Nazaten van het Wonderkoppel "Leonardo" x "Tinkelbel" presteren geweldig bij Arie Dijkstra (Oudwoude, NL)

Wie aan Arie Dijkstra denkt, denkt natuurlijk gelijk aan zijn topkoppel “Leonardo” x “Tinkelbel”. Ook dit jaar winnen nazaten van dit koppel weer diverse kopprijzen op grote concoursen. “Leonardo” x “Tinkelbel” is zonder twijfel één van Nederlands beste kweekkoppels.

Arie Dijkstra woont in het Friese dorp Oudwoude. Deze 49-jarige zeer fanatieke duivenmelker is de trotse bezitter van een zeer bijzonder kweekkoppel. Dit inmiddels wereldberoemde koppel luistert naar de naam “Leonardo” x “Tinkelbel”. We stellen het koppel eens nader aan u voor.

l
LEONARDO TOPKWEKER VAN ARIE DIJKSTRA

Aries topkweekkoppel bestaat uit de blauwe doffer NL05-1857139 Leonardo. Leonardo is een zoon van het koppel "De Big Boom"en "Evita". Hij is een laat jong van 2005. En hij mag gerust een topkweker worden genoemd. In 2006 zijn er slechts een paar jongen van gekweekt. Van dit jaar was het "Chocco 606" die al een 1e en 2e prijs won. De moeder van "Chocco 606" is "Fire". In 2007 is hij gekoppeld aan "Tinkelbel". Een wonderkoppel werd hiermee gecreëerd. "Leonardo" is uitgegroeid tot één van de beste kweekdoffers van Nederland. In zijn eerste jaar op het kweekhok werd hij gelijk al vader van "Okidoki" (2e Nat. Asduif Dagfond '08), "Spikkeltje" (1e Kampioen Dagfond rayon/samenspel '08) en "Boogie" (1e Asduif Friese Fond Club '09). Inmiddels is de lijst aan topduiven gekweekt van hem indrukwekkend, getuige de lijst van prestaties. De ouders vormden ook al een superkoppel. Nazaten van "De Big Boom"en "Evita" wonnen t/m 2014 al meer dan 110 1e prijzen. "Leonardo" is wat dat betreft een meer dan waardige opvolger van zijn ouders. Klik hier voor volledige stamkaart van Leonardo


Tinkelbel, topkweekster van Arie Dijkstra

De blauwe duivin NL04-4256369 completeert het koppel Leonardo x Tinkelbel. Tinkelbel was een fenomenale vliegster en is zo mogelijk een nog betere kweekduif. Ze won o.a. de 1e St.Ghislain 4.317 d., 2e Houdeng 5.908 d., 3e Blois 1.240 d. en de 10e Orléans 1.527 duiven. Haar vader "De Lichte Morlincourt" is een geweldige kweekdoffer, die al meerdere supers op de wereld bracht. Hij is ingeteeld naar het basiskoppel "De Tijger" x "'t Strikje". De ouders van "De Lichte Morlincourt" zijn kleinkinderen van dit koppel en zijn kinderen van respectievelijk stammoeder "De Strik" en "'t Grijs Orléanske". Haar moeder is nog een dochter van "De Dikke Blauwe". Zij is ook moeder van de "Golden Girl" (1e Asduif Oud, 1e Kampioen Vitesse, 1e Kampioen Natour, 2e Kampioen Midfond, 4x 1e, 6x 2e en 4x 3e prijs). "De Dikke Blauwe" werd als jaarling in het ccg 2e Kampioen Midfond en 1e Kampioen Natour. Als vijfjarige was hij nog lang niet versleten en werd hij de beste Asduif Oud van het ccg. "Tinkelbel" is uitgegroeid tot één van de beste kweekduivinnen van Nederland. In 2007 is ze gekoppeld aan "Leonardo". Een wonderkoppel werd hiermee gecreëerd. In haar eerste jaar op het kweekhok werd ze gelijk al moeder van "Okidoki" (2e Nat. Asduif Dagfond '08), "Spikkeltje" (1e Kampioen Dagfond rayon/samenspel '08) en "Boogie" (1e Asduif Friese Fond Club '09).Uit hetzelfde koppel als "Tinkelbel" zijn meerder goede kweekduiven gehaald, zoals: "De Geschelpte 56", Maximus" en "De Benjamin". Klik hier voor volledige stamkaart van Tinkelbel

Vele referenties

Net als voorgaande jaren vliegen de duiven niet alleen sterk op het hok van Arie Dijkstra zelf, maar ook bij vele anderen die nazaten van de Dijkstra duiven op hun hokken hebben. Het gaat veel te ver om dit allemaal op te sommen in dit artikel. Daarom heeft Arie dit voor ons samengevat in een document. Door hier te klikken kunt u dit alle referenties nog eens nalezen.  Om er een duif uit te lichten is bijna ondoenlijk, maar voor de "Blue Prinses" NL14-1394978 van Jacob een Antje Poortvliet maken we een uitzondering. “Blue Princess” wint in 2015 op de dagfond de volgende prijzen:

4e  NPO Gien tegen 6.022 duiven.
8e  NPO Souppes-sur-Loing tegen 6.886 duiven
13e NPO Sens tegen 8.211 duiven (tevens 1e – 1.046 d.)

Beide ouders komen uit een rechtstreekse van Arie Dijkstra. De vader is een kleinzoon van “Ajax” (zoon uit broer “Leonardo” x “Tinkelbel”). De moeder is een kleinzoon van “Stone” (broer “Leonardo”) en “Marta” (dochter “De Benjamin” = broer “Tinkelbel”). “Stone” en “Leonardo” zijn zonen van het stamkoppel “De Big Boom” x “Evita”. Klik hier voor de volledige stamkaart van "Blue Prinses". De Blue Prinses staat momenteel op de eerste plaats in de PIPA ranking voor best long distance bird NL. Klik hier voor de tussenstand.

Een topuitslag voor Arie op NPO-vlucht Souppes-sur-Loing 

Voor Arie zelf was de vlucht Souppes-sur-Loing dit jaar er één om in te lijsten. Arie won tegen een concurrentie van maar liefst 6.892 duiven de 2e en 5e NPO. De beide duiven die dit presteerden zijn:

“Nescio” 2e NPO Souppes-sur-Loing 6.892 duiven (tevens 1e tegen 2.939 duiven)


 

 “Nescio” (NL14-1390594), is een zoon van “Genesis” (uit “Boogie” x “Nienke”) en “Tori” (uit “De Late v.d. Strik” x “Het Grijs Orléanske”). “Nescio” is volledig ingeteeld naar de oude stam. Zo is “Boogie” een zoon van “Leonardo” x “Tinkelbel”, is “Nienke” een dochter van “De Big Boom” x “Evita” en dus een volle zuster van “Leonardo”, is “De Late v.d. Strik” een broer van “De Big Boom” en dus de grootvader van “Tinkelbel” en last but not least is “Het Grijs Orléanske” een nichtje van “De Big Boom” en “De Late v.d. Strik”. “Nescio” is een volle broer van “Oscar”. “Oscar”wint o.a. 1e St.Quentin tegen 3.182 duiven en de 1e Gennep tegen 4.804 duiven. Klik hier voor volledige stamkaart van Nescio.

“Alberto” 5e NPO Souppes-sur-Loing tegen 6.892 duiven

“Alberto” (NL14-1503846) heeft Arie gekregen van Albert Timmerman uit Steenwijk, omdat de moeder van “Alberto” zoveel heeft betekent voor het hok van Albert. Deze moeder is “De 726”, een dochter van “Leonardo” x “Tinkelbel”. Nakomelingen van haar winnen o.a. een 1e Prov. Boxtel 19.064 d., 1e Prov. St.Quentin 13.661 d., 2e Prov. Quievrain 10.802 d., 2e Nat. Morlincourt 6.297 d., 2e NPO Sens 9.934 d. en 8e NPO Sens 5.592 d. Klik hier voor volledige stamkaart van Alberto.

De trein dendert door

Dat met Arie Dijkstra na zijn verkoop op Pipa in 2012 weer rekening gehouden moest worden wisten we natuurlijk al lang. De trein staat weer op de rails en dendert weer door. Het bewijs hiervan is alweer geleverd met een 2e en 5e plaats op de NPO vlucht Souppes-sur-Loing. Wat zal Arie in 2015 nog meer voor ons in petto hebben? We gaan hem nauwlettend voor u in de gaten houden.