Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe bestuursploeg voor Limburgse Fond & Marathon Club

Het bestuursorgaan van de Limburgse Fond & Marathon Club (LFMC) slaat een nieuwe weg in na de samenvoeging van de Fondclub en de Fondmarathon. De kampioenschappen worden hervormd, met aandacht voor de kleine liefhebber en uitsluitend voor liefhebbers die in Limburg inkorven.

Eerder meldden we al dat voorzitter Roger Bos, LFC-secretaris Jean Fastré en LFM-secretaris Edmond Stesmans eind dit seizoen ontslag nemen. Met de klap drie hoofdbestuursleden vervangen, de fusie klaarstomen en het Limburgse fondgebeuren een nieuw elan geven, dat is meteen een zware opdracht voor de nieuwe voorzitter Jacky Creemers en zijn (vernieuwde) bestuursploeg. Voor de Derbyvlucht Orléans, voorzien voor 27 juli 2024, rekent het nieuwe bestuursorgaan op een werkgroep, die zowel het prijzenpakket als het aspect van de derby’s onder de loep zal nemen. De Limburgse liefhebbers moeten de kans grijpen om de LFMC te steunen, te beginnen met de aankoop van een lidkaart aan 15 euro. Tot dit jaar betaalden de melkers 10 euro voor een lidkaart van de Fondclub en 10 euro voor eentje van de Fondmarathon. Met die lidkaart van 15 euro maken de liefhebbers kans op het prijzenpakket van de Orléans-vlucht en deelname aan de uitgebreide kampioenschappen. Oud provinciaal KBDB-voorzitter Jean-Louis Loix hield op de jongste bestuursraad een pleidooi voor de kleine liefhebbers, die “in de kampioenschappen evenveel kansen moeten hebben op een trofee als de grote hokken”. Zijn voorstel is helemaal opgenomen in de LFMC-kampioenschappen, die binnenkort in hun vernieuwde vorm worden voorgesteld en automatisch worden berekend.

Kampioenschappen 

Op de kampioenendag – 25 november om 16 uur in Zonhoven – worden de kampioenen van de Limburgse Fondclub en de Fondmarathon voor de allerlaatste maal apart op het podium geroepen. Dat geldt ook voor de laureaten van de 55ste Orléans-vlucht, waaraan in totaal 7.168 duiven deelnamen: 3.777 oude + jaarse en 3.391 jonge (waarvan 2.151 derby).

Tijdens die proclamatie worden de nieuwe lidkaarten in primeur aangeboden. Met de aankoop ervan krijgen de Limburgse liefhebbers al meteen een kans om de zware halve fond, de fond, de zware fond en Orléans nieuw leven in te blazen.