Nieuwe veilingen: Jos Cools, Mehmet Metin, Chris Debacker, Hendrik Wilpers, Sven Fierens, Tom Van Gaver, Carlo Gyselbrecht, Gino Clicque, Marc Vandevelde & Collectors Items

Maandag 25 oktober om 17u starten de volgende veilingen: Jos Cools (BE), Mehmet Metin (TR), Chris Debacker (BE), Hendrik Wilpers (DE), Sven Fierens (BE), Tom Van Gaver (BE), Carlo Gyselbrecht (BE), Gino Clicque (BE), Marc Vandevelde (BE) & Collectors Items.

Jos Cools (BE)
Jongen uit de beste vliegers & kwekers

Jos Cools is al vele jaren één van de toonaangevende snelheidsvirtuozen van het land. In het Tienverbond kruist hij elk seizoen de degens met heel wat andere bekende snelheidsduivels en weet niet zelden met de ereprijzen aan de haal te gaan. Aan de basis ligt al flinke tijd het stamkoppel Miel x Octavia, waarvan nazaten van superklasse zijn en blijven. In een topveiling op PIPA kinderen van de beste Jos Cools duiven, waaronder stervlieger en 3e Nat. asduif KBDB Remco … Primus, 3x 1e asduif en 16e Nat. asduif KBDB … Raket, 1e asduif en 1e prijswinnaar … Cher Ami 1e asduif Tienverbond en 12e-14e Nat. asduif KBDB …

Mehmet Metin (TR)
Gaby Vandenabeele collectie

De Turkse liefhebber Mehmet Metin haalde de afgelopen jaren flink wat exclusieve duiven naar zijn kweekhokken. Met name rechtstreekse toppers van Gaby Vandenabeele maakten mooi weer voor Mehmet. PIPA vroeg hem deze collectors item in veiling aan de te bieden en daaraan gaf Mehmet gehoor. In deze speciale veiling komen daarmee kinderen van o.a. Angeloen Pico, topvliegers en zoons van Rudy … Bibi 6e Nat. asduif … King Of Aces, zoon Super Romeo x Amalia, beiden 1e Nat. asduif KBDB … Prins Bliksem, topzoon 1e Nat. Tulle winnaar New Bliksem … De Provinciaal, 1e prov. Tours 5,697 d. …

Chris Debacker (BE)
Jongen uit de beste vliegers & kwekers

Chris Debacker presteert al vele jaren op hoog niveau. Week na week rollen er spektakeluitslagen uit de printers wanneer de uitslagen afgedrukt worden, met de naam Debacker als grote slokop. De kolonie van Chris draait al jaren op volle toeren, met meerdere klinkende overwinningen en sprekende uitslagen. Chris maakte een fraaie selectie jonge duiven voor een speciale veiling op PIPA, met daarbij o.a. kinderen van Valbert met 4x 1e prijs en topkweker … Nicky Boy 6e Nat. asduif KBDB … Super Nicky 5e Nat. asduif KBDB … Zuchero x Hilde, ouders 1e & 2e prov. asduif KBDB … Smeyterke moeder 2e Nat. Bourges … The 439 met 5x 1e prijs en 3e-6e prov. asduif KBDB … en superduivin Dynamite Dana, winnares 5x 1e prijs.

Hendrik Wilpers (DE)
Long Distance collectie

De Duitse fondspeler Hendrik Wilpers bezit een unieke collectie duiven voor de grote fond. Hendrik presteert al jaren op hoog niveau en komt op verzoek van PIPA met een sublieme collectie kweekduiven richting een spectaculaire veiling; allen ware collectors items. Daarbij onder 13 direct kinderen van 1e Internationale winnaars, zoals:
1 kind Kleine Jade (1e Int. Barcelona)
2 kinderen New Laureaat (1e Int. Barcelona)
4 kinderen Special One (1e Int. Barcelona)
2 kinderen Sumerian Figther (1e Int. Barcelona)
2 kinderen Lloyd (1e Int. Barcelona)
1 kind Helios (1e Int. Perpignan)
1 kind Jef (1e Int. Barcelona)
En kinderen van nog vele andere sublieme marathon duiven in deze unieke veiling!

Sven Fierens (BE)
Jongen uit de beste vliegers & kwekers

Al vele jaren is Sven Fierens een gekende naam in de duivensport; in 2014 kregen zijn prestaties een enorme boost toen hij Rudy Van Reeth leerde kennen. Dat jaar kwamen er zo’n 20 late jongen van deze sterspeler en de opvolgende jaren werd telkens bijgehaald, waardoor Sven een top kweekploeg opbouwde met louter Rudy Van Reeth duiven. De superkweker Pitbull loopt dan ook als een rode draad door de kolonie, aangevuld met de beste lijnen van Dirk van den Bulck, Stefaan Lambrechts en Leo Heremans. In veiling o.a. kinderen van top vliegers en kwekers als Vechter Jr. (4x 1e prijs) … Blondie (snelste 13.739 d.) … Lewis (vader 8x 1e prijs) … Zwart Blokje (moeder 4x 1e en 7x 2e prijs) … Miss Pitbull (superdochter Pitbull) … en stamdoffer Godfather (superzoon Pitbull).

Tom Van Gaver (BE)
Finn Special

Geen ster in de Belgische duivensport rees zo snel als die van Tom en Marnik Van Gaver. In 2021 werd gestart met de 1e prijs op Quievrain (65 km) en geëindigd met de 1e prijs op de laatste nationale vlucht vanuit Chateauroux (485 km). Ondanks dat 2021 een moeilijk seizoen was met veelal een minder vluchtverloop door slecht weersomstandigheden werd 2021 een record jaar wat het aantal 1e prijzen betreft met 35 eerste prijzen van 65 tot 750 km met daarbij 2 provinciale overwinningen en mooie klasseringen in de verschillende nationale asduifklassementen. Tom zijn recept is ondertussen door iedereen gekend: wekelijks presteren met dezelfde duiven en dit op alle afstanden tot 750 km. Duiven die wekelijks voor het mooie weer zorgen op de nationale vluchten en keer op keer tonen uit het juiste hout gesneden te zijn. Naast de uitstekende prestaties op eigen hok werden in 2021 ook een hele resum referenties behaald op andere hokken en one loft races in zowel binnen- als buitenland.

Carlo Gyselbrecht (BE)
Jongen van de beste kwekers

Carlo Gyselbrecht blijft zijn naam als leverancier van topduiven voor de zware fond eer bewijzen. De kop van de uitslagen van de internationale zware fondvluchten worden al decennialang mee beheerst door de Gyselbrecht duiven. Carlo doet dat de laatste jaren niet meer zoals destijds door zelf te spelen met duiven. Hij zich volledig toe op het kweken van nieuwe beloftevolle zware fondduiven. Met succes! Heel wat liefhebbers konden ondertussen al 1 of meerdere topnoteringen op hun palmares bijschrijven dankzij duiven die door Carlo werden gekweekt en op hun hok werden gestald.

Gino Clicque (BE)
Jongen uit de beste kwekers & vliegers

Gino Clicque toonde in 2021 maar weer eens dominantie van eenzaam niveau. Met name onder harde maar eerlijke omstandigheden stond de kolonie van Clicque op de eerste rij. Natuurlijk wordt alweer niet ontbroken bij de Nationale asduiven; Tien Chang werd 2e Nat. asduif fond oud KBDB 2021, tevens 1e Belgische fondduif met 4 en 5 vluchten … Sylver Olympic werd 2e Nat. asduif zware fond jaarse KBDB 2021. Clicque bezit een allround kolonie met talloze overwinningen zowel op snelheid tot zware fond! Daarbij zelfs meer dan 100x top 100 Nationaal en vele top 10 Nationale prijzen. De appel valt hierin zeker niet ver van de boom; vrijwel alle duiven stammen af van Nationale asduiven of winnaars! In een speciale veiling biedt Gino kinderen aan van zijn gekende iconen, zoals van Golden King 1e Nat. asduif KBDB … Golden Devil 1e Nat. Chateauroux … New Piraat 2e Nat. asduif KBDB … Sonia 6e Nat. asduif KBDB … en dubbele kleinkinderen van deze supersterren.

Marc Vandevelde (BE)
Gaston Van De Wouwer collectie

Marc is een Gaston Van De Wouwer adept van het eerste uur. Velen slagen met deze duiven, tot in China waar kort geleden Vlucht 4 in de Shenqi International Racing Pigeon Club in Shanxi tegen 1.572 duiven werd gewonnen door Mr. Ren Tonde, uit een duifje van Marc Vandevelde. Marc besloot vorig jaar de duivensport vaarwel te zeggen en om het een beetje te spreiden gezien de pandemie, werd, in overleg met PIPA, beslist dit afscheid over 2 jaar te doen. In deel 2 komen een volle zus van New Kim en een nicht van New Kim onder de PIPA hamer. Na het vliegseizoen 2020 van de oude en jaarse vliegploeg liet Hok Van De Wouwer zijn vliegers nog 1x leggen alvorens ze in de gigantische verkoop te brengen. Deze eieren werden aan Marc geschonken en zijn dan ook de allerlaatste duiven die gekweekt werden bij Hok Van De Wouwer, wat deze collectie uniek maakt. Verder duiven uit samenkweek met PIPA Elite Center, o.a. uit superzus Porsche 911, uit broer van New Kim x Zus Porsche 911, kleinkind van Porsche 911 x Maria en zelf gekweekte kinderen uit broer x zus New Kim en andere waardevolle Van De Wouwer kwekers. De andere nog resterende duiven werden aan jonge liefhebbers, vrienden en kennissen geschonken…
 

Collectors items

Kinderen van toppers - vaak zelf niet meer in leven - of duiven uit gerenommeerde bloedlijnen die zich ontpopten tot fantastische kwekers. PIPA maakt er een sport van deze ‘collectors items’ op te sporen en ze aan te kunnen bieden in veiling. In deze veiling een prachtige groep unieke duiven - speciaal voor de kenners van kwaliteit! Onder andere rechtstreekse duiven uit het allerbeste van Gaby Vandenabeele, Jan Hooymans, Etienne Meirlaen, Gino Clicque, Vandenheede, Batenburg-Van De Merwe, Bart Geerinckx, Norbert & Stefan Ally, Carlo Gyselbrecht, Cor De Heijde, Verweij-De Haan, Joel Verschoot, PEC, Mike Ganus, Willem De Bruijn, Dirk Van Den Bulck, etc.