Nieuwe veilingen: Collectors items, Pyramids OLR, Franz-Josef Irmer & Pieter Oberholster

Maandag 22 mei starten volgende nieuwe veilingen: Collectors items, Pyramids OLR (EG), Franz-Josef Irmer (DE) & Pieter Oberholster (UK).

Collectors items
Diverse verzameling exclusieve duiven

Er zijn verschillende redenen waarom bepaalde duiven echte Collectors Items zijn geworden. Dat kan zijn door de verkoop, de leeftijd of het overlijden van een bepaalde duif … of door de (kweek)prestaties van de duif zelf. Één ding hebben ze gemeen; hun onschatbare waarde. In een speciale veiling op PIPA een mooie verzameling van deze Collectors Items, van beroemde hokken als Mike Ganus, Leo Heremans, Verweij-De Haan, Karlo Van Rompaey, Irmer & Zoon, J. & S. Rans, Batenburg-Van De Merwe, Samuel Lofts, G. & C. Cooper, Van De Velde, Palomas en PIPA Elite Center.

Pyramids OLR (EG)
Winnaars en asduiven in de finale

In de One Loft Race wereld kenmerkt de Pyramids One Loft race zich door het ultiem selectieve karakter waar de echte die-hards zich onderscheiden van de rest. De thuisbasis van deze race bevindt zich in Noord-Egypte, waar hoge temperaturen in combinatie met een lage luchtvochtigheid veel van de duiven vragen. Inzenders van over heel de wereld zonden in 2022 duiven naar Egypte om te strijden om de hoogste eer, met ruim 100.000 Euro prijzengeld op het spel en bij aanvang maar liefst 3.162 duiven in het strijdperk. Na een gedegen opleidingstraject bouwden de officiële vluchten zich op van 150 km tot aan 500 km, met tussenstappen van 200 km – 250 km – 325 km – 400 km. De selectie tot aan de finale bleek bikkelhard; 414 duiven haalden het tot de finale die wel een prima verloop kende, met duivin in de top uit vrijwel alle continenten! In veiling op PIPA komen de toppers van de finale en uit de asduiven-competitie. Ware strijders die uit het sterkste hout zijn gesneden.

Franz-Josef Irmer (DE)
Jongen van de beste kwekers

Één van de sterkste kweekploegen van Duitsland is in handen van Irmer en Zoon. Als PIPA Agent weet Franz-Josef als geen ander waar Abraham de mosterd haalt en daarmee kreeg hij een team aan exclusieve briljantjes in handen. In deze veiling kinderen van de meest waardevolle kwekers,Zoals de 1e finale Million Dollar race winnaar Victor … maar ook uit directe kinderen van o.a. Porsche 911 PEC, Kittel VD Bulck en Best Kittel PIPA Breeding … zonder meer ‘the best of the best’.

Pieter Oberholster (UK)
Verkoop van beste kwekers/vliegers

Het plotselinge overlijden van Pieter Oberholster was een enorme klap voor het complete PIPA Team. Pieter was naast een zeer gewaardeerd collega een bijzonder vriendelijk en behulpzaam mens. Hij wordt nog dagelijks zeer gemist, natuurlijk bij PIPA maar zeker ook bij vrouw en kinderen. Pieter laat een ultiem talentrijke kolonie duiven na, die wereldwijd op One Loft Races furore maakte, maar zeker ook bij Pieter zelf excelleerde. Als laatste eerbetoon komen nu Pieter’s meest waardevolle kwekers en vliegers van zijn met zorg samengestelde kolonie in veiling. Met niet alleen een hoog Vandenabeele gehalte (uit superkinderen Bliksem en Rudy), maar ook super genen van o.a. Birdy, Alfons Klaas, Hans-Paul Esser, autowinnaar MJ1, Golden Prince, Mother Prince Rudy en Gabriella lijn Gino Clicque en uit directe kinderen van Best Kittel. Als klap op de vuurpijl kinderen van marathon iconen als de 1e International winnaars New Laureaat, Jef en Forrest Junior.