Nieuwe veilingen: Jos & Lars Vercammen, September auction, Collectors items, Pyramids OLR: non-payers, Türkiye International OLR, Alpdag brothers & Mike Ganus

Maandag 11 september starten volgende nieuwe veilingen: Jos & Lars Vercammen, September auction, Collectors items, Pyramids OLR: non-payers, Türkiye International OLR, Alpdag brothers & Mike Ganus.

Jos & Lars Vercammen (BE)
Flitsveiling

Omdat PIPA altijd bovenop het nieuws wil zitten, organiseert het midden in het vliegseizoen een aantal ‘Flitsveilingen’ van liefhebbers die zojuist hebben geëxcelleerd. In deze veiling kinderen uit de crème de la crème van Hok Jos Vercammen. Kopprijzen, series, asduiven; ze vliegen als zoete broodjes over de toonbank. 2022 was natuurlijk geen uitzondering, met de titel 1e Nationaal Kampioen Grote Halve Fond oude & jaarse KBDB 2022 en veel meer eretitels. De gouden genen van stamberen Elektro, Mustang en de nieuwe kweeksensatie Iron Man leiden dit hok al jaren naar ongekende exploten. Ook deze jaargang 2023 zal zeker weer nieuwe Nationale faam gaan opleveren. Uit deze fabelachtige basis komen duiven in Flitsveiling op PIPA, veelal gerelateerd aan de supersterren van 2022 en 2023.

Collectors items

Er zijn verschillende redenen waarom bepaalde duiven echte Collectors Items zijn geworden. Dat kan zijn door de verkoop, de leeftijd of het overleiden van een bepaalde duif … of door de (kweek)prestaties van de duif zelf. Één ding hebben ze gemeen; hun onschatbare waarde. In een speciale veiling op PIPA een mooie verzameling van deze Collectors Items, van beroemde hokken als Gaby Vandenabeele, Mike Ganus, Verweij-De Haan, Batenburg-Van De Merwe, PEC, De Smeyter-Restiaen, Tom Van Gaver, Dirk Deroose, Jeroen & Stijn Rans, BDS Team België, KaiEr Breeding, Marcel Sangers, Roger Mylle en Stef Bals.

Pyramids OLR: non-payers

In het vorige veilingseizoen veilde PIPA de toppers uit de Pyramids One Loft Race; enkele verkochte duiven zijn inmiddels om verschillende redenen nog altijd niet van eigenaar gewisseld en worden daarom nogmaals in veiling aangeboden. De Pyramids One Loft race kenmerkt zich door het ultiem selectieve karakter waar de echte die-hards zich onderscheiden van de rest. De thuisbasis van deze race bevindt zich in Noord-Egypte, waar hoge temperaturen in combinatie met een lage luchtvochtigheid veel van de duiven vragen. Maar liefst 3.162 duiven kwamen aan de strijd en na een gedegen opleidingstraject bouwden de officiële vluchten zich op van 150 km tot aan 500 km, met tussenstappen van 200 km – 250 km – 325 km – 400 km. De selectie tot aan de finale bleek bikkelhard; 414 duiven haalden het tot de finale die wel een prima verloop kende, met duiven in de top uit vrijwel alle continenten!

Türkiye International OLR

Onder zeer selectieve omstandigheden werd op 6 augustus de finale vervlogen van de vierde editie van de Türkiye International OLR. Onder professionele begeleiding werden de deelnemende duiven klaargestoomd voor een prachtige krachtmeting bij temperaturen die tot 37 graden gingen, waarbij de duiven vanuit oostelijke richting naar de thuisbasis nabij Bursa kwamen, een reis van ruim 505 km. Op PIPA wordt de top 3 van deze OLR geveild, duiven met ijzeren mordant stammend uit gekende bloedlijnen, die allen de dag van de lossing thuiskwamen.

Türkiye International OLR is één van de internationaal opkomende races. Na 4 succesvolle edities met voornamelijk Turske duiven, wordt nu de stap gezet om ook meer internationale duiven te aanvaarden. De rijke ervaring die werd opgedaan door het management de voorbije 4 jaar wil men in de toekomst tonen aan het internationale publiek. Volgend jaar is hun intake periode vanaf begin maart, met een finale in augustus. Meer info op hun FB pagina met naam: Türkiye International One Loft Race

Alpdag brothers (TR)
Armando Special

In hun drang een kolonie van topniveau te creëren, investeerden de Turkse gebroeders Alpdag onder andere in kinderen van wellicht de beste fondduif ter wereld ooit; Armando! Deze topper werd gekroond tot 1e Nationale asduif KBDB 2018 en 3e Nationale asduif KBDB 2017 … ook nog Olympiade duif en 1e duif in de PIPA Rankings met o.a. de 1e Nat. Angouleme, 2e Nat. Limoges, 2e Nat. Limoges, 10e Nat. Limoges … geen wonder dat deze klasbak op de veiling van Joël Verschoot op PIPA als eerste duif ooit boven de 1 miljoen euro werd verkocht. Inmiddels brachten de zoons en dochters van Armando bij Alpdag nieuwe supervliegers voort. Op PIPA bieden de broers een tiental dubbele kleinkinderen van Armando in veiling aan.

Mike Ganus (US)
Kinderen van de beste kwekers

De meest indrukwekkende OLR kweekkolonie is in handen van Mike Ganus … jarenlang investeerde hij in winnaars van o.a. de Million Dollar race, Victoria Falls OLR, Pattaya PIPR en Golden Algarve OLR race … met als ultieme doel zelf hoge ogen te hooien en daarin slaagde hij wonderwel met o.a. de winst in zowel de Million Dollar race, Victoria Falls en Pattaya OLR. In veiling komen nu kinderen van sterkwekers, met zeer exclusief één van de laatste kinderen Wolverine ooit in veiling … maar ook kinderen o.a. Thomas 6 (1e finale Algarve OLR & topkweker), Halover (1e finale SAMDPR), Marple (1e finale VFWCPR), Little Miss Nikki (1e finale SAMDPR), Sylt Orpheus (2e finale SAMDPR), True Class (2e finale SAMDPR) en kwekers van OLR toppers.