Nieuwe veilingen: Alpdag Brothers, Frans Bungeneers, Gino Clicque, Pallatt KBDB Elite, Davy Tournelle, Batenburg-Van De Merwe, Bart Geerinckx & Wendela Wiersema

Maandag 14 februari om 17u starten deze nieuwe veilingen: Alpdag Brothers, Frans Bungeneers, Gino Clicque, Pallatt KBDB Elite, Davy Tournelle, Batenburg-Van De Merwe, Bart Geerinckx & Wendela Wiersema

Alpdag Brothers (TR)
Jongen van de beste kwekers

In de weergaloze collectie kweekparels van de gebroeders Alpdag nemen duiven van het ras Geerinckx een vooraanstaande positie in. Kwekers die niet zelden al geweldige kweekprestaties neerzetten en vrijwel allemaal stammen uit het allerbeste van de kampioenenploeg uit Wommelgem. In veiling komen jonge duiven uit kinderen van de stamduiven Wittekop Sylvester, Gladiator en van wondervliegers als 1e Nat. asduif KBDB New Freddy, 1e Nat. asduif KBDB Little Star (en uit ouders Little Star), 1e prov. asduif KBDB Smart Boy … maar ook in veiling jonge duiven uit kinderen van o.a. de 1e Internationale asduiven KBDB Golden Prince, Golden King en Armando … en van PEC iconen Porsche 911 en vader Wacko Freddy … een collectie van absolute topklasse!

Frans Bungeneers (BE)
Jongen uit de beste kwekers/vliegers

Wie het 'Barcelona-palmares' van Frans Bungeneers bekijkt, zal niet betwisten dat Frans terecht wordt uitroepen tot enige echte koning van Barcelona. Met het winnen van de 1e Nat. Barcelona 2005 door Queen Tonny kreeg zijn droom een ultieme wending en het bleek het begin van een periode vol met successen! Zelfs een brute diefstal van vrijwel alle toppers weerhield Frans er niet van zijn droom voort te zetten … met de laatste jaren alweer top resultaten op zijn geliefde Barcelona. Superduif Elena, de 1e Barcelona duif in de PIPA Ranking over 2 en 3 jaar, werd het goudhaantje wiens nazaten voor nieuwe successen zorgen. In veiling met name exponenten van deze topduivin, maar ook van Queen Tonnie, de 1e Int. asduif Barcelona 2015-2016 Iron Lady Ellie, haar grootvader en topkweker Blokje Bungeneers en van 1e prov. St. Vincent winnaar Sem.

Gino Clicque (BE)
Jongen uit de beste kwekers & vliegers

Gino Clicque toonde in 2021 maar weer eens dominantie van eenzaam niveau. Met name onder harde maar eerlijke omstandigheden stond de kolonie van Clicque op de eerste rij. Natuurlijk wordt alweer niet ontbroken bij de Nationale asduiven; Tien Chang werd 2e Nat. asduif fond oud KBDB 2021, tevens 1e Belgische fondduif met 4 en 5 vluchten … Sylver Olympic werd 2e Nat. asduif zware fond jaarse KBDB 2021. Clicque bezit een allround kolonie met talloze overwinningen zowel op snelheid tot zware fond! Daarbij zelfs meer dan 100x top 100 Nationaal en vele top 10 Nationale prijzen. De appel valt hierin zeker niet ver van de boom; vrijwel alle duiven stammen af van Nationale asduiven of winnaars, waarbij natuurlijk Golden Prince een centrale positie inneemt! In een speciale veiling biedt Gino kinderen aan van zijn gekende iconen, zoals van Golden King 1e Nat. asduif KBDB, New Piraat 2e Nat. asduif KBDB en 1e Nat. Chateauroux winnaar Golden Devil … verder vooral (dubbele) kleinkinderen van grootste supersterren.

De duiven in veiling zullen te bezichtigen zijn op Fugare op de stand van Gino Clicque (19 & 20 februari te Kortrijk Xpo).

Pallatt KBDB Elite (UK)
Jongen uit kinderen van Nationale KBDB asduiven

De Engelse topper Dean Pallat koestert één der meest exclusieve collectie kinderen van Nationale grote halve fond en fond asduif KBDB ter wereld … een kweekhok van ongelimiteerde kwaliteit. Dean zette enkele prachtige koppelingen en biedt daarmee een veiling op PIPA van uitzonderlijke niveau, met o.a. kinderen van Zoon New Kim, de duurste jong duif wereldwijd ooit verkocht voor 160,000 Euro … van broer en zus New Kim, 1e Nat. asduif KBDB bij Gaston Van De Wouwer … Ook kinderen van nieuwe topkweker ‘Asra’, vader 1e asduif halve fond Antwerpen Union 2020 Triple 888 Nadine en zoon Nadine … van broers en zussen van Nadine en Sara, beiden 1e Nat. asduif KBDB bij Willy Daniëls … en verder uit kinderen van Porsche 911 en Louise, PEC supersterren, van 1e Nat. asduif KBDB Armando en van Bonte Crack, 1e Nat. asduif KBDB.

Davy Tournelle (BE)
Jongen uit de beste vliegers & kwekers

Vrijwel elk seizoen van de familie Tournelle wordt omgeven door een gouden randje. Maar liefst 8x 1e Nationale overwinningen werden al op het palmares geschreven en voor een groot deel speelt stamkweker Tiësto een sleutelrol in deze successen. In veiling komen kinderen van alle beste kwekers en vliegers, met daarin glorieuze namen als iconen Torres, Tevez, Mystery Man, El Torro en Nationale winnaars & asduiven als Tiesto’s Dream, Tiesto’s Lady, Miss Torres, Masseratti, Tiesto’s Ace, Queen Of Prime, Tiesto’s Hero, etc., etc.

Batenburg-Van De Merwe (NL)
Special One special

In de schatkamer van Batenburg-Van De Merwe speelt The Special One een enorm belangrijke rol. De superdoffer die in 2015 de 1e Int. Barcelona 19.083 duiven won in een loodzware editie en geklokt werd als enige duif op de dag van lossing. Na deze overwinning werd hij toegevoegd aan de kweekstal van Batenburg-Van De Merwe en nazaten daarvan blijken echter parels! Kinderen en kleinkinderen winnen o.a.
4e Int. jaarling grote fond PIPA Ranking 2017
1e Nat. Marseille 2021 bij Kristof Mortelmans
2e Int. Narbonne 8,480 d. 2017
3e Nat. Barcelona 2019
7e Nat. Agen 2021
8e I.prov. Brive 2021
9e Nat. Agen 2018
11e Nat. Marseille 2018
12e Nat. Barcelona 2020
15e Nat. Bergerac 2018
24e Nat. Narbonne 2020
25e Nat. Perpignan 2018
25e final Victoria Falls OLR 2020
26e Nat. S2 Bergerac 2019
29e Nat. Perpignan 2018
32e Nat. Barcelona 2019
In een speciale veiling op PIPA allemaal duiven van de Special One lijnen. Exclusief is een dochter van Special One x super 1e Int. Barcelona winnares Kleine Jade … maar ook (dubbele) kleinkinderen. Topklasse van de Internationale grote fond!

Bart Geerinckx (BE)
Jongen uit de beste kwekers & vliegers

De naam Geerinckx klinkt als een klok in de Internationale duivensport. Er werd alles gewonnen wat er te winnen valt, maar toch blijft team Geerinckx uiterst gedreven om duivensport op topniveau te blijven spelen. En daarmee teren ze op een kolonie duiven die zijn gelijke nauwelijks kent, met iconen als Gladiator en Wittekop Sylvester als stamduiven en gouden verervers. In veiling kinderen uit de beste Geerinckx kwekers en vliegers van het moment zoals Gladiator Star (vader Super Yearling), Acy (Olympiade duif & 2e Nat. asduif KBDB), Freddy Lagoon (1e-3e prov. winnaar), Brother Queen James (1e Nat. Zone Limoges), etc.

Wendela Wiersema (NL)
Jongen van de beste kwekers

Wat goed is komt snel; voor de Nederlandse superlady Wendela Wiersema geldt dit als geen ander. Enkele jaren geleden excelleerde ze al in de jeugdkampioenschappen; tegenwoordig is ze ook bij de senioren schier ongenaakbaar. Met als kers op de taart de 1e Nat. kampioen onaangewezen jong NPO 2021. Wendela brengt jonge duiven uit haar beste kwekers in veiling, met daarbij broers/zussen van 2e Nat. asduif jong NPO 2017 Runner Up Ace, halfbroers/zussen van 3e Nat. asduif jong NPO 2017 en 10e Nat. asduif midfond PIPA Ranking … en halfbroers/zussen van vele 1e prijs winnaars in grootverband.