Nieuwe One Loft Race in Roemenië: Europa Master Pigeons One Loft Race

De bekende Roemeense liefhebber Danut Bacalu van Team Family Bacalu heeft sinds 2012 uitstekende resultaten laten optekenen in de verschillende one loft races, en hij heeft de sterktes en zwaktes van elke vlucht bestudeerd. Twee jaar lang werkte hij aan dit project, en nu lanceert hij officieel de Europa Master Pigeons One Loft Race.

Andere one loft races grondig analyseren om hinderpalen te vermijden

Het team van de familie Bacalu neemt al sinds 2012 deel aan one loft races, en met succes. Als deelnemers kregen ze een goede inkijk in hoe dergelijke vluchten georganiseerd worden en hoe de uitslagen opgebouwd zijn, maar ook hoe eventuele problemen aangepakt worden. Dankzij deze ervaringen kon Danut Bacalu een one loft race oprichten waarin de meeste valkuilen vermeden worden, en waarbij men op elk mogelijk probleem voorbereid is. ​​Dit is een vlucht voor liefhebbers die er niet voor terugschrikken om zich met de besten te meten, en die hun duiven blind vertrouwen​. Deze One Loft Race is voorbereid op elk probleem dat zich kan stellen, zowel bij de organisatoren als bij de deelnemers, en dat betekent dat deze competitie voor elke liefhebber ​een onvergetelijke ervaring wordt.


Mr Danut Bacalu: een gerenommeerd liefhebber die tientallen prijzen won de afgelopen jaren, met onder meer een auto-vlucht in de Derby Arona

Perfecte omstandigheden en een mooie locatie in Roemenië

De Europa Master Pigeons One Loft Race vindt plaats in de maanden juli, augustus en september, omdat de vliegomstandigheden in Roemenië dan optimaal zijn, wat betekent dat we een heel eerlijke competitie krijgen. Alle duiven zullen dagelijks getraind worden, als het weer het toelaat, en ​hun resultaten, of het nu om een training of een competitievlucht gaat, verschijnen onmiddellijk op de Benzing Live website​ na aankomst, zodat elke liefhebber de prestaties op de voet kan volgen. Om elke duif gelijke kansen te geven, worden de duiven verduisterd, zodat ze allemaal over ongeveer dezelfde vleugel beschikken in de finale. Ze vliegen van zuid naar noord, vaak in tegenwind. De temperatuur bedraagt ​om en bij de 25°C, in ​overwegend droog weer ​zonder dagelijkse of langdurige regenbuien. De hokken bevinden zich in het dorp Baia, in de vallei van de Moldova-rivier, ​tussenin de Moldova-rivier en de snelweg​ die het noorden en het zuiden van Roemenië met elkaar verbindt. De duiven hebben dus twee duidelijke oriëntatie-punten, en vliegen in perfect weersomstandigheden.


Zoom in om de precieze locatie van het dorpje Baia te vinden, waar de hokken gebouwd werden

Wat maakt de Europa Master Pigeons OLR zo speciaal?

Behalve de uitstekende omstandigheden en locatie, beschikt de Master Pigeons OLR nog over andere troeven waarmee het zich onderscheidt van de andere one loft races:

  1. Een hoofdsponsor waarop je kan vertrouwen: IBS Builders Group SRL, de belangrijkste bouwer van luxevilla's in Roemenië.
  2. Tachtig (!) procent van alle inschrijvingskosten wordt omgezet in prijzengeld.
  3. Twintig bewakingscamera's zullen permanent dieven afschrikken, en verhogen de veiligheid van alle deelnemende duiven.
  4. ​Elke duif heeft een geheime code, die enkel de desbetreffende liefhebber kent.
  5. Een professioneel team met ervaring rond quarantaine, opgebouwd rond dierenverzorgers, een dierenarts en een bioloog.
  6. Een aparte ​quarantaine-fase van een week voor elke liefhebber, om de verspreiding van ziektes bij nieuwkomers te vermijden.

Hoe kan ik deelnemen en wat kost dit?

Duiven kunnen het hok betreden van 3 maart 2018 tot 30 april 2018. Het inschrijvingsgeld bedraagt 150 euro per duif, maar als je vijf duiven instuurt, kan de zesde duif gratis deelnemen. We kunnen nu al garanderen dat het prijzengeld​ volledig voorhanden is, omdat er al voldoende duiven zijn ingeschreven dit jaar. Als je wenst deel te nemen, bezorg ons dan je ​adres en de dag waarop je de duiven wenst te verzenden; dat kan via europamasterpigeons@yahoo.com of +40 747 332 163​​Zo kan de organisatie je duiven persoonlijk komen ophalen. Ze hebben het liefst dat je je duiven thuis al in quarantaine houdt, waarna de duiven bij je thuis worden opgehaaldvoor slechts 5 euro per duif​. Zo komen ze niet in contact met de duiven van andere liefhebbers, waardoor de kans op ziektes klein is. Een tweede optie is dat je je duiven aflevert tijdens de Expo Houten (Houten) op 3 of 4 maart, waar de organisatie een eigen stand heeft (nummer 288). Voor meer informatie kan je terecht op de Europa Master Pigeons website, of neem je contact op met de vluchtverantwoordelijke in België, de heer Florin Tibichi (+32 485 17 73 95), of de verantwoordelijke voor Nederland, de heer Dickmann-Stroetges (+31 2 163 5714549).