Nieuwe veilingen: AT Breeding loft by Hadrien Marsille, Mark Gilbert, Alpdag brothers, Karlo Van Rompaey, Chris Debacker, Decru-Devriendt, Nigel Langstaff & One Loft Race Special

Maandag 12 oktober om 17u starten deze nieuwe veilingen: AT Breeding loft by Hadrien Marsille (BE), Mark Gilbert (UK), Alpdag brothers (TR), Karlo Van Rompaey (BE), Chris Debacker (BE), Decru-Devriendt (BE), Nigel Langstaff (UK) & One Loft Race Special

AT Breeding loft by Hadrien Marsille (BE)
Jongen van beste kwekers & 1 prestatieduif


De jonge liefhebber Hadrien Marsille onderscheidt zich met super prestaties die de jongeling al richting de Nationale kampioenschappen bij de jeugd van de KBDB duwde. In 2015, 2016, 2018 en 2020 werd hij jeugdkampioen van België en ook bij de seniorleden prijkt zijn naam in de absolute top. Hij is satelliethok van AT Breeding Loft, de topklasse kolonie met onder andere kinderen van Rudy (Vandenabeele) en Harry (Hooymans) op de kweekhokken. Hadrien bezit een klasrijke kolonie winnaars en asduiven uit die Rudy en Harry lijnen en uit die goudmijn biedt hij enkele van zijn waardevolle duiven in veiling aan op PIPA!

Mark Gilbert (UK)
Laureaat Special

De Engelse superspeler Mark Gilbert is zonder meer de beste Britse speler op de Internationale klassiekers. Mede door de inbrengt van directe kinderen van New Laureaat kreeg zijn kolonie een indrukwekkende boost. New Laureaat is de glorieuze winnaar van 1e Int. Barcelona 2013 en inmiddels kwekers van karrenvrachten aan Nationale top klasseringen, waaronder 6x 1e Nationale winnaars. Mark kweekte special voor PIPA een topselectie dubbele kleinkinderen van New Laureaat.

Alpdag brothers (TR)
Armando Special

In hun eeuwige jacht naar topkwaliteit versterkten de Turkse broers Alpdag zich de afgelopen jaren met verschillende zeer waardevolle duiven van het wonder Armando van Joel Verschoot. De legende die met zijn sensationeel palmares (1e-2e-2e-10e Nationaal) werd uitgeroepen tot 1e Nat. asduif fond KBDB 2018 (record coëfficiënt), 1e Olympiade duif en 3e Nat. asduif fond KBDB 2017 … hij verhuisde voor een recordbedrag van ruim 1.200.000 Euro naar de Chinese verzamelaar Kai Er en kweekte daar al provinciale winnaars en meer topvliegers. Op PIPA brengen de broers Alpdag een speciale selectie exponenten van de Armando familie in een exclusieve veiling.

Karlo Van Rompaey (BE)
Enkele topprestatieduiven en ingeteelde kleinkinderen Hattrick, 1. Nat. Bourges en super kweker

Het palmares van Truienaar Karlo Van Rompaey imponeert. Raakte wereldwijd bekend als winnaar 3 x 1e Nationaal Bourges. Wie deed het hem voor, wie doet het hem na? Na een sensationele veiling van zijn oude duiven op PIPA maakte Karlo een doorstart en succes blijkt diep in de genen van zijn kweekploeg vastgelegd. Met name de nazaten van zijn Hattrick, winnaar 1e Nat. Bourges 14.449 d. (snelste 60.059 d.) doen zich gelden bij Karlo en verschillende andere liefhebbers … in veiling komen enkele prestatieduiven en ingeteelde kleinkinderen van de fameuze Hattrick, de superkweker. Nadat in 2019 een kleinkind van Hattrick 1e nationaal Chateauroux won tegen 33.056 duiven, wint er dit jaar een kleinkind 1e nationaal Souillac tegen 7.514 duiven. Verder behaalden zijn nazaten o.a. 1e provinciaal Melun (8.104 d.), 1e provinciaal Argenton (1.594 d.), 10e nationaal Argenton (21.915 d.), 12e nationaal Bourges (17.969 d.), 32e nationaal Bourges (24.069 d.), 38e nationaal Chateauroux (20.800 d.), enz... Ook in de oneloftraces lieten kleinkinderen hun winnaarskwaliteiten zien met een 1e tegen 2.667 d. vanuit de eerste hotspot in Victoria Falls, 2e in de semi-final Algarve van 3.915 d. en deze duif behaalde ook een 8e van 4.081 d. en 183e van 4.305 d. tijdens deze OLR in 2020.

Chris Debacker (BE)
Nick Special

Met handenvol provinciale overwinningen op zijn palmares gaat het Chris Debacker de laatste jaren voor de wind. Met volle aandacht werkt Chris aan een perfecte duivenstam … en dat loont met in 2018 nog de 1e Nat. Gueret, in 2019 drie nationale asduiven en in 2020 terug een super seizoen met 5 x de 1e provinciaal op 4 weken tijd en ook een hele resem aan nieuwe referenties. Het soort Debacker werd een levenswerk en centraal in zijn kolonie staat de wonderman Nick. Deze super stambeer is van de lijn Bliksem Vandenabeele. Zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen brengen de prestaties bij Chris al jaren op een bijzonder hoog niveau. Bij vele asduiven en kopvliegers zien we superkweker Nick terug in de afstamming, ook op andere hokken. In deze veiling allen exponenten van de geweldenaar Nick, uit zijn beste kinderen en dubbele kleinkinderen etc. Ideaal om in te kruisen met andere super bloedlijnen … exclusief op PIPA.

Decru-Devriendt (BE)
Totale verkoop

Gilbert Devriendt is samen met zijn zoon Dirk onder de naam Decru-Devriendt, al meer dan halve eeuw een begrip in de West-Vlaamse duivensport. De tandem speelt al vele jaren bijzonder sterk, met fantastische uitschieters tot en met provinciale zeges. Rassen als Gaston Vande Wouwer uit Berlaar, Willy Claeys uit Handzame, Roose-Pyra uit Bekegem en Norbert Ally uit Aarsele staan garant voor de successen voornamelijk op de halve fond (tot en met de 450 km). Maar de leeftijd van Gilbert (91 jaar) én zijn gezondheidsproblemen deed de succesvolle combinatie beslissen een punt achter een lange carrière te zetten. Daarmee komt ware topklasse in veiling, met 1e prijs winnaars en asduiven. Een buitenkansje voor de echte fijnproevers.

Nigel Langstaff (UK)
Unieke collectors items & jongen

Als één der eersten wist de Britse Nigel Langstaff (voorheen Crammond & Langstaff) beslag te leggen op het allerbeste van Batenburg-Van De Merwe … waaronder enkele van de eerste kinderen van New Laureaat, 1e Int. Barcelona 2013 en inmiddels kwekers van karrenvrachten aan Nationale top klasseringen … PIPA vroeg deze collectors items in veiling aan te bieden en daarmee komt pure fondklasse onder de hamer. Naast 3 kinderen New Laureaat ook in deze veiling kinderen van The Special One (1e Int. Barcelona 2015), Harry (de Jan Hooymans legende) en Kannibaal Barcelona (4e Int. Barcelona & topkweker bij Mark Gilbert. Van al deze duiven zitten ook jonge duiven in veiling.

One Loft Race Special

Een specifiek onderdeel van de moderne duivensport wordt gevormd door de Internationale eenhoksraces. Voor de ene een leuk extra onderdeel in het najaar en voor de ander hèt hoogtepunt van het jaar. Hoe dan ook; topliefhebbers wereldwijd sturen uit hun beste duiven naar o.a. de Million Dollar race, Victoria Falls Classic, Derby Arona, Golden Algarve Classic, etc., etc. Bepaalde duiven blijken specifieke kwaliteiten te hebben voor juist deze vorm van duivensport, die niet zelden gekenmerkt wordt door zijn selectieve omstandigheden. Op PIPA in veiling een selectie super One Loft Race duiven van gekende spelers; zij die niet zelden met de hoofdprijzen gaan strijken.