Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe veilingen: January Auction, Embregts-Theunis, Mark Gilbert, Sangers Pigeons, Derksen- Van De Keuken, Herman Hendrix, Best Dutch Pigeons, Piet Blancke,Shaun McDonough, Christophe Nottebaert & Sven Fierens

Op maandag 8 januari starten volgende nieuwe veilingen: January Auction, Embregts-Theunis, Mark Gilbert, Sangers Pigeons, Derksen- Van De Keuken, Herman Hendrix, Best Dutch Pigeons, Piet Blancke,Shaun McDonough, Christophe Nottebaert & Sven Fierens.

January Auction

Geluk bij een ongeluk voor de geïnteresseerde bieders zou je het kunnen noemen dat u een tweede kans krijgt om uitzonderlijke duiven te bemachtigen. Soms is de reden dat bieders niet altijd in staat blijken hun aangekochte duiven te kunnen betalen … een andere reden kunnen problemen met de export zijn, waardoor het niet lukt om verkochte duiven binnen een aanvaardbare tijd bij de klant te krijgen. Vandaar deze topklasse veiling, duiven van heel verschillend allooi maar telkens diamantjes van gouden lijnen - zoals u dat van PIPA gewend bent.

Embregts-Theunis (NL)
Jongen van de beste kwekers en vliegers

Jaar na jaar toont Peter Theunis de sublieme kwaliteiten van zijn ongekend sterke stam winnaars. Op zowel provinciale als NPO klassiekers wordt vrijwel telkens om de hoofdprijs meegestreden en worden na een seizoen de Nationale asduiven berekend, dan meldt het fenomeen Embregts-Theunis zich altijd weer in de voorste gelederen. Op PIPA komt een topselectie aan jonge duiven van de beste kwekers en vliegers, uit NPO winnaars als Millennium’s Winner, Avatar, Witbuiks Blue en Blue Diamond … en uit (Nationale) asduiven als Pure Gold en Olympic Dragon.

Mark Gilbert (UK)
Jonge duiven uit de beste marathon kwekers

De absolute superster op de grote fond in het Verenigd Koninkrijk is Mark Gilbert. Recordhouder qua Nationale overwinningen op Internationale vluchten over het laatste decennium, met in 2023 de unieke noviteit om als eerste Engelse liefhebber ooit op Barcelona te klokken op de dag van lossing met Southfield Gold. Beter presteren dan Mark de laatste jaren doet, is nagenoeg onmogelijk. Op PIPA brengt hij kinderen van alle beste kwekers vol genen van 1e Int. Barcelona winnaars als Jef, New Laureaat, Kleine Jade, Sumerian Fighter, etc. Maar ook kinderen van 1e Nationale winnaars Southfield Hugo, Melissa’s Star, Southfield Sebastian en natuurlijk Southfield Gold.

Sangers Pigeons (NL)
Kinderen van de beste kwekers + kinderen Best Kittel, Blue Best Kittel & Daniel

Met een enorm imposante Best Kittel dynastie in combinatie met de zo succesvolle genen van Van Den Bulck giganten Gold Dust en Angelina, bezat Marcel Sangers al één der meest waardevolle kweekploegen van West-Europa. Met de komst van zeer exclusieve Gebr. Leideman duiven schoot de kwaliteitsdichtheid nog verder omhoog; onder andere 4 superkinderen van Goed Grijs Leideman waaronder de grootouders van de 1e Nat. asduif midfond NPO 2023 kwamen de gelederen versterken. In veiling op PIPA kinderen van speciale koppelingen, uit de meest waardevolle pronkstukken van de Sangers collectie met als zeer speciale duiven in veiling directe kinderen van Best Kittel, Blue Best Kittel en Daniel.

Derksen- Van De Keuken (NL)
Jonge duiven van de beste kwekers

Al jaren grossieren Anthony Derksen en Edwin VD Keuken in Olympiade duiven, Nationale asduiven, NPO- en afdelingsoverwinningen. In 2023 werden met het 1e Nationaal hokkampioen eendaagse fond aangewezen en de Olympiade deelname van Maurena in Maastricht 2024 nog maar weer nieuwe hoogtepunten bijgeschreven. Superduiven zijn de sleutel tot deze grootse successen en in veiling op PIPA komen enkele zeer waardevolle duiven in veiling! Zoals kinderen van de Olympiade duiven Olympic Mason en Olympic Maurena, maar ook van 2e Nat. asduif fond en allround Mayla en van Vader Olympic Mason.

Herman Hendrix (NL)
Jonge duiven uit speciale koppelingen

Aan klasse geen gebrek in de kolonie van de Nederlandse fondspeler Herman Hendrix! Die met zijn Anouk – winnaar 13e Nat. Agen en 15e Nat. Barcelona – een wonderduif onder de pannen heeft … en daarnaast kinderen van beroemde marathonklepper als kruisingsmateriaal gebruikt. In deze veiling o.a. halfbroers en -zussen van Anouk onder de hamer, net als jonge duiven uit kinderen van fenomenen als Silke, Joyce, Noud (Jellema), Sumerian Fighter, Ad x Jana (Batenburg), etc.

Best Dutch Pigeons (NL)
1e Nat. asduif Golden King met kinderen

Een samenwerkingsverband van ambitieuze duivenlieden leidde tot het kweekhok Best Dutch Pigeons, waar een surplus aan kwaliteit het unieke kenmerk is. Stambeer werd de 1e Nationale asduif fond KBDB Golden King 2018 van Gino Clicque, die in samenkweek werd gebracht met het allerbeste van o.a. Vandenheede en PEC. Best Dutch Pigeons is compleet op stoom geraakt en meldt zich voor het eerst op PIPA om te laten zien uit welk hout het is gesneden! Het brengt zeer exclusief de gigant Golden King in veiling samen met een fraaie selectie van eigen kinderen uit magnifieke koppelingen. Een super aanbod van de unieke kweekformule Best Dutch Pigeons!

Piet Blancke (BE)
Kinderen van 1e Nationale winnaars

Al jarenlang staat Piet Blancke (vroeger lid van Team BDS) garant voor topsuccessen in duivensport. Piet bezit een super collectie duiven die zich op (inter)Nationale vluchten met regelmaat onderscheidt! Velen slaagden al met deze duiven; o.a. samenkweek met Double Kaasboer bij PEC leverde een karrenvracht aan referenties op! Op PIPA brengt Piet nu kinderen uit koppelingen met (Inter)Nationale winnaars op de grote fond, onder andere uit
- 1e snelste Int. Agen 2022 x Lady Agen, 1e Int. DV Agen en moeder Double Kaasboer
- Marcello 1e Int. Marseille 2022 x Lady Narbonne 1e Nat. Narbonne 2019
- Gold Aurillac 1e Nat. Aurillac 2020 x Dochter New Laureaat
- 1e snelste Int. Agen 2022 x Dochter New Laureaat
- Marcello x Dochter New Laureaat

Shaun McDonough (UK)
Prestatieduiven en exclusieve kwekers

De Engelse liefhebber Shaun McDonough behoort tot de beste liefhebbers in de Britse duivengeschiedenis. Twee jaren terug verkocht hij zijn topfamilie duiven totaal op PIPA, om met nieuwe sterren een doorstart te maken. Duiven van o.a. de Best Kittel familie via PIPA Breeding maakten al snel weer het mooie weer en brachten Shaun in ‘not time’ naar waar hij al jaren thuishoort; de (Inter)nationale top. Shaun brengt enkele kweekparels rechtstreeks van de PIPA Breeding hokken in veiling, samen met 3 fantastische prestatieduiven!

Christophe Nottebaert (BE)
Jongen van de beste vliegers & kwekers incl. van Lilou (1. Nat Argenton) en ouders

Op de grote halve fond in België is Christophe Nottebaert een der grootste meneren. De beste getuige van zijn opmars zijn de twee Nationale zeges; na de 1e Nat. Chateauroux in 2021 kwam supduivin Lilou in 2023 de 1e Nat. Argenton winnen, tevens snelste van 30.0125 duiven. Op PIPA maakt Christophe zijn entree met een fantastische veiling van jonge duiven uit exclusieve koppels! Onder andere uit Lilou x eigen vader Noel … uit ouders Lilou … uit ouders 4e Nat. asduif grote halve fond KBDB 2021 … en uit Lilou x winnaar 1e Nat. Zone Gueret.

Sven Fierens (BE)
Jongen uit de beste kwekers/vliegers

Met aan de basis de superlijn van Pitbull van Rudy Van Reeth, weet Sven Fierens zich verzekerd van een machtig firmament om top prestaties te leveren. Hij vulde ze aan met de beste lijnen van Dirk Van den Bulck, Stefaan Lambrechts en Leo Heremans en bestormde daarmee de top … zijn basisduiven als Yeti en Blauwe Yeti worden al stilaan net zulke iconische kwekers als hun grootvader, de befaamde Pitbull. Sven selecteerde speciaal voor PIPA ‘het grijze goud’, te weten 5 zeer speciale jonge duiven, uit zijn superkwekers Kleine Yeti, Vechter Junior x Blondie, Lewis x Sneeuwwitje en Espen x Grijze Vechtster.