Nieuwe veilingen: Eddy Didden, DVV Pigeons, Roger & Nick Thys, Nico Van Noordenne, Dean Pallatt, Comb. Van Oss, November auction, Alfons Klaas & Jos & Lars Vercammen

Maandag 15 november starten deze nieuwe veilingen: Eddy Didden (BE) , DVV Pigeons (BE), Roger & Nick Thys (BE), Nico Van Noordenne (NL), Dean Pallatt (UK), Comb. Van Oss (NL), November auction, Alfons Klaas (DE) & Jos & Lars Vercammen (BE).

Eddy Didden (BE)
2. Nat. Ace PIPA ranking Rhône vallei – 2 prijzen + haar vader

Als de naam Eddy Didden valt dan wordt liefde voor de grote fond daar als haast vanzelfsprekend aan gekoppeld. Eddy weet zijn kweekkolonie immer te vullen met duiven van uitstekende komaf; enkele jaren terug verkocht hij zijn sterrenploeg op PIPA en nazaten daarvan blijken ware toppers, denk daarmee aan:
- National Gold ELD, 1e Nat. asduif grote fond 2018 en 2e Int. asduif grote fond 2018 bij Etienne Meirlaen Etienne … Winnaar 10e Nat. Agen & 16e Nat. Narbonne (vader: Eddy Didden).
- VIPPau, 1e Belgische duif over 3 Int. vluchten 2019 met 7e Nat. Pau bij Etienne Meirlaen (moeder: Eddy Didden)
- Zevlakov, werd bij Alex Rans 1e World Best marathon duif 2020 met 11e Int. Agen 15.271 d. en 74e Int. Narbonne 12.848 d. 2020, eerder al 48e Int. Agen 13.189 d. (moeder: Eddy Didden)
- Chadli, werd bij Alex Rans 2e World Best marathon duif 2020 met 23e Int. Narbonne 8.492 d. en 81e Int. Agen 14.799 d. 2020 (grootmoeder: Moeder Zevlakov, Eddy Didden)
.....

DVV Pigeons (BE)
Verkoop van alle oude duiven

Johan De Vroe en Rudi Vandeputte weten jaar na jaar te schitterende met formidabele uitslagen. De laatste jaren kwamen er weer Zonale overwinningen en Nationale asduiven aan te pas om de sterrenstatus nog maar eens te bevestigen. In november 2021 tekenen de mannen voor een hoogtepunt op de PIPA veilingagenda met de verkoop van alle oude duiven. Met aan de basis veelal de kweekkanonnen Blue Lucien, PEC Duiver en Zoon Antonio. Veel van supervliegers stammen van deze geweldenaars af. In veiling bewezen kwekers en Nationale topvliegers behorend to ‘the best of Belgium’ en daarmee een aanwinst voor iedere nieuwe eigenaar!

Roger & Nick Thys (BE)
Jongen uit hun beste kwekers, broers/zussen nationale winnaars en asduiven

De winst op Nationaal Argenton in 2021 was ze zoveelste parel op de kroon van Roger en Nick Thys… toen na het seizoen ook de titels 1e Nationaal kampioen grote halve fond KBDB en Algemeen kampioen fondclub Antwerpen in de wacht bleken te zijn gesleept, kon niemand er meer omheen dat hier om één der sterkste kolonies van België gaat! Duiven van Geert Lambrechts, Jozef Goovaerts (de Kaasboer), Dirk Van Dyck, Gaston Van de Wouwer zorgden voor uitermate solide basis, waarin De Witte 6 een sleutelpositie inneemt.

Nico Van Noordenne (BE)
Amazing 818 Special

Al decennia lang staat Nico Van Noordenne garant voor stuntuitslagen in de duivensport. Iconen als Kasai, Torero, No Limit, etc. werden Internationale bekendheden en nu anno 2021 heeft Nico weer zo’n goudklompje onder de pannen. Amazing 818 vloog in enkele weken tijd maar liefst 3x 1e prijs tegen gemiddeld 14.116 duiven bijeen. Daarmee is hij zonder meer één der beste kleppers van het Nederlandse luchtruim. In de pedigree van Amazing 818 stralen o.a. sterren als Amazing 402, zelf 5e Nat. asduif bij Nico Van Noordenne en van Chanel No. 5 Pieter Veenstra. Nico brengt de eerste 2 kinderen van de supertopper in veiling op PIPA, samen met 2 broers/zussen en 2 kinderen van Amazing 873, een topzus van Amazing 818.

Dean Pallatt (UK)
Jellema collection

Dean Pallatt brengt kinderen uit zijn unieke collectie rechtstreekse Jelle Jellema kwekers in veiling. Dean bezit zonder twijfel de kostbaarste Jellema-collectie ter wereld; uit werkelijk alle toppers pronken directe kinderen op zijn kweekhok … in deze superveiling weer pareltjes uit zijn kinderen van stamkweker Zwart Goud … 1e Int. Barcelona winnaar en topkweker Kleine Jade … uit Olympiade en 1e Nat. asduif Romee … uit MG430, kweker van 1e Nat. Barcelona 2020 … uit Silke, 1e Nat. Barcelona 2020, 2e Int. Jl. Narbonne 2016 en grootmoeder 6e-15e-24e-40e Nat. Barcelona … en veel meer toppers. Last but not least natuurlijk ook uit Last Saffier en zijn dochter Miss Saffier, winnares van 1e Int. duivinnen & 2e Int. Pau 2019.

Comb. Van Oss (NL)
Prestatieduiven, kwekers en jongen uit de beste kwekers

Uitblinken op de dagfond is wat Rien & Diny van Oss niet alleen graag, maar ook met grote regelmaat doen. 1e Nationale kampioenschappen, Nationale en NPO overwinningen; Team van Oss kan er een prachtig staatje van overleggen. . Team Van Oss biedt op PIPA een exclusieve selectie duiven aan, met o.a. een zoon van New Harry als collectors item … maar ook enkele supervliegers, waaronder winnaars van 1e NPO Vierzon en 5e prov. Quievrain 10.042 d. … verder jonge duiven uit alle beste kwekers en vliegers … top kwaliteit van de hoogste orde dus!

November auction

Geluk bij een ongeluk voor de geïnteresseerde bieders zou je het kunnen noemen. Omdat sommige bieders wellicht hun hand overspelen en de aangekochte duiven niet betalen, brengt PIPA enkele malen per jaar deze niet gekochte duiven in veiling. Duiven van vaak heel verschillend allooi maar in de veiling schitteren vaak diamantjes van gouden lijnen - zoals u dat van PIPA gewend bent.

Alfons Klaas (DE)
Jongen uit de beste kwekers

Absolute topkolonie in de Duitse duivensport is die van Helmut en Alfons Klaas … in de Nationale duivensport worden grootse prestaties behaald, maar vooral buiten de landsgrenzen verwierf de naam Klaas zijn absolute faam op de meest prestigieuze eenhoksraces. Op het kweekhok is de dynastie van 1e prov. asduif Mr. Bolt voor een belangrijk deel vertegenwoordigd, maar ook lijnen van 1e asduif & 3e finale SAMDPR Purdey, 3e SAMDPR winnaar Cut The Cuterness, Million Dollar legend Birdy, 1e finale SAMDPR Victor, 1e finale SAMDPR Konstantin en vele anderen. In veiling een groep jonge duiven uit de beste Klaas kwekers; top klasse uit Duitsland die wereldwijd uitblinkt.

Jos & Lars Vercammen (BE)
Jongen uit de beste vliegers & kwekers

Een hok dat de laatste decennia een patent lijkt te hebben op superuitslagen is het Hok Jos Vercammen. Jos & zoon Lars Vercammen zweren bij de succesformule om constant op een uitzonderlijk hoog niveau te presteren en zorgen er met afstammelingen van superkwekers Elektro en Mustang voor om keer op keer schitterende resultaten te overleggen … In Iron Man hebben ze een nieuwe kweeksensatie in handen. In veiling komen kinderen van de beste kwekers en vliegers, 25 jonge duiven in totaal. Een veiling van explosief hoog niveau.