Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe veilingen: Gino Clicque, Norbert & Stefan Ally, Verweij-De Haan, Marismas OLR, Jelle Roziers, Philippe Dobbelaere, Krakus OLR & Vermeerbergen-Wilms

Maandag 30 oktober starten volgende nieuwe veilingen: Gino Clicque, Norbert & Stefan Ally, Verweij-De Haan, Marismas OLR, Jelle Roziers, Philippe Dobbelaere, Krakus OLR & Vermeerbergen-Wilms.

Gino Clicque (BE)
Jongen uit de beste kwekers en vliegers

Het hok Clicque is één der allergrootste namen in duivenland, misschien wel dé grootste. Ook in 2022 en 2023 scheerde deze kolonie net als de voorbije jaren hoge toppen met onder meer: 1e Nationaal en Internationaal Agen jaarse, 1e Nationaal Libourne. Gino Clicque is de norm geworden in de duivensport, wie hem eens kan kloppen is zeker van een absolute topprestatie. In veiling op PIPA kinderen van de meest speciale kwekers en koppelingen!

Norbert & Stefan Ally (BE)
Jongen uit de beste ‘nieuwe’ kwekers aangevuld met enkele collector items

De naam Ally staat reeds decennia lang synoniem voor spetterend duivenspel, vooral de grote halve fond en fond is het uitverkoren terrein van deze stam duiven. Spektakeluitslagen, nationale overwinningen, KBDB asduiven en titels… en dit zowel op eigen hok als daarbuiten … dat is slechts mogelijk dankzij de buitengewone verervingscapaciteit van de Ally-duivenstam! 

Nadat Ally begin 2021 een prachtige verzameling topvliegers en-kwekers (2018 en ouder) bij PIPA in veiling bracht, werd voor de kweek 2022 en 2023 doorgezet met een groep nieuwe kwekers die zich allen schitterend bewezen hadden op het weduwnaarshok. Bevonden deze zich in 2022 nog op het weduwnaarshok, in 2023 maakten ze, stuk voor stuk na schitterende vliegcarrières, de overstap naar het kweekhok. 

Uit deze ‘nieuwe’ kweekploeg o.a, al verantwoordelijk voor de titel 1e Nationale kampioen jonge duiven KBDB op de zware halve fond 2022 en een fantastische ploeg jaarling weduwnaars in 2023, komt nu een prachtgroep jonge duiven in veiling. Vergezeld van enkele collector items; kinderen van de beste 'oude' kwekers (verkocht jan ’21) zoals Angouleme Vooruit, New Schumi, Gueretje, Neymar Junior en New Neymar.

Verweij-De Haan (NL)
Jongen uit de beste kwekers

De Milos dynastie van Comb. Verweij-de Haan (Mijdrecht, NL) is zonder meer één der meest succesvolle grote fond families van de moderne duivensport … het blijft maar asduiven voortbrengen over de Internationale klassiekers, met gekende namen als Red Rose, Miss Milos en meest recent Beste Europese duivin op alle internationale vluchten Jessie Rose. Michel en Peter selecteerden voor PIPA een prachtige groep jonge duiven uit de beste kwekers met natuurlijk een zeer hoog Milos gehalte in veiling.

Marismas OLR (ES)
Finale winnaars en asduiven

De Spaanse One Loft Race Derby International Marismas werd in 2023 een zware beproeving voor de deelnemers! Ruim 1.681 kwamen aan de start en zij moesten zien om te gaan met perioden van grote hitte en zelf een aardbeving … de vluchten bleken daardoor telkens niet eenvoudig, eind juli startten de trainingen tot aan 71 km en vanaf 28 augustus volgde het officiële programma met respectievelijk vluchten van 118 km – 184 km – 246 km – 350 km en uiteindelijk de finale over 501 km op 29 september! De 374 ingezette duiven voor de finale kregen een uitputtingsslag voor de kiezen, met een afgetekende winnaar (1025 mpm) die met 53 minuten voorsprong kwam winnen … en 6 duiven thuis op dag 1. Op PIPA worden de finale winnaars en asduiven van deze OLR geveild; zonder meer ‘survival of the fittest’; duiven dus met een ijzeren mordant die nooit opgeven.

Jelle Roziers (BE)
Jongen uit de beste kwekers & vliegers

Jelle Roziers werd de eerste en tot nu toe enigste liefhebber in België die tweemaal 1e Nationale asduif KBDB met jonge duiven won en dat was voor het Belgische supertalent eigenlijk nog maar het begin … in 2022 werd de titel 1e Nat. asduif oud fond KBDB 2022 met de wondere Pullman binnen gesleept; een kroon op de prachtige lijst 2e-2e-3e-4e-6e-7e-8e-9e-10e Nat. asduif/kampioenschap KBDB tot en met 2022. In 2023 was King Of Queens ster van het hok, als 1e Nat. asduif PIPA Rankings 5 grote HAFO vluchten, tevens 2e Nat. asduif KBDB. In veiling brengt Jelle jonge duiven uit zijn supersterren, zoals 1e Nat. asduif KBDB Pullman, 1e Nat. Bourges winnaar Gust, 1e beste jonge duif België Clever William, 1e beste jonge duif België Mississippi Girl, 2e beste jonge duif België Queen Chavella, 2e Nat. asduif KBDB Seven Junior, 11e Nat. asduif KBDB Helen …maar ook uit ouders van 2e Nat. asduif KBDB King Of Queens, 4e Nat. asduif KBDB Anna, 6e Nat. asduif KBDB Victoria, 8e Nat. asduif KBDB Atta Boy en als klap op de vuurpijl uit stamkweker Whity Bart.

Philippe Dobbelaere (BE)
Kinderen asduiven

De prestaties die topvedette Philipe Dobbelaere de laatste jaren behaalt spreken enorm tot de verbeelding … Ook seizoen 2023 zal straks in de geschiedenisboeken genoteerd staan tussen de allerbeste uit zijn duivencarrière. Met 1e prijzen aan de lopende band en ook provinciaal goud op klassiekers als Orleans en Chateaudun. Op PIPA brengt Philippe jonge duiven uit zijn superduiven, zoals 1e Nat. asduif KBDB en topkweker Super Jan … uit stamkweker Vader Rocco … uit 7e Nat. asduif KBDB en superkweker Robby … en uit 1e Belgische grote HAFO duif Evita. Het allerbeste van België!

Krakus OLR (PL)
Finale winnaars & asduiven

Het Poolse Jadowniki is al 8 jaren het decor voor de Krakus One Loft Race … klein begonnen maar inmiddels uitgegroeid tot gerenommeerde speler in de wereld van de One Loft races. In 2023 kwamen 3.841 duiven aan de start van een zeer uitdagend traject, die bekend staat om uiterst selectief onder vaak zware omstandigheden met zelden hoge snelheden. 2023 was in dat opzicht niet anders; via een relatief korte trainingsprogramma kregen de duiven in augustus 5 officiële vluchten tussen 102 en 324 km voor de kiezen … de finale over 507 km bracht nog 1.187 duiven aan de start. De winnende duif van de Poolse liefhebber Joraslaw Grzankowski won met een snelheid van 974 mpm, waarna de duiven op dag 1 en de vroege morgen van dag 2 toch met prima regelmaat huiswaarts keerden. Op PIPA komen de toppers uit de finale en de asduiven in veiling.

Vermeerbergen-Wilms (BE)
Porsche 911 Special

Voor Luc Vermeerbergen en Robby Wilms was 2023 het beste jaar sinds het ontstaan van hun tandem Vermeerbergen-Wilms. Waar het leek dat de sky langzamerhand eens de limit zou zijn voor de topspelers, bracht 2023 de titels 1e Nat. kampioen KBDB jonge duiven sprint en 3e Nat. kampioen KBDB oud en jaarlingen … in hetzelfde jaar dus 2x top 3 Nationaal kampioen! De mannen selecteerden speciaal voor PIPA een aansprekende selectie jonge duiven, veelal gerelateerd aan PEC kopstuk Porsche 911 … Vermeerbergen-Wilms bezit bewezen kwekers direct van PEC toppers Porsche 911, Golden Boxster, Prince Porsche en Olympic Miss Million – uit deze parels kinderen in een geweldige veiling!