Nieuwe veilingen: February Auction, JP Palm, Simon Van Hoeve, Hardy Krüger, Kemper Pigeons, Ad Fortuin, Arie Dijkstra, Alpdag brothers & Brockamp Racing Team

Maandag 13 februari starten deze nieuwe veilingen: February Auction, JP Palm, Simon Van Hoeve, Hardy Krüger, Kemper Pigeons, Ad Fortuin, Arie Dijkstra, Alpdag brothers & Brockamp Racing Team.

February auction

Geluk bij een ongeluk voor de geïnteresseerde bieders zou je het kunnen noemen dat u een tweede kans krijgt om uitzonderlijke duiven te bemachtigen. Soms is de reden dat bieders niet altijd in staat blijken hun aangekochte duiven te kunnen betalen … een andere reden kunnen problemen met de export zijn, waardoor het niet lukt om verkochte duiven binnen een aanvaardbare tijd bij de klant te krijgen. Vandaar deze topklasse veiling, duiven van heel verschillend allooi maar telkens diamantjes van gouden lijnen - zoals u dat van PIPA gewend bent.

JP Palm (BE)
Jongen van de beste kwekers en vliegers

Met hun Olympiade sensatie - met het laagste coëfficiënt ooit - kreeg BE16-1109229 Olympic Bourges van Jean-Pierre en Yvette Palm internationale erkenning in de duivensport. In 2021 werd een andere duif van het hok geklasseerd als 3e Olympische duif BE in de categorie D. Deze topper, Romain (als ei ontvangen van Adrien Mirabelle), sloot het vliegseizoen af met een 8e Nat. asduif GMD KBDB. In de veiling zitten kinderen van de beste kweek- en vliegduiven en een kleinzoon van de PEC iconen, Porsche 911.

Simon Van Hoeve (NL)
Verkoop beste vlieg- en kweekduiven

Een ster in het Zeeuwse duivenlandschap is Simon Van Hoeve. Buurman van Jaap Scheele en daardoor ook in het bezit van geweldige Scheele duiven, met een vleugje Elzinga. Simon weet met regelmaat te excelleren tot op het hoogste niveau! Op PIPA biedt hij enkele uitzonderlijke duiven in veiling aan, waaronder
- Superkweker Simo, vader van NPO/provinciale top 10 winnaars en volle broer Timo en Tygo
- Macho de 2e prov. asduif van Zeeland in 2017 èn 2018
- Pearl de 9e prov. asduif Zeeland 2018
- Duncan winnaar 1e Fontenay 1.024 d. en halfbroer Macho
- Matthieu 2x top 10 NPO en zijn zus Jutta 7e NPO Issoudun
- Ceylin 1e prov. PS Maxence en 8e prov. asduif uit Macho …
- Zoey, 4e prov. asduif 2021 en 6e prov. asduif 2022

Hardy Krüger (DE)
Jongen van de beste kwekers

De impact van Hardy Krüger duiven bij liefhebbers over heel de wereld blijkt enorm groot. Weinig andere kolonies bleken zoveel erfkracht te waarborgen, wat onder andere op de meest prestigieuze One Loft Races ter wereld telkens weer aan het licht komt. Op PIPA brengt Hardy nu kinderen van zijn beste kwekers, waarvan kinderen uitblinken op eenhoksraces en zelf vaak stammend uit OLR kampioenen. Namen als Cut The Cuterness, Street Birdy, Blue Pearl, Pearl Porsche, Blue Sky, etc. etc. geven kleur aan deze veiling.

Kemper Pigeons (DE)
Alle kweekduiven + selectie jonge duiven

De Duitse alliantie Kemper Pigeons wist zich in korte tijd te verzekeren van een zeer select maar unieke groepje kweekduiven … Zij wisten beslag te leggen op de beste lijnen van de Best Kittel dynastie en de Porsche 911 dynastie … en voegden daar enkele waardevolle OLR duiven aan toe, ware collectors items! Door bijzondere omstandigheden dient Kemper Pigeons nu deze exclusieve duiven te verkopen in een totaalveiling op PIPA! Daarmee komen ware parels in veiling, waaronder:
- Nestbroer van Victory Best Kittel, 1e Super Ace Victoria Falls WCPR 2021, uit Best Kittel x Dochter Ornat.
- Europa Winner, 1e prijs finale Europa Masters OLR 420 km 2022
- Algarve Great 065, 1e prijs finale Algarve Great Derby OLR 486 km 2022
- Zoon van wonderkoppel Ornat x Super46
- Exclusieve dochter van Demely Lilaene koppel Mister Unique x Miss Argenton
- Dubbel kleinkind van OLR kweeklegende Romario
- Dubbel kleinkind van New Laureaat x Kleine Jade via Jelle Jellema
Verder in veiling jonge duiven uit de belangrijkste OLR legendes Pebbles, Romen 453 en de kinderen van Best Kittel, Junior, Black King (Krüger), etc.

Ad Fortuin (NL)
Jongen van de beste kwekers en de beste prestatieduiven

Er lijkt de laatste jaren geen einde te komen aan de successen van Ad Fortuin. Als bijhuis van Batenburg-Van De Merwe garandeerde hij zich van supergenen op de hokken; de prestaties die hij ermee behaalt zijn van buitenaards niveau. Met in 2022 werelduitslagen op Perpignan (1e-3e-12e-17e Nationaal), Narbonne (3e Nationaal) en Bergerac (3e Nationaal S2) – een waardige opvolging van de 1e Int. St. Vincent in 2019 en de 1e Nat. Agen 2018. Ad kende een jaar om nooit te vergeten en biedt nu jonge duiven van zijn beste vlieg- en kweekduiven in veiling aan op PIPA. Met daarbij kinderen van Ad (1e Nat. Perpignan) en zijn ouders Mats x Miss Urk … van Maradonna (29e en 37e Nat en 6e asduif Int. vluchten) en zijn ouders Mamba x Willeke’s Laureaat … van Joep (3e Nat. S2 Bergerac) x Yfke (1e Nat. S2 Narbonne) … en van Faas (13e Nat. Marseille) x Venus (15e Nat Agen en 5e Int. asduif jaarlingen).

Arie Dijkstra (NL)
Jongen van de beste kwekers

De duiven van Arie Dijkstra hebben wereldwijd veel aanzien. Allereerst omdat de Dijkstra-duif al decennia lang op het allerhoogste niveau acteert en dat van 100 tot 1.000 km … daarmee is deze stam duiven – voor een belangrijk deel geschroeid op de leest van stamkoppel Leonardo x Tinkelbel – uniek in Nederland. De mondiale populariteit groeide met name door talrijke indrukwekkende referenties op de meest prestigieuze One Loft Races. Arie is flink gaan minderen in aantal duiven, maar kwaliteit wordt in huize Dijkstra nog altijd met de hoofdletter K geschreven. Op PIPA daarvan een topselectie jonge duiven uit de beste kwekers.

Alpdag brothers (TR)
Geerinckx & KBDB Special

In de weergaloze collectie kweekparels van de gebroeders Alpdag nemen duiven van het ras Geerinckx een vooraanstaande positie in. Kwekers die niet zelden al geweldige kweekprestaties neerzetten en vrijwel allemaal stammen uit het allerbeste van de kampioensploeg uit Wommelgem. In veiling komen jonge duiven uit kinderen van de stamduiven Wittekop Sylvester, Gladiator en van wondervliegers als 1e Nat. asduif KBDB Little Star (en uit ouders Little Star) en 1e prov. asduif KBDB Smart Boy … maar ook in veiling jonge duiven uit kinderen van o.a. de KBDB supersterren Armando, Golden Prince, Lincia … en van PEC iconen Porsche 911 (en zijn moeder Lieve) en Louise … een collectie van absolute topklasse!

Brockamp Racing Team (DE)
Jongen van de beste kwekers

Rondom de millennium wisseling stonden Hans-Peter Brockamp en vader Peter bekend als één der sterkste grote fond spelers van Europa. Wereldsterren als Euro Diamond, Mistral en verschillende andere (Inter)nationale winnaars maakten furore. Na zijn totaalverkoop op PIPA richtte Hans-Peter met zijn vrouw Britta de pijlen op het Duitse programma spel, maar ook op prestigieuze One Loft Races. Daarvoor is inmiddels een fantastische kweekploeg gebouwd en met name op ’s werelds grootste eenhoksrace, de Pattaya PIPR OLR, zijn de prestaties de afgelopen jaren uitmuntend.
In veiling kinderen uit de beste kwekers, zoals 1e finale Pattaya PIPR OLR Pattaya Diamond … 1e finale Algarve Golden Race Alaunus … van 4e en 5e finale Pattaya PIPR OLR winnaars … van 3e finale Sevilla OLR winnares en haar ouders … en van andere waardevolle kwekers met vaak een flinke vleug Porsche 911 bloed van PIPA Elite Center.