Nieuwe veilingen: Franz-Josef Irmer, Sven Fierens, Jos Thoné, Luca Campanini & Eduard Van Der Pijl, Karlo Van Rompaey, Frankie De Gendt, Chris Debacker & Luc De Laere

Maandag 3 oktober starten de volgende nieuwe veilingen: Franz-Josef Irmer, Sven Fierens, Jos Thoné, Luca Campanini & Eduard Van Der Pijl, Karlo Van Rompaey, Frankie De Gendt, Chris Debacker & Luc De Laere.

Franz-Josef Irmer (DE)
Kinderen van de beste kwekers

Één van de sterkste kweekploegen van Duitsland is in handen van Irmer en Zoon. Als PIPA Agent weet Franz-Josef als geen ander waar Abraham de mosterd haalt en daarmee kreeg hij een team aan exclusieve briljantjes in handen. In deze veiling kinderen van de meest waardevolle kwekers,
Zoals de 1e finale Million Dollar race winnaar Victor … maar ook uit directe kinderen van o.a. Porsche 911 PEC, Kittel VD Bulck en Best Kittel PIPA Breeding … zonder meer ‘the best of the best’.

Sven Fierens (BE)
Jongen uit de beste kwekers & vliegers

Sven Fierens weet jaar na uitermate sterk te presteren met vooral de befaamde Pitbull lijn van Rudy Van Reeth. Knaluitslagen op de snelheid zijn gemeengoed waarbij de concurrentie op een hoopje wordt gespeeld. Sven brengt op PIPA het beste van zijn kolonie in veiling … zoals 1e prijs winnaars Winai, Jano en Daughter Godfather … aangevuld met kinderen van alle beste kwekers, met altijd aan flinke vleug Pitbull en soms wat Van Den Bulck en Heremans lijnen om de succesmix compleet te maken.

Jos Thoné (BE)
Kinderen van beste kwekers & vliegers

Al decennia lang staat de naam Thoné garant voor de absolute top van de Internationale duivensport. Met Jos inmiddels als Pater Familias en zonen Xavier en Maxim als jong elan, wordt onverminderd op het hoogste niveau gepresteerd. Voeg daaraan toe de impact die Thoné duiven wereldwijd hebben en we kunnen zeker van één der invloedrijkste tijdperken in de geschiedenis van de duivensport spreken, waar alleen het allerbeste immer de maatstaf is geweest. In veiling kinderen van beste kwekers en van de (Inter)nationale topvliegers Figo James, Kajo, Tiko, Gagano, Gaggan, Candira, Billy, Rombina, Pano, Furano, Rhea, Oliver, Sacha, Remco & Nina

Luca Campanini & Eduard van der Pijl (IT)
Olympiade duiven

Na zijn vertrek naar Italië wist Eddy Van Der Pijl de duivensport aldaar van een geheel nieuw elan te voorzien. Inmiddels samen met vriend Luca Campanini weet hij al jaren te imponeren met legio Nationale asduiven en Olympiade duiven, veelal geschroeid op Nederlandse leest. In veiling komen vier exclusieve Olympiade duiven van Campanini-Van Der Pijl - te weten Ramos, Olympic Alaphilipe, Roglic en Sagan. Een buitenkans voor de kenners van topkwaliteit!

Karlo Van Rompaey (BE)
Jongen uit de beste duiven

De duiven van Karlo wisten ook in 2022 op eigen hok én elders hoge ogen (aan) te gooien. Grote zeges behalen lijkt haast kinderspel voor deze atleten. Vooral nazaten van kweekwonder Hattrick, niet zelden in combinatie met het kweekgoud van de PEC-stal, presteerden alweer op uiterst hoog niveau. Op PIPA brengt Karlo kruisingen van de beste kinderen Hattrick in veiling. Het is een aanbod van dubbele kleinkinderen en ook samenkweek met PEC-toppers, o.a. uit hun Carrere 522 (moeder 1e Olympiade duiven Nationale asduiven) en uit dochters Porsche 911, gekoppeld aan zijn eigen moeder of aan wonderduivin Nadine (Daniëls). Er komt ook 1 zoon van Hattrick in veiling.

Frankie De Gendt (BE)
Veiling van de beste snelheidsvliegers

Een fenomeen op het Belgische snelheidswerk is Frankie De Gendt … vele 1e prijzen en zowel Nationale als provinciale asduiven werden zijn deel en op PIPA verkoopt hij de allerbeste duiven van zijn kolonie … zoals
- Fast 12, 14x 1e prijs en 12e Nat. asduif KBDB, tevens topkweker
- Het Blauw 716, 5e Nat. asduif KBDB en 16x 1e prijs
- Furious 24, Gouden Ring winnaar en 9x 1e prijs
- Rocket 27, vader 11e Nat. asduif KBDB met 9x 1e prijs
Een veiling van ware superduiven dus en een kwaliteitsinjectie voor iedere ambitieuze snelheidskolonie.

Chris Debacker (BE)
Jongen uit de beste kwekers & vliegers

Een van de vele headlines voor Chris Debacker had plaats in juli 2022, met 2 provinciale overwinningen in 1 weekend Drie in totaal … het is typisch Chris – stunten met zijn fenomenale collectie op Nationaal en provinciaal niveau; en bij voorkeur winnen met voorsprong. Superkwekers als Nick, Zanine, Soene, Mieke, Camilo en Salomez betekenen haast een garantie op succes. In een prachtveiling op PIPA brengt Chris parels van deze super basis, met o.a. kinderen van Nationale en provinciale winnaars/asduiven als Guiseppe, Camillo, Bobby Jr, Super Nicky, Nicky Boy, Dario, Bliek-Nick, etc.

Luc De Laere (BE)
Kinderen beste kwekers & vliegers + enkele prestatieduiven

Zijn naam als superster was reeds lang en breed gevestigd, toch klom Luc De Laere (met enorme fysieke steun van vrouw Sybille ) in 2022 nog een trapje hoger op de ladder richting eeuwige roem. Hij werd eigenlijk dé man van het jaar in België in 2022 waarin 3x het allerhoogste werd bereikt, namelijk:
1e Nat. asduif KBDB grote halve fond KBDB 2022
1e Nat. Agenton jong 13.393 d. 2022
1e Nat. Chateauroux 4.003 d. 2022
In veiling op PIPA nu een sublieme selecte met daarbij de bewezen vliegers Perficum (3x top 25 prov. en oom 1e Nat. Argenton ’22), Pluto (Nat. topper), New Bijter (4x top 10 en nonkel 1e Nat. asduif ’22 met 1e Nat. Chateauroux), Carina (2x top 10 prov.) en Jeruma (2e prov. & 12e Nat. Zone) … samen met kinderen van de allerbeste kwekers, waaronder van de vader 1e Nat. asduif KBDB Armin.