Nieuwe veilingen: Demaret-Marichal, Davy Tournelle, Joël Verschoot, Jos Thoné, Kristof Mortelmans, PEC, Depasse-Lardenoye, Adrien Mirabelle, Christophe Nottebaert, Bart Geerinckx, Lubomir Kubacek, Johan De Belser & Dirk Bonte

Maandag 13 december starten deze nieuwe veilingen: Demaret-Marichal, Davy Tournelle, Joël Verschoot, Jos Thoné, Kristof Mortelmans, PEC, Depasse-Lardenoye, Adrien Mirabelle, Christophe Nottebaert, Bart Geerinckx, Lubomir Kubacek, Johan De Belser & Dirk Bonte.

Demaret-Marichal (BE)
Jongen uit de beste vliegers & kwekers

De nieuwe supercombinatie bestaande uit Grégory Demaret & Thierry Marichal had in 2019 en 2020 uitzonderlijke seizoenen op de Internationale vluchten. Wegens tijdgebrek gaf de ploegleider van wielerploeg Cofidis Thierry Marichal zijn sublieme kweekploeg in handen van de gepassioneerde liefhebber Grègory. Het resulteerde in meerder (Inter)nationale topprijzen en titels zoals de 8e Nat. asduif grote fond KBDB, 15e Int. Agen, 5e Nat. Barcelona, etc., etc. In veiling komt een klasrijke selectie jonge duiven uit hun beste kwekers en vliegers, waaronder 2 zoons 1e Belgische St. Vincent duif 2019-2020 … broer en dochter 2e Nat. / 4e Int. Narbonne JL … halfbroer en dochter 3e Europese grote fondduif & 5e Nat. asduif KBDB … broer van 8e Nat. asduif KBDB 2021

Davy Tournelle (BE)
Tiesto's Fantasy special

Één van de beste Nationale spelers van België ruimde een centrale positie in zijn kweekploeg in voor Tiesto’s Fantasy … zoon van stamdoffer Tiesto, vader van National topvliegers en grootvader van 2x 1e Nationale winnaars, 3e & 13e Nat. asduif KBDB en 1e asduif in Xiang Weigi OLR in China. In een prachtveiling duiven uit deze superlijn, met zeer exclusief de enige duif ooit in veiling uit Tiesto’s Fantasy x Miss Torres (1e Nat. Issoudun, 1e Nat. Zone Argenton & 2x 2e (I.)prov.) … maar ook kinderen van Tiesto’s Dream (1e Nat. La Souterraine 22.420 d.), Tiesto’s Lady (3e Nat. asduif KBDB & 1e Nat. Argenton) en ouders Tiesto’s Lady.

Joël Verschoot (BE)
Jongen van topkwekers

Supervedette Joël Verschoot dankt zijn naam en faam voor een belangrijk deel aan wonderboy Armando. Deze topper - tot voor kort de duurste duif te wereld ooit – werd zelf o.a. 1e Nat. asduif Fond KBDB en 1e Olympiadeduif Fond KBDB 2018 met 1e-2e-2e-10e Nationaal en zorgde dat de Verschoot-kolonie één der meest gelauwerde fondkolonies uit de internationale duivensport werd. In deze veiling jonge duiven uit de beste kinderen van dit icoon en vaak dubbele kleinkinderen dus … en daarmee goud waard voor iedere nieuwe eigenaar.

Jos Thoné (BE)
Jongen van de beste vliegers & kwekers

De wonderboy van de Belgische duivensport vloog in een sprankelende carrière onder andere 4x wereldkampioen, 6x Gouden Duif winnaar, 5x Olympiadeduif (van snelheid, halve fond en marathon tot allround), 13x 1e Nat. kampioen Belgische Duivensport en 14x 1e Nat. kampioen LCB bijeen. Met de Nationale winst op Bourges II in 2021 haalde hij ook de laatste van alle grote monumenten binnen. In een prachtveiling op PIPA brengt Jos jonge duiven uit zijn beste kleppers van het moment zoals Candira (Olympiade met 11x 1e), Sachi (1e Nat. La Souterraine en topkweker), Sua (23x 1e prijs), Tiko (1easduif Bourges 2019-2021 PIPA Ranking), Kajo (1e prov. asduif KBDB met 14x 1e), Billy (1e Nat. Zone Gueret), Pano (5x 1e prijs) … en ook broers en zussen van Candira, Muday (1e Nat. Zone Argenton), Nina (1e Nat. Bourges 2021), etc., etc.

Kristof Mortelmans (BE)
Kinderen/broers/zussen Den Dave, kinderen Jelle, kinderen/broers/zussen andere toppers

Met provinciale overwinningen op Barcelona en Perigieux en een Nationale overwinning op Marseille liet Kristof Mortelmans in 2021 zijn klasse meermaals bewonderen. Op PIPA brengt hij kinderen van al zijn beste duiven in veiling, waaronder uit stamkwekers Witpen Bont Koppel (nazaten winnen 5x 1e prov.) en De Jelle (1e prov. asduif & 1e prov. Libourne) … maar ook uit toppers De Spolle (2x 1e prov. & 10e Nat. asduif KBDB), Kobe (1e prov. Marseille), De Ludo (1e prov. asduif KBDB met 1e prov. & 7e Nat. Perpignan), en nieuwe toppers Den Dave (1e Nat. Marseille 2021) en Pauline (1e prov. & 22e Nat. Barcelona 2021).

PEC (BE)
Jonge duiven uit beste kwekers en vliegers

Het kweken van Nationale KBDB asduiven en winnaars werd het handelsmerk van PIPA Elite Center … de laatste jaren zetten exponenten van de fameuze Porsche 911 dynastie een stevige stempel op de duivensport en 2021 vormt daarin het summum, met o.a. 4x 1e Nationaal, 1e-1e-2e-3e-4e-7e-8e-9e-9e Nat. asduif KBDB en maar liefst 4 Olympiade duiven 2022 ( 2 x 1e en 2 x 2e ).
Naast het spel in België krijgt PEC lukken er wereldwijd ook enorm veel mensen op tal van eenhoksraces, en zijn de duiven dus ook daarvoor erg geschikt.

Depasse-Lardenoye (BE)
Jongen van de beste kwekers

Als de tijd van de internationale vluchten aangebroken is, zijn de duiven van dit hok steevast op de afspraak. Barcelona & Perpignan zijn de 2 vluchten waarnaar deze tandem uitkijkt om zich te tonen en steevast tot de meest prominente hokken behoort. De duiven lijken zich in dergelijke omstandigheden als een vis in het water te voelen; wanneer de snelheid rond de 1.000 m/min schommelt en het aantal vlieguren snel oploopt. In veiling een aantal zeer speciale jonge duiven uit topvliegers, zoals Miss Perpignan (7e Int. Perpignan), Francine (7e Nat. Barcelona), Amby en Vader Amby (9e Nat. Barcelona), Luchi (2e Nat. Aurillac), Blauw Dure (moeder 1e en 9e Nat. Agen 2020 en 11e Nat. Marseille 2019), etc.

Adrien Mirabelle (BE)
Jongen van beste kwekers & vliegers

De weg van Adrien Mirabelle naar de Nationale top verliep in sneltreinvaart … doorslaggevend in die ontwikkeling bleek dat één van zijn supersterren van het eerste uur zicht ontpopte tot wonderkweker; te weten Divock. Zelf gekroond als 4e Nat. asduif KBDB en nestmaat van Zodiac, 1e Nat. asduif KBDB. Het seizoen 2021 was succesvol met tientalen van eerste prijzen en de 1ste provinciaal op Tulle maar het zijn vooral de referenties met zijn duiven die maak het een heel mooie seizoen.

Christophe Nottebaert (BE)
Totale vliegteam + jongen van de beste kwekers & vliegers

Met wat meer geluk had Christophe Nottebaert een van de meest indrukwekkende erelijsten van de laatste 15 jaar in België kunnen overhandigen. Sinds 2010 won hij maar liefst 5x 2e Nationaal, in 2021 kwam daar dan ‘eindelijk’ de 1e Nationaal, op Chateauroux oud tegen 7.099 d. In veiling komt de volledige vliegploeg van Christophe met als kopstukken de 1e Nat. Chateauroux winnaar Mr. Chateauroux … Mr. Nice Guy 9e Belgische grote halve fond PIPA Ranking … Mr. Muscles 4e Nat. asduif grote halve fond KBDB 2021 … Mr. Second National 1e I.prov. & 2e Nat. Bourges 8.424 d. 2020 … alle Nationale toppers en kinderen van de beste duiven komen in een fantastische veiling op PIPA.

Bart Geerinckx (BE)
Jongen uit de beste kwekers & vliegers

De naam Geerinckx klinkt als een klok in de Internationale duivensport. Er werd alles gewonnen wat er te winnen valt, maar toch blijft team Geerinckx uiterst gedreven om duivensport op topniveau te blijven spelen. En daarmee teren ze op een kolonie duiven die zijn gelijke nauwelijks kent, met iconen als Gladiator en Wittekop Sylvester als stamduiven en gouden verervers. In veiling als pronkstuk een kind van 1e Nat. asduif Little Star x 1e Zone winnaar Broer Queen James … verder kinderen uit meer Geerinckx topkwekers en -vliegers zoals Smart Boy (1e prov. asduif & 1e Nat. Zone Limoges), Strong Gladice (1e prov. asduif), Future Boy (4e fondduif België PIPA Ranking), Queen James (5e Nat. asduif KBDB), Super Yearling, etc.

Lubomir Kubacek (CZ)
Bulck Toni Special

De Tsjechische superster Lubomir Kabacek haalde de afgelopen jaren een handvol 1e Nationale zeges binnen en heeft een indrukwekkende lijst Olympiade duiven en podiumposities op Nationale en provinciale vluchten en kampioenschappen op het palmares … Supersterk is het basiskoppel Koler x Sudorka en de wonderkweker Toni, waar o.a. ook het beste van Gaston Van De Wouwer aan werd toegevoegd. Duiven als Blue Toni, Number One en Banderas werden een begrip. Superklasse komt daarmee in veiling in deze fantastische veiling.

Johan De Belser (BE)
Jongen uit de beste vliegers & kwekers

De kolonie van Johan heeft al geruime tijd haar plaats aan de top van de duivensport veroverd. Hiervoor is de bijzonder rijke kweekstal ten huize De Belser verantwoordelijk; een uitzonderlijke goudader die zich keer op keer doet gelden van provinciaal tot Nationaal niveau. Johan brengt op PIPA een subliem groepje jonge duiven met veel Den 500 en Kaasboer (Gaston Van De Wouwer) genen … in veiling o.a. broers, zussen en kinderen van Het 001, de 3e Nat. asduif grote HAFO jaarlingen KBDB 2020,...

Exclusief in deze veiling:
Drie kinderen van het stamkoppel “(552/14 x 491/14)“ nl. De ouders van “Het 001/19” – 3e Nationale As-duif KBDB GHF Jaarlingen 2020
Uit dit koppel zijn nog nooit jongen geveild.

Dirk Bonte (BE)
Jongen uit de beste vliegers en kwekers

Na een pauze van een tiental jaar die werd doorgebracht op de atletiekpiste werd er vanaf het seizoen 2017 terug alles op alles gezet in de duivensport. Hiervoor werd enkel het allerbeste behouden van de zo succesvolle stam uit het verleden, met de huidige stamdoffer ‘Redbull Triple One’ 6139111/10 als rode draad door het nieuwe verhaal. Zelf kwam hij uit een familie van winnaars waaronder 1e nationaal zone Bourges, 2e nationaal La Souterraine, 1e provinciaal Limoges enz… te veel om op te noemen.
Deze succesvolle stam paste wonderwel bij de Pitbull lijn van Rudy Van Reeth (via Yves De Wit) en stuwde de resultaten naar de absolute top.