Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe veilingen: Gerard Schalkwijk, Jos & Lars Vercammen, Arie Dijkstra, Geert Maroy, Youri Deblanc, Collectors items & Mike Ganus

Maandag 20 november starten volgende nieuwe veilingen: Gerard Schalkwijk, Jos & Lars Vercammen, Arie Dijkstra, Geert Maroy, Youri Deblanc, Collectors items & Mike Ganus.

Gerard Schalkwijk (NL)
Jongen uit de beste kwekers

Aan de hand van de toppers Lady In The Dark, Orange Oil, Double Barcelona, Lady Richelle, etc., etc. maakte Gerard de laatste jaren furore in de de Internationale fondwereld. Vooral op zijn specialiteit, de nachtelijke aankomsten, weet hij zich keer op keer te onderscheiden. Vele liefhebbers die Schalkwijk-duiven in hun kolonie brachten, slaagden er wonderwel mee. Zoals de 1e Int. asduif Marseille 2022-2023 van Henri van Venrooy; een kleinzoon van Barca King Schalkwijk. In veiling kinderen van prachtige Schalkwijk koppelingen, zoals:
- Night Goldplay (1e NPO Perigueux 1.14 am) x Goldplay (1e Nat. S2 Perigueux 2.40 am)
- Double Barcelona x Senorita Richelle; ouders 1e NPO Perigueux, 5e Nat. S3 Perigueux & 14e Int. Perpignan
- Inteelt Zoon Orange Oil x Halfzus Orange Oil

Jos & Lars Vercammen (BE)
Jongen uit de beste kwekers en vliegers

Jarenlange topprestaties in de absolute top van België illustreren perfect waar de kolonie van vader en zoon Vercammen voor staat; de perfecte allround duiven. Van Noyon over de halve fond tot en met de dagfondvluchten en in zware of makkelijke weersomstandigheden, de Vercammen-duiven staan overal hun mannetje. En of de omstandigheden nu relatief eenvoudig of loodzwaar zijn; de Vercammen duiven strijden mee om de hoogste eer tot aan Nationaal niveau. In veiling op PIPA kinderen van de beste vlieg- en kweekduiven van deze topkolonie. Zo velen wereldwijd behaalden hun allerhoogste niveau met Vercammen-duiven, investeren in deze veiling lijkt daarmee een garantie voor succes.

Arie Dijkstra (NL)
Jongen van de beste kwekers

Gehinderd door een haperende gezondheid verkocht Arie Dijkstra begin 2022 zijn imposante kweek- en vliegploeg op PIPA … wellicht de beste Nederlandse allround kolonie van dat moment met een keur aan hoogtepunten op One Loft Races over heel de wereld. In afgeslankte vorm pakte Arie de draad op en minder in getal blijkt voor de alleskunner geen terugval qua succes. Winnen zit Arie – en zijn duiven – nu eenmaal in het bloed en in 2023 mag hij na vele topklasseringen o.a. de trofee voor 1e halve fond Nederland Gouden Duif aug/sep in ontvangst nemen. Op PIPA brengt Arie een top selectie jonge duiven uit zijn nieuwe sterkwekers, o.a. uit de koppels:
- de Olympiade topper Olympic King x topkweker Axis Mundi
- 3e Nat. asduif Powerplay x moeder van Olympic King
- het fameuze kweekkoppel Hugo x Gastorina, grootouders Olympic King
- Batenburg koppel New Jade 068 x Special Jade 120, beiden kwekers (I.)nationale sterren
- super vlieger en kweker Ravi x dochter New Jade 068
- Othello vader 1e prov. asduif fond x superkweker Dido
- superkweker Icarus (zn Leonardo x Tinkerbel) x halfzus Ulla

Geert Maroy (BE)
Kinderen van Nationale asduiven

Op de Belgische grote fond is Geert Maroy één van grote blikvangers de afgelopen jaren. De ultieme bekroning kwam in 2022 toen zijn Fritts de titel 1e Nationale asduif grote fond KBDB wist binnen te slepen in een loodzware jaargang, met Luc (1e Belgische duif op 4 fondvluchten PIPA Ranking) en Blue Jackson (8e Nat. asduif grote fond KBDB 2022) die de hegemonie kwamen vervolmaken. En waar leek of het niet beter kon, waren het in 2023 Flor, Cristoph en Victor die respectievelijk de titels 1e, 2e en 4e Nat. asduif grote fond KBDB kwamen binnenslepen … wat een super klasse, die zijn oorsprong vindt in een gouden kweekbasis met duiven van o.a. Roger Mylle, De Smeyter-Restiaen en Etienne Meirlaen. In veiling op PIPA kinderen van 1e Nat. asduif grote fond KBDB 2022 Fritts … van 2e Nat. asduif grote fond KBDB 2023 Christoph … van 1e Nat. asduif grote fond KBDB Flor en moeder Flor … van 4e Nat. asduif grote fond KBDB 2023 Victor en moeder Victor … kortom; het allerbeste van het beste grote fondhok van België van de afgelopen jaren!

Youri Deblanc (BE)
Jongen uit de beste kwekers en vliegers

Zelden bestormde iemand zo snel en overtuigend de top van de nationale duivensport als Youri Deblanc. Geruggensteund door zijn Julien-dynastie, kan hij zich daar nu ook probleemloos handhaven. Goed voor een karrenvracht aan Nationale topklasseringen van Bourges tot Narbonne. Uit de meest vooraanstaande koppelingen komt nu een speciale collectie duiven op PIPA.

Collectors items

Er zijn verschillende redenen waarom bepaalde duiven echte Collectors Items zijn geworden. Dat kan zijn door de verkoop, de leeftijd of het overleiden van een bepaalde duif … of door de (kweek)prestaties van de duif zelf. Één ding hebben ze gemeen; hun onschatbare waarde. In een speciale veiling op PIPA een mooie verzameling van deze Collectors Items, van beroemde hokken als Gebr. Leideman, Batenburg-Van De Merwe, Dehon-Demonseau, Dirk Deroose, Hok Van De Wouwer, PEC, PIPA Breeding, Bakker Pigeons, Rudy Van Reeth, Gevaert-Lannoo, Hok Jos Vercammen, Sangers Pigeons, K. & K. Meijers en Jan Hooymans.

Mike Ganus (US)
Thomas 6 auction

In het sterrenensemble van Mike Ganus neemt de wonderduif Thomas 6 inmiddels één der belangrijkste posities in … de doffer zelf werd winnaar van de Algarve Golden OLR met 24 minuten voorsprong op een totaal van 2.132 duiven. Inmiddels blijkt een heel regiment van zijn nazaten ook tot grootste prestaties in staat; zowel (achter)kleinkinderen van het fenomeen zelf als van zijn ouders, broers en zussen … In een speciale veiling op PIPA biedt Mike Ganus kinderen van de Thomas 6 dynastie uit, zowel uit zijn vader The King als uit Thomas 6 zelf.