van kinderen uit alle toppers, het allerbeste van de wonderbroers!

Kristof Mortelmans (BE)
Jongen uit de beste kwekers/vliegers

Het reeds rijke palmares van Kristof werd de laatste jaren aangevuld met provinciale zeges, een nationale zege uit Marseille en klasseringen in verschillende Nationale kampioenschappen. Namen als Red Ace, Jelle, Spolle en Kobe klinken als klokken, met Den Dave als 1e Nationaal Marseille winnaar 2021 als meest verse briljant. In veiling op PIPA directe kinderen van Den Dave en zijn vader (Zoon Special One) … van 1e prov. Barcelona winnares Pauline … van stamdoffer De Jelle … en van 1e prov. Marseille winnaar Kobe. Voor de grote fond zijn deze lijnen het beste dat België te bieden heeft.

Rudi De Saer (BE)
Veilingen kinderen beste kwekers & vliegers

Jaar na jaar breidt Rudi De Saer zijn palmares uit met indrukwekkende prestaties. Het aantal provinciale zeges is magistraal en de Nationale zeges en top 10 klasseringen om door een ringetje te halen … niet minder voldoening haalt Rudi uit de berichten van de referenties die werkelijk uit alle hoeken van de wereld binnenkomen en de topklasseringen die zijn duiven bijeen vliegen op Internationale One Loft Races. Rudi brengt op PIPA een veiling met kinderen van al zijn beste duiven; de crème de la crème van de Belgische duivensport. Zoals broers/zussen van 1e asduif Pattaya Int. OLR, 3e Nat. Issoudun, 7e Nat. Brive, 9e Nat. Limoges, 11e Nat. Brive, 30e Nat. Cahors, enz., enz.

Derksen-Van De Keuken (NL)
Kinderen van de beste kwekers

Absoluut verbluffend … zo kan de hegemonie van Derksen-Van De Keuken het afgelopen decennium zonder meer worden bestempeld. Met Olympic Madison als vaandeldrager werd een superstam duiven opgezet, dat in nieuwe topduivin Mayla een nieuwe superster kent met 1e-1e-2e-2e-3e-4e tegen gemiddeld ruim 3.500 duiven. Natuurlijk komen in haar pedigree gekende namen als Olympic Madison en Eye Catcher Verkerk terug … In veiling op PIPA kinderen van de beste kweekduiven van het Nederlandse sterrenteam Derksen-Van De Keuken.